Waterpolo/Natació

El CN Sant Andreu es proclama campió de Catalunya

20.01.2014 23:37

Barcelona (T.Martínez) Després d’una gran actuació en el campionat d’Espanya de piscina curta que es va celebrar a Castelló en què el CN Sant Andreu va aconseguir bons resultats (4t en masculí, campió en femení), l’equip de natació andreuenc ha aconseguit guanyar l’open de Catalunya disputat a Terrassa aquest cap de setmana.

Els nedadors Jèssica Vall (4), Juanmi Rando (3) i la jove Àfrica Zamorano (3) han estat els que han col·leccionat més metalls durant el campionat. Tres de les medalles de Vall, a més, han estat d’or. Jan Giralt, Marta González i Sandra Gracia han aconseguit la resta de medalles del club andreuenc a Terrassa.

El CN Sant Andreu ha estat el millor equip del campionat, amb 2.931 punts, més que el Sabadell i el Mediterrani, segon i tercer classificat respectivament. D’aquesta manera, el Club Natació Sant Andreu s’ha proclamat campió de Catalunya. A més, els nedadors andreuncs Juanmi Rondo i Jèssica Vall han estat els primers classificats del Trofeu Ciutat de Terrassa Memorial Jaume Cardellach.

La Copa ‘andreuenca’ es jugarà al març

20.01.2014 13:16

Barcelona (G.Pérez).- La Federació Espanyola de Natació ha decidit retardar un mes la celebració de la Copa del Rei de waterpolo masculí, que havia d’acollir la piscina Pere Serrat al febrer. El torneig es continuarà disputant a la piscina andreuenca, però ho farà el cap de setmana del 7 al 9 de març.

El motiu de la decisió cal buscar-lo en el calendari internacional de la selecció espanyola. En concret, en la proximitat dels partits de classificació per a l’Europeu que s’ha de celebrar a Ucraïna. La Federació entén que fer la Copa en aquestes dates pot perjudicar, en certa forma, la preparació d’aquests importants compromisos. A banda, i segons s’indica en el comunicat emès per l’entitat, també s’ha tingut en compte “les necessitats televisives”.

Per tant, el torneig es passa al març. Es disputarà entre el divendres 7 i el diumenge 9. Els vuit equips classificats s’han acabat de confirmar aquest cap de setmana. A més del CN Sant Andreu la jugaran l’Atlètic Barceloneta, el gran favorit; el Mataró Quadis, el CN Terrassa, el CN Canoe, el CN Sabadell, el CN Mediterrani i el CN Catalunya.

Una victòria que val la tercera plaça

20.01.2014 13:00

Barcelona (G.Adalid).- El Club Natació Sant Andreu  va sumar la primera victòria de l’any davant de la seva afició a la piscina Pere Serrat enfront al conjunt sevillà Club Waterpolo Dos Hermanas  per un contundent 13-8. Un bon inici i un magnífic final van donar la victòria al conjunt entrenat per Jorge Timblau, un triomf que li val la tercera plaça provisional.

El Dos Hermanas va sorprendre a les andreuenques marcant el primer gol  en els primers instants  de l’ enfrontament,però el Sant Andreu va reaccionar  de forma  contundent a la porteria visitant  enviant  la pilota quatre cops al fons de la xarxa. Però les sevillanes una vegada  més van fer un acte presencia marcant el segon gol a les acaballes del primer quart.

En contrast del primer període  amb un domini aclaparador del Sant Andreu,  el segon i tercer quart  van ser  mes igualats amb un plantejament conservador que va fer lluir mes les defenses que els atacs.

Però en l’últim període les waterpolistes de Jorge Timblau va prémer l’accelerador plantejant un atac mes dinàmic i letal i, d’aquesta manera, va  acabar de matar el partit signant el període mes golejador del partit amb un total de sis dianes .

Fitxa tècnica

CN Sant Andreu (13): Elisabet Gazulla, Laura Roca, Sarah Orozco (2), Maria Angeles Diaz (1), Alba Espinar (1), Gemma Casasayas (1), Clara Castella (2) (set inicial). També van jugar: Aida Álvaro, Marta Recio (3), Ariandna Espasa (1) i Desiree  Fajardo (2).

CW Dos Hermanas (8): Clara de la Torre , Dana Ochsner (1), Xenia Sanchez (3),  Maria Dolores Salguero, Laura Diaz, Taylor Dodson (4) , Rebeca Garcia (set inicial). També van jugar:  Sara Carmona i Clara Garrido.

Parcials: 4-2 / 1-1 /  2-2 / 6-3. Total: 13-8.

La bona defensa del Sant Andreu val la victòria

20.01.2014 01:20

Barcelona (G.Adalid).- El Club Natació  Sant Andreu  va  aconseguir una victòria important  davant d’un rival directe per la lluita de la quarta plaça. Els jugadors de Xavier Julià van saber trobar l’equilibri de la seva baixa efectivitat ofensiva en els instants finals del partit plantant una bona defensa combinada amb la inspiració del porter local.

El duel entre  els dos equips va començar molt be per els interessos graciencs  inaugurant el marcador als primers compassos del partit, però  mica en mica els andreuencs es van anar posicionar en el partit i van ser capaços d’acabar el primer període amb l’electrònic empatat a dos.  Els homes de Xavier Julià van sortir mes  centrats en el segon període sent mes efectius en l’atac i consolidant una bona  defensa combinat amb la gran actuació de Ramón Santís que va estar imbatut en el segon quart,  això  els va permetre anar els descans amb un coixí de tres gols .

En la segona part es va veure una relaxació de part dels locals que contrarestava amb la progressió ascendent  dels visitants que van aconseguir retallar les distancies a nomes  un gol però els de Xavier Julia van mantenir el cap clar en l’últim quart i va saber conservar aquesta renda mínima per sumar la primera victòria de l’any davant de la seva afició

CN Sant Andreu (7): Ramon Santís, Daniel Jackson, Javier Gorria (3), Daniel Hernandez, Sergi Trilles (1), Joel Esteller (2) (set inicial). També van jugar Flip Tenzera, Erik Brugué  (1), Ricardo Garcia, Arnau  Escarré i Tomas Bruder.

CN Catalunya (6): Daniel Sullà, Marc Hernandez, Josep Altimis, Maite Balatoni, Sergi Clols (3), Marc Larumbe (1), Árpád Babay  (set inicial). També van jugar Roger Garcia (1), Óscar Álvarez (1), Enric Arnella iGerard Trilles.

Parcials: 2-2 / 3-0 /1-3 / 1-1. Total: 7-6.

Prohibit fallar de nou davant un rival directe

17.01.2014 14:32

Barcelona (P.Mitjans).- El Club Natació Sant Andreu disputarà aquest dissabte el primer partit de l’any a la piscina Pere Serrat enfront un rival directe en la lluita pel play-off com és el Catalunya. Després de l’ensopegada de la setmana passada, els nois de Xavi Julià no poden tornar a fallar davant un rival directe si no volen allunyar-se en excés de la quarta plaça.

El combinat masculí afronta l’onzena jornada de la Divisió d’Honor com a vuitè classificat després de perdre la setmana passada amb el CE Mediterrani per 8 gols a 6. En el primer partit de l’any els de Julià no van mantenir la regularitat necessària en els compassos clau de l’encontre i quan van voler reaccionar ja era massa tard per capgirar la situació.

El rival de dissabte, el CN Catalunya, es troba en una posició per sobre dels andreuencs però amb els mateixos punts, tretze. No obstant, els homes de Tato Garcia visiten la Piscina Pere Serrat amb un objectiu clar: tornar-hi el mes de febrer per disputar la Copa. En l’hipotètic cas de victòria, el conjunt gracienc asseguraria la classificació matemàtica per jugar el torneig. Per la seva part, el Sant Andreu ja té el bitllet a la butxaca per aquesta competició perquè és l’amfitrió.

El partit començar a quatre de la tarda. Des d’Esports RTV us mantindrem puntualment informats de com es desenvolupi el duel.

El femení, davant un rival ferit

En l’altre duel del cap de setmana, el femení del CN Sant Andreu rep la visita del Waterpolo Dos Hermanas. El conjunt andalús, desè classificat i a set punts del Sant Andreu, arriba a Barcelona amb la intenció de millorar la imatge que van mostrar la jornada anterior contra les reines del waterpolo actual, les jugadores del CN Sabadell. L’equip sevillà va perdre per 39 gols a 1 en la derrota més contundent del que portem de campionat.

D’aquesta manera, les andreuenques intentaran sumar la primera victòria de l’any davant la seva afició per continuar en les posicions capdavanteres de la classificació i reafirmar així, el gran inici de temporada que ha fet fins el moment. El partit començar a les 17.30 h.

Mala actuació del Sant Andreu en el primer partit de l’any

12.01.2014 01:06

Barcelona (C.Borrás).- El Sant Andreu no ha donat una bona imatge a la piscina Josep Vallés contra un Mediterrani superior. Una mala primera meitat ha condemnat els homes de Xavi Julià a sumar una nova derrota que els allunya de la quarta plaça.

El duel entre els dos equips ha començat molt bé pels interessos quadribarrats gràcies a l’encert des del punt de penal del golejador del partir Tomas Bruder, que dos minuts després del inici ha avançat al seu conjunt. Però a mesura que transcorria l’enfrontament, la intensitat visitant disminuïa al mateix temps que el Mediterrani arribava amb més facilitat a la porteria defensada per Ramon Santís generant ocasions cada vegada més perilloses.

D’aquesta manera, diversos errors defensius del Sant Andreu van permetre als locals capgirar el marcador i fer un parcial de 3 gols a 0 en només 5 minuts, en els quals els homes de Xavi Julià van estar encertats i tenien dificultats de triangular jugades amb perill.

El segon període ha començat seguint el mateix guió del primer, amb un gol inicial del Sant Andreu, altra vegada Tomas Bruder ha estat l’encarregat de superar a Diego Tobar i escurçar distàncies a l’electrònic. Però un mal quart del Sant Andreu que no ha sabut estar a l’altura d’altres ocasions i algunes irregularitats tan en defensa com en atac  han condemnat el resultat del partit amb 3 gols en contra que han sentenciat gairebé el matx. Amb un altre parcial en contra, de 4 gols a 1, els visitants arribaven al final de la primera meitat amb un resultat de 7 gols a 2.

Novament al tercer quart, seguint la dinàmica dels anteriors partits, els homes de Xavir Julià han reduït distàncies al marcador amb el tercer gol de Tomas Bruder, però ràpidament s’han vist igualats pel Mediterrani que tornava a establir la distància a l’electrònic. Tot i així, els visitants han mostrat una altra imatge diferent a la dels primers períodes amb més ocasions de gol, més triangulacions i una defensa més organitzada.

Finalment, al quart i últim període, el Sant Andreu no ha deixat d’intentar-ho, aconseguint fins i tot un parcial de 2 gols a 0 a favor, però la distància era massa elevada per igualar el matx. D’aquesta manera, el partit ha acabat amb un resultat de 8 a 6 al marcador que tot i la derrota no impedeix al Sant Andreu participar a la Copa del Rei en poques setmanes a la Pere Serrat..

CE Mediterrani (8): Raimon Santiveri, Adrià Carabi, Dani Gonzalez (3), Roc Ferrer (1), Pol Hodaly (3), Diego Tebar i German Ignacio Yañez (set inicial); Jose Rodriguez, Ricardo Aguiran (1), Nasser Al Daughter, Filip Cvetkovic, Martñi Esteba i Guillem Garcia.

CN Sant Andreu (6): Ramon Santís, Daniel Herenandez, Adrià Sanz, Tomas Bruder (4), Sergi Triller, Erik Brugué, Arnau Escarré (set inicial); Filip Tenzera, Joel Estaller (2), Pau Barnils, Miguel Cidonya, Daniel Jackson, Ricardo Gracia i Pau Venteo.

Parcials: 3-1 / 4-1 / 1-2 / 0-2

El CN Sant Andreu comença l'any a la piscina del Mediterrani

10.01.2014 16:23

Barcelona (T.Martínez) Els equips masculí i femení del Club Natací Sant Andreu tenen una cita el proper dissabte a les instal·lacions del Mediterrani en un duel important per les seves aspiracions a la Divisió d'Honor de waterpolo. El partit masculí es jugarà a les 12:00; el femení, a les 13:30. Tots dos, a la piscina Josep Vallès.

Els nois de Xavier Julià s’enfronten a un rival directe en la comprimida lluita per la quarta posició de la lliga. Actualment el Sant Andreu és 5è, amb un punt més que el Mediterrani, que ocupa ara la vuitena posició de la taula classificatòria. Tots dos conjunts venen de perdre per un únic gol de diferència a l’últim partit de l’any 2013, al 21 de desembre, just abans de l’aturada de la lliga que es reprendrà demà.

El CN Sant Andreu haurà d’anar amb compte amb Germán Ignacio Yáñez, màxim anotador del conjunt santsenc amb 19 gols aquesta temporada. Parlant de xifres realitzadores, el conjunt andreuenc és un dels equips que menys marca en lliga (69 gols). Només l’Helios n’ha anotat menys. A canvi, també és la quarta millor defensa de la Divisió d’Honor de waterpolo.

Pel que fa a les noies, actualment quartes a la classificació amb 16 punts, és una oportunitat d’agafar el rival que es troba justament per sobre a la classificació. Per la seva banda, el CE Mediterrani suma 18 punts i buscarà distanciar-se d’un competidor directe i seguir l’estela del Mataró La Sirena, amb qui competeix pel segon lloc a la classificació. Més lluny queda l’imbatible Sabedell. Helena Lloret i Marta Recio, les dues màximes anotadores del club andreuenc, buscaran seguir marcant gols per a continuar la bona ratxa del segon conjunt més golejador de la lliga femenina de waterpolo, que ha guanyat els dos últims partits.

El Club Natació Sant Andreu jugarà la final contra el Sabadell i el seu monopoli

24.03.2012 14:23

El Club Natació Sant Andreu s'ha classificat per la final de la Copa de Reina que s'està dispuntant a Dos Hermanas. Les noies de Jordi Timblau han suat tinta per superar el Saragossa als quarts de final i, sobretot, per imposar-se al Moscardó a les semis. Ona Meseguer ha exercit de líder i ha anotat 6 gols en dos partits, ben secundada per Gorría, Casasayas i Cristina Pérez, amb 3 gols cadascuna. Abans de l'inici de la competició tothom apostava perquè el Sant Andreu fos el finalista de la seva part del quadre, però alhora de la veritat s'ha demostrat l'exigència de la competició, ja que les andreuenques ja havien superat a la lliga les seves rivals en les dues primeres rondes, i a més de manera força còmoda.

Ara bé, encara queda la final, l'hora de la veritat. I el rival del CNSA no podia ser un altre que el CN Sabadell Astralpool, que ha vençut per un contundent 26-5 el Dos Hermanas a la segona semifinal. Recordem que el Sabadell ja és matemàticament camipió de la Divisió d'Honor a falta de tres jornades, amb 19 victòries en 19 partits disputats. Les vallesanes ja van guanyar la lliga i la Copa de la Reina l'any passat, sense oblidar el prestigiós triomf a la Copa d'Europa. Les sabadellenques han anat teixint una hegemonia que sembla inabastable, en bona part pels pressupostos que maneja i en gran part per la plantilla que té a la seva disposició el tècnic Nani Guiu, que compta amb la columna vertebral de la selecció espanyola. Però aquest potencial fa que el CNSA s'hagi de conformar amb el subcampionat?

Jordi Timblau donant ordres a les seves jugadores al partit contra el Saragossa.

El míster andreuenc Jordi Timblau ho té clar: "Una vegada estàs aquí, sembpre vols anar a més". En declaracions a Ràdio Trinitat Vella, Timblau afirma que "La copa és especial. Tothom s'ho juga tot a un partit". És la mateixa raó per la qual considera que avui hi ha hagut tan patiment davant del Moscardó: "Hem intentat fer el nostre joc, però elles ho han evitat i no hem poogut aconseguir una renda superior als 3 gols".

Contra el Sabadell serà una altra història. El rival és infinitament superior econòmicament parlant i té jugadores de referència  anivell estatal i europeu. Timbalu en destaca dues, la boia Maika García i la llençadora Jennifer Pareja. "Si aconseguim aturar-les podrem estar dins el partit", considera Timblau. Però com es planteja el xoc el tècnic? "Les noies han de sortir a gaudir de la final i sobretot anar a totes des de l'inici. Contra el Sabadell si surts a perdre de poci fer l'estirada al final, acabes perdent quinze".

Més enllà de la possibilitat d'endur-se la copa, el CNSA ja ha aconseguit classificar-se per la propera edició de la Copa Lens (pels no entesos, un equivalent de l'Europa League de futbol), ja que El Sabadell ja ha guanyat la lliga i per tant jugarà la Copa d'Europa. Recordem quela temporada passada les jugadores ja es van classificar per aquesta competició, però la falta de pressupost del club va impedir que l'acabessin jugant. "Esperem que això no torni a passar. Les jugadores s'ho mereixen", afirma Timblau.

Els gols impossibles (1-0)

19.02.2012 17:04

No hi ha victòria aquesta temporada que no requereixi una actuació grupal exemplar. Patida i lluitada fins a l'últim minut, el Sant Andreu ha aconseguit sumar-la aquest diumenge contra el Mallorca B, gràcies a un esforç col·lectiu esplèndid arrodonit per les accions individuals de Xavi Jiménez i Pau Nuñez. El primer en connectar una tisora espectacular, que es convertiria a banda del millor gol de la temporada al Narcís Sala, en l'única diana del partit. I el segon -consolidant-se com a titular tot i que Morales ja és a punt- protagonista amb quatre intervencions de mèrit sota pals. Un gol impossible i tots els que Pau no ha fet realitat. (1-0)

El conjunt quadribarrat ha repetit l'onze de Xàtiva, amb la presència destacada de Pau Nuñez a la porteria per cinquè partit consecutiu. El porter balear ha  tingut molta feina, sobre tot a la primera meitat, en aturar fins a tres clares ocasions generades per l'equip de Miquel Soler, sòlid al darrere i amb més protagonisme amb la pilota que els locals. Aquesta tendència s'ha accentuat després del gol de Xavi Jiménez, perquè el Sant Andreu no tenia la necessitat de prendre la iniciativa del joc. La jugada del partit ha arribat al minut 17, quan el '8' andreuenc s'ha tret de la màniga una xilena imprevisible des del punt de penal que ha sorprès a Felipe, el porter visitant, i a tothom present aquest matí al Narcís Sala, espectadors d'una autèntica meravella plàstica.

Sense èxit en el joc d'associació, tot i l'esforç de Marc Martínez per combinar en espais curts, el Mallorca B s'ha fet amb el domini de la situació, exigit pel resultat. Aridai ha fet mal pel cantó dret, tot i la bona feina de Rubén i Arnau en la contenció, i Xisco ha ensenyat la seva qualitat tècnica a la mitjapunta. Basant-se en les incursions d'aquests dos homes i en la feina constant d'Uche -que a la segona meitat ha hagut d'abandonar el partit per lesió-, els balears han arribat a l'àrea contraria amb claredat abans del descans, forçant les aturades de Pau Nuñez, inspiradíssim i amb la confiança d'haver superat momentàniament a Morales en la cursa per la titularitat.

A la represa, mateixa tònica de partit i dues accions que han pogut girar-lo completament. Al minut 58, en deixar escapar l'opció més clara possible per la sentència. Arnau Tobella -que s'havia quedat al cercle central en un córner en contra, forçant un u per u- s'ha desfet del seu marcador i s'ha plantat sol davant Felipe. Podia haver acabat ell la jugada, però ha estat generós servint a Lluís Blanco, que arribava per l'esquerra ja a l'interior de l'àrea, un gol fet. Si el de Xavi Jiménez ha estat un gol impossible, la mateixa etiqueta es mereix l'errada de Blanco, que amb la cama dreta no ha pogut embocar porteria en una rematada des de cinc metres i sense porter. Més endavant, al 71, Xavi Jiménez ha vist la segona targeta groga per simular una falta al centre del camp. Una decisió polèmica del col·legiat basc Azkue Otegi, que ha comportat les queixes de Piti Belmonte en acabar el partit. Els jugadors del Mallorca B també han protestat una jugada a les acaballes, on Aridai s'havia quedat sol davant de Pau i li han marcat fora de joc.

Amb el treball impagable d'Edgar en punta, baixant totes les pilotes possibles, i el col·lectiu en defensa personalitzat amb l'encert de Nando en totes les seves intervencions, el Sant Andreu ha sabut aguantar el resultat en el tram final i sumar una nova victòria a casa. La genialitat de Xavi Jiménez i les aturades de Pau apropen als quatribarrats al grup capdavanter.

UE Sant Andreu: Pau, Fran Grima, Dídac, Moyano, Rubén Canelada, Nando, Marc Martínez, Arnau Tobella (Quim Araujo 76′), Xavi Jiménez, Lluís Blanco (Melo 65′) i Edgar (Eloi 86′).

RCD Mallorca B: Felipe, Company, Charlie, Damià, Bigas, Uche (Alberto 68′), Nico, Aridai, Xisco, Dídac i Abdón.

La copa torna a Sant Andreu

17.02.2012 12:40

La Federació Espanyola de Natació ha tornat a confiar l’organització de la Copa del Rei de waterpolo al Club Natació Sant Andreu. Per tercer any consecutiu la piscina Pere Serrats acollirà la competició des d’avui fins diumenge. “El fet que el club torni a acollir la Copa és una senyal de feina ben feta”, explica Antoni Valls, president del CNSA. Valls destaca com a clau a l’hora d’organitzar esdeveniments com aquest, el concepte de voluntariat del club i l’altruisme dels socis. El president va més enllà: "Hauria de passar alguna cosa molt excepcional perquè l'any que ve no la tornéssim a organitzar".

Els quarts de final comencen avui i ja ens trobem un plat fort, un duel entre els dos finalistes de l’any passat, l’Atlètic Barceloneta i el CN Barcelona, que va ser campió. El Barcelona està lluny de l’equip que l’any passat va endur-se la copa, com ho demostra la setena posició a la Divisió d’Honor en el que va de temporada, però els de Toni Esteller saben que tenen davant seu una oportunitat immillorable de reivindicar-se. Per si faltés morbo, Atlètic i Barcelona estan empatats al capdamunt del palmarès històric de la competició, amb 8 trofeus cada un. Veurem si al final de l’edició d’enguany algú dels dos ja regna en solitari.

El derbi barceloní es disputarà a la Piscina Pere Serrats a les 16:45, però abans tindrà lloc el partit inaugural, entre el CN Mataró Quadis i el CN Montjuïc (15:30). Els barcelonins són la revelació de la temporada, però s’han anat desinflant, igual que el Mataró, que encadena una sèrie de mals resultats des de la parada nadalenca. Tot i així els maresmencs són cinquens, per davant del Montjuïc que és sisè. Ara bé, per duel igualat el que disputaran Terrassa i Canoe per tancar la jornada de divendres (19:15). Madrilenys i vallesans són, respectivament, tercers i quarts classificats a la lliga. El partit d’anada va acabar amb un empat a 6 que reflecteix la màxima igualtat existent entre els dos conjunts.

I els amfitrions? Doncs els nois de Carlos Bellón tenen el factor camp a favor, però el seu rival és dels més durs de quadre. El CN Sant Andreu s’enfronta a un Sabadell que és segon a la Divisió d’Honor i lògicament segon favorit a emportar-se la copa. Els homes de Gabi Hernández poden pagar l’esforç que estan realitzant en aquesta part de la temporada, amb els partits de Divisió d’Honor, les eliminatòries a la Copa LEN i ara la Copa. A l’altre banda, els andreuencs van acabar molt bé la primera volta, guanyant a Catalunya i Mediterrani, però han començat amb mal peu la segona després de perdre 13-3 amb el Barceloneta. Aquesta derrota no pot frenar la bona dinàmica agafada pels nois de Bellón, que tindran en Mijatovic, Kukarov i el factor camp, els tres principals arguments per plantar cara a Sabadell. Antoni Valls és conscient que el CNSA no viu la seva millor temporada, però tot i que el Sabadell sigui un rival difícil, no veu impossible donar la sorpresa: “En un partit de Copa s’han de jugar tots els minuts amb la màxima intensitat, i aquí és on hem d’aprofitar les nostres opcions”.