El Club Natació Sant Andreu jugarà la final contra el Sabadell i el seu monopoli

24.03.2012 14:23

El Club Natació Sant Andreu s'ha classificat per la final de la Copa de Reina que s'està dispuntant a Dos Hermanas. Les noies de Jordi Timblau han suat tinta per superar el Saragossa als quarts de final i, sobretot, per imposar-se al Moscardó a les semis. Ona Meseguer ha exercit de líder i ha anotat 6 gols en dos partits, ben secundada per Gorría, Casasayas i Cristina Pérez, amb 3 gols cadascuna. Abans de l'inici de la competició tothom apostava perquè el Sant Andreu fos el finalista de la seva part del quadre, però alhora de la veritat s'ha demostrat l'exigència de la competició, ja que les andreuenques ja havien superat a la lliga les seves rivals en les dues primeres rondes, i a més de manera força còmoda. 

Ara bé, encara queda la final, l'hora de la veritat. I el rival del CNSA no podia ser un altre que el CN Sabadell Astralpool, que ha vençut per un contundent 26-5 el Dos Hermanas a la segona semifinal. Recordem que el Sabadell ja és matemàticament camipió de la Divisió d'Honor a falta de tres jornades, amb 19 victòries en 19 partits disputats. Les vallesanes ja van guanyar la lliga i la Copa de la Reina l'any passat, sense oblidar el prestigiós triomf a la Copa d'Europa. Les sabadellenques han anat teixint una hegemonia que sembla inabastable, en bona part pels pressupostos que maneja i en gran part per la plantilla que té a la seva disposició el tècnic Nani Guiu, que compta amb la columna vertebral de la selecció espanyola. Però aquest potencial fa que el CNSA s'hagi de conformar amb el subcampionat?

Jordi Timblau donant ordres a les seves jugadores al partit contra el Saragossa.

El míster andreuenc Jordi Timblau ho té clar: "Una vegada estàs aquí, sembpre vols anar a més". En declaracions a Ràdio Trinitat Vella, Timblau afirma que "La copa és especial. Tothom s'ho juga tot a un partit". És la mateixa raó per la qual considera que avui hi ha hagut tan patiment davant del Moscardó: "Hem intentat fer el nostre joc, però elles ho han evitat i no hem poogut aconseguir una renda superior als 3 gols".

Contra el Sabadell serà una altra història. El rival és infinitament superior econòmicament parlant i té jugadores de referència  anivell estatal i europeu. Timbalu en destaca dues, la boia Maika García i la llençadora Jennifer Pareja. "Si aconseguim aturar-les podrem estar dins el partit", considera Timblau. Però com es planteja el xoc el tècnic? "Les noies han de sortir a gaudir de la final i sobretot anar a totes des de l'inici. Contra el Sabadell si surts a perdre de poci fer l'estirada al final, acabes perdent quinze". 

Més enllà de la possibilitat d'endur-se la copa, el CNSA ja ha aconseguit classificar-se per la propera edició de la Copa Lens (pels no entesos, un equivalent de l'Europa League de futbol), ja que El Sabadell ja ha guanyat la lliga i per tant jugarà la Copa d'Europa. Recordem quela temporada passada les jugadores ja es van classificar per aquesta competició, però la falta de pressupost del club va impedir que l'acabessin jugant. "Esperem que això no torni a passar. Les jugadores s'ho mereixen", afirma Timblau.