Els gols impossibles (1-0)

19.02.2012 17:04

No hi ha victòria aquesta temporada que no requereixi una actuació grupal exemplar. Patida i lluitada fins a l'últim minut, el Sant Andreu ha aconseguit sumar-la aquest diumenge contra el Mallorca B, gràcies a un esforç col·lectiu esplèndid arrodonit per les accions individuals de Xavi Jiménez i Pau Nuñez. El primer en connectar una tisora espectacular, que es convertiria a banda del millor gol de la temporada al Narcís Sala, en l'única diana del partit. I el segon -consolidant-se com a titular tot i que Morales ja és a punt- protagonista amb quatre intervencions de mèrit sota pals. Un gol impossible i tots els que Pau no ha fet realitat. (1-0)

El conjunt quadribarrat ha repetit l'onze de Xàtiva, amb la presència destacada de Pau Nuñez a la porteria per cinquè partit consecutiu. El porter balear ha  tingut molta feina, sobre tot a la primera meitat, en aturar fins a tres clares ocasions generades per l'equip de Miquel Soler, sòlid al darrere i amb més protagonisme amb la pilota que els locals. Aquesta tendència s'ha accentuat després del gol de Xavi Jiménez, perquè el Sant Andreu no tenia la necessitat de prendre la iniciativa del joc. La jugada del partit ha arribat al minut 17, quan el '8' andreuenc s'ha tret de la màniga una xilena imprevisible des del punt de penal que ha sorprès a Felipe, el porter visitant, i a tothom present aquest matí al Narcís Sala, espectadors d'una autèntica meravella plàstica.

Sense èxit en el joc d'associació, tot i l'esforç de Marc Martínez per combinar en espais curts, el Mallorca B s'ha fet amb el domini de la situació, exigit pel resultat. Aridai ha fet mal pel cantó dret, tot i la bona feina de Rubén i Arnau en la contenció, i Xisco ha ensenyat la seva qualitat tècnica a la mitjapunta. Basant-se en les incursions d'aquests dos homes i en la feina constant d'Uche -que a la segona meitat ha hagut d'abandonar el partit per lesió-, els balears han arribat a l'àrea contraria amb claredat abans del descans, forçant les aturades de Pau Nuñez, inspiradíssim i amb la confiança d'haver superat momentàniament a Morales en la cursa per la titularitat.

A la represa, mateixa tònica de partit i dues accions que han pogut girar-lo completament. Al minut 58, en deixar escapar l'opció més clara possible per la sentència. Arnau Tobella -que s'havia quedat al cercle central en un córner en contra, forçant un u per u- s'ha desfet del seu marcador i s'ha plantat sol davant Felipe. Podia haver acabat ell la jugada, però ha estat generós servint a Lluís Blanco, que arribava per l'esquerra ja a l'interior de l'àrea, un gol fet. Si el de Xavi Jiménez ha estat un gol impossible, la mateixa etiqueta es mereix l'errada de Blanco, que amb la cama dreta no ha pogut embocar porteria en una rematada des de cinc metres i sense porter. Més endavant, al 71, Xavi Jiménez ha vist la segona targeta groga per simular una falta al centre del camp. Una decisió polèmica del col·legiat basc Azkue Otegi, que ha comportat les queixes de Piti Belmonte en acabar el partit. Els jugadors del Mallorca B també han protestat una jugada a les acaballes, on Aridai s'havia quedat sol davant de Pau i li han marcat fora de joc.

Amb el treball impagable d'Edgar en punta, baixant totes les pilotes possibles, i el col·lectiu en defensa personalitzat amb l'encert de Nando en totes les seves intervencions, el Sant Andreu ha sabut aguantar el resultat en el tram final i sumar una nova victòria a casa. La genialitat de Xavi Jiménez i les aturades de Pau apropen als quatribarrats al grup capdavanter.

UE Sant Andreu: Pau, Fran Grima, Dídac, Moyano, Rubén Canelada, Nando, Marc Martínez, Arnau Tobella (Quim Araujo 76′), Xavi Jiménez, Lluís Blanco (Melo 65′) i Edgar (Eloi 86′).

RCD Mallorca B: Felipe, Company, Charlie, Damià, Bigas, Uche (Alberto 68′), Nico, Aridai, Xisco, Dídac i Abdón.