La copa torna a Sant Andreu

17.02.2012 12:40

 

La Federació Espanyola de Natació ha tornat a confiar l’organització de la Copa del Rei de waterpolo al Club Natació Sant Andreu. Per tercer any consecutiu la piscina Pere Serrats acollirà la competició des d’avui fins diumenge. “El fet que el club torni a acollir la Copa és una senyal de feina ben feta”, explica Antoni Valls, president del CNSA. Valls destaca com a clau a l’hora d’organitzar esdeveniments com aquest, el concepte de voluntariat del club i l’altruisme dels socis. El president va més enllà: "Hauria de passar alguna cosa molt excepcional perquè l'any que ve no la tornéssim a organitzar".

Els quarts de final comencen avui i ja ens trobem un plat fort, un duel entre els dos finalistes de l’any passat, l’Atlètic Barceloneta i el CN Barcelona, que va ser campió. El Barcelona està lluny de l’equip que l’any passat va endur-se la copa, com ho demostra la setena posició a la Divisió d’Honor en el que va de temporada, però els de Toni Esteller saben que tenen davant seu una oportunitat immillorable de reivindicar-se. Per si faltés morbo, Atlètic i Barcelona estan empatats al capdamunt del palmarès històric de la competició, amb 8 trofeus cada un. Veurem si al final de l’edició d’enguany algú dels dos ja regna en solitari.

El derbi barceloní es disputarà a la Piscina Pere Serrats a les 16:45, però abans tindrà lloc el partit inaugural, entre el CN Mataró Quadis i el CN Montjuïc (15:30). Els barcelonins són la revelació de la temporada, però s’han anat desinflant, igual que el Mataró, que encadena una sèrie de mals resultats des de la parada nadalenca. Tot i així els maresmencs són cinquens, per davant del Montjuïc que és sisè. Ara bé, per duel igualat el que disputaran Terrassa i Canoe per tancar la jornada de divendres (19:15). Madrilenys i vallesans són, respectivament, tercers i quarts classificats a la lliga. El partit d’anada va acabar amb un empat a 6 que reflecteix la màxima igualtat existent entre els dos conjunts.

I els amfitrions? Doncs els nois de Carlos Bellón tenen el factor camp a favor, però el seu rival és dels més durs de quadre. El CN Sant Andreu s’enfronta a un Sabadell que és segon a la Divisió d’Honor i lògicament segon favorit a emportar-se la copa. Els homes de Gabi Hernández poden pagar l’esforç que estan realitzant en aquesta part de la temporada, amb els partits de Divisió d’Honor, les eliminatòries a la Copa LEN i ara la Copa. A l’altre banda, els andreuencs van acabar molt bé la primera volta, guanyant a Catalunya i Mediterrani, però han començat amb mal peu la segona després de perdre 13-3 amb el Barceloneta. Aquesta derrota no pot frenar la bona dinàmica agafada pels nois de Bellón, que tindran en Mijatovic, Kukarov i el factor camp, els tres principals arguments per plantar cara a Sabadell. Antoni Valls és conscient que el CNSA no viu la seva millor temporada, però tot i que el Sabadell sigui un rival difícil, no veu impossible donar la sorpresa: “En un partit de Copa s’han de jugar tots els minuts amb la màxima intensitat, i aquí és on hem d’aprofitar les nostres opcions”.