Waterpolo/Natació

Santís, selecció

14.03.2014 22:18

Barcelona (G.Pérez).- Santís selecció. Era el crit que un grup de seguidors del Club Natació Sant Andreu feien en finalitzar la Copa del Rei el passat diumenge. I és el que ara s’ha fet realitat. El porter del club andreuenc ha estat convocat per participar en els entrenaments que el combinat nacional farà a inicis de la propera setmana.

Santís va ser, sense cap mena de dubte, un dels homes més destacats de la Copa del Rei. Les seves aturades van ser decisives perquè el Sant Andreu arribés a la final, especialment durant el memorable partit contra el CN Terrassa. A la grada de la Pere Serrat s’hi trobava el seleccionador espanyol, Gabi Hernández, i l’actuació del meta no li va passar desapercebuda. De ben segur que ja era plenament conscient de la bona temporada que està completant el jugador andreuenc i la Copa li va acabar de refermar.

La decisió ha acabat de confirmar-se amb la llista oficial de jugadors convocats pels entrenaments, que es farà al CAR de Sant Cugat entre dilluns i dimecres. Es tracta d’un pas endavant ja que, si convenç el seleccionador, Santís podria tenir l’oportunitat de ser convocat per futurs compromisos del combinat nacional. De ben segur que, si continua amb aquest estat de forma, el crit dels seguidors es farà realitat.

Toca pensar en la lliga

14.03.2014 17:19

Barcelona (P.Mitjans).- Després de la gran actuació a la Copa de Rei, el CN Sant Andreu torna a la competició regular per disputar la dissetena jornada de la Divisió d’Honor. Els nois de Xavier Julià reben dissabte la visita del C.D Waterpolo Navarra en el mateix escenari on fa una setmana van disputar la final copera. Per canviar la dinàmica negativa de les últimes jornades de lliga, els andreuencs hauran continuar mostrant la versió de la Copa si no volen sumar una altre ensopegada.

A falta de sis jornades per a la conclusió del campionat, el conjunt de Sant Andreu és setè a la classificació amb 20 punts. Les aspiracions d’accedir al play-off ja fa jornades que es van esvair a causa de la mala ratxa de resultats. Tot i així, l’objectiu de l’equip passa per assolir la millor posició a la taula i acabar la temporada amb una bona dinàmica per seguir treballant de cara al futur.

El C.D Navarra arriba a la Pere Serrat en novena posició amb 15 punts, a només cinc del Sant Andreu. Les posicions d’un i altre equip però, no tenen gaires qüestions en joc ja que tant el play-off com el descens queden molt lluny. No obstant, perquè els tres punts es quedin a Barcelona, els de Julià hauran de fer un partit molt complet i seriós. En el duel de la primera volta els navarresos ja van sorprendre als de Sant Andreu imposant-se per 9 gols a 6. Així, si no volen que la història es repeteixi la defensa liderada per Ramón Sentís haurà d’estar molt atenta als dos màxims golejadors del Navarra; Daniel John, anotador de 31 gols i Julen Artola amb 23.

El matx es disputarà dissabte a les 19:00 de la tarda a la piscina Pere Serrat de Barcelona. També el podreu seguir per Ràdio Trinitat Vella.

El desplaçament més complicat de la temporada

14.03.2014 17:14

Barcelona (P.Mitjans).- L’equip femení del Club Natació Sant Andreu visita dissabte la piscina més complicada de la lliga. Les noies de Jordi Timblau disputaran el partit corresponent a la dissetena jornada contra les reines del waterpolo femení, el C.N Sabadell. Les vallesanes arriben al duel amb uns registres aclaparadors a la Divisió d’Honor. A més a més, la setmana passada van certificar la classificació per a la Final Four europea superant l’Olympiacos grec.

Després de vèncer amb comoditat el C.N Hospitalet, les andreuenques intentaran donar la sorpresa davant el rival a batre de les últimes temporades. Les jugadores de Timblau són terceres a la classificació – posició de play-off – però empatades a 33 punts amb el C.E Mediterrani. El conjunt barceloní també afronta un duel de dificultat a la piscina del segon classificat, el C.N Mataró, un fet que podria beneficiar el Natació Sant Andreu en cas de no trencar-se els pronòstics i sortir derrotat de Can Llong.

Per aconseguir la fita, les jugadores de Sant Andreu hauran de plantejar un partit gairebé perfecte i esperar que les sabadellenques no tinguin un bon dia. Les d’Ignasi Guiu no han perdut cap encontre en competició regular i han aconseguit uns números gairebé immillorables; en setze jornades han marcat 344 gols i només n’han rebut 58.

El matx també servirà per veure un cara a cara entre dues de les màximes anotadores de la competició. Mari Carmen García amb 60 gols, i Helena Lloret amb 59 intentaran continuar amb aquesta dinàmica per apropar els seus equips a la victòria. En el precedent de la primera volta, les sabadellenques van imposar-se per 6 gols a 15. A més, García també va guanyar el duel personal en anotar dues dianes més que Lloret.

L’enfrontament es diputarà dissabte a les 11:00 del matí a les instal·lacions del C.N Sabadell.

La Copa Catalana es andreuenca

12.03.2014 14:47

Barcelona (G.Adalid).-El Club Natació Sant Andreu es va proclamar campió de la Copa Catalana Absoluta de clubs de primera divisió de amb un total de 1584 punts. L’esdeveniment es va celebrar el diumenge passat a les instal·lacions del Club Natació Terrassa.

El conjunt andreuenc va ser el clar dominador la competició guanyant en les proves de relleus. En va guanyar totes, tret d'una. Només en la vint-i-cinquena, la de 4x50 metres lliures masculí, el conjunt andreuenc va haver de conformar-se amb la segona posició. L'honor d'emportar-se aquest duel va ser dels nedadors del Club Esportiu Mediterrani.

El podi el van completar el Club Natació Mataró amb 1375 punts i el Mediterrani amb 1356,5 punts. Els dos clubs que la temporada vinent competiran en segona divisió seran el Club Natació Badalona i el Club Natació Vic-ETB.

Xavi Julià: “La Copa és el camí a seguir”

11.03.2014 15:29

Barcelona (G.Pérez).- La Copa del Rei ha de ser l’exemple a seguir. Aquesta és la conclusió que ha extret l’entrenador de l’equip masculí del Club Natació Sant Andreu del torneig disputat el cap de setmana passat a la piscina Pere Serrat i on l’equip va quedar sots campió. “Hem fet els dos millors partits de la temporada i als jugadors els he dit que aquest és el camí a seguir, que no ha de ser un punt i part sinó que ha de tenir una continuïtat”, va apuntar el tècnic.

I és que, al seu entendre, millorar el nivell competitiu de l’equip a la Divisió d’Honor no passa tant per la part “econòmica” de “fitxar més jugadors” sinó perquè “els que tenim s’entreguin al màxim”, cosa que, va apuntar Julià, ha passat a la Copa. “Han donat més del 100%”, assegurava. El bon paper té encara més mèrit si es té en compte la baixa per lesió d’un home important com el Dani Hernández. “Notem la seva absència, és el capità, està molt implicat amb el club i marca als entrenaments un nivell d’exigència molt fort”, va apuntar el tècnic andreuenc.

El balanç del torneig és molt positiu, no hi ha cap dubte. “Hem fet una Copa excel·lent”, va resumir Julià, que va recordar els triomfs contra el Sabadell, “un rival molt fort” i el Terrassa, “un equip molt dur”. En definitiva, va afirmar “ha estat un premi gran per l’equip i el club”.

El tècnic no dubtava en reconèixer la superioritat de l’Atlètic Barceloneta a la final. De fet, recordava que el nivell dels mariners està molt per sobre del de la resta d’equips de la categoria. “Cap conjunt de la lliga nacional, tret d’ells, pot jugar tres partits a la màxima intensitat. Ells han pogut deixar fora gent important a quarts de final i semifinals. Juguen fent molts canvis, de cinc en cinc. Estaven molt frescos i, en canvi, nosaltres ja ho hem notat a partir del segon quart”, va explicar. Malgrat això, no va poder evitar lamentar el que, al seu entendre, és una certa diferència de tracte per part dels àrbitres. “Ells estan acostumats a jugar amb una intensitat defensiva molt forta, porten molts anys guanyant-ho tot i els àrbitres també estan acostumats a aquest to de defensa tant agressiu. Quan un altre equip el vol assolir, si pressiona igual, les decisions no són les mateixes”, va argumentar.

Si algun jugador va destacar en la Copa va ser Ramon Santis. “Un privilegiat físicament”, el va definir Julià, tot valorant la seva gran tasca. “Està fent una temporada molt bona, transmet una seguretat molt important. Intentem mantenir una intensitat molt forta i, on no arribem, ho fa ell”, va apuntar.

Les noies no fallen i recuperen el tercer lloc

10.03.2014 20:49

Barcelona (G.Adalid).-L’absolut femení del CN Sant Andreu va superar còmodament al CN Hospitalet (17-4) i, aprofitant l’empat del Mediterrani enfront el CN Latina, va recuperar la tercera posició.

Les noies de Jordi Timblau van sortir molt concentrades des de l’inici del partit perquè eren molt conscients que, sumant els tres punts, escalaven una posició a la classificació. Les andreuenques van anar per feina i, al final del primer quart, ja gaudien d’una diferència de quatre gols (5-1).

En el segon quart, el conjunt de Manuel Delgado va efectuar una defensa més agressiva perquè les locals no tinguessin temps per pensar les jugades ofensives però, encara que les jugadores de l’Hospitalet ho intentaven amb totes les seves forces, la diferència física i tècnica del Sant Andreu era evident i, al final de la primera part, la diferencia ja s’havia ampliat a sis dianes (9-3).

En la segona part, les hospitalenques van veure com l’esforç que havien realitzat en els dos primers períodes li passava factura  i es veia incapaç reaccionar davant de la gran exhibició que va protagonitzar el Sant Andreu amb un joc dinàmic i efectiu, que li va permetre marcar fins a 8 gols. La situació era ben diferent a les files del L'Hospitalet, que estava completament esgotat i sense idees en atac (només va marcar 1 gol en tota la segona part). Segur que les jugadores de Manolo Delgado van agrair que l’àrbitre indiqués el final l’enfrontament que va acabar amb victòria andreuenca per tretze gols de diferencies (17-4).

El pròxim compromís de lliga de les waterpolistes de Timblau és el desplaçament més complicat de la temporada a la piscina de Can Llong contra el CN Sabadell l’actual campiona de la Reina i la líder indiscutible de la Divisió Honor femenina que després de 16 jornades es manté invicte.

Piscina:  Pere Serrat

CN Sant Andreu (17): Jennifer Lorente, Andrea Garrido (1), Helena Lloret (4), Sarah Orozco (1),  Laura Garcia, Alba Espinar ,Gemma Casasayas (4), Carla Castella (2), Aida Álvaro, Marta Recio (2), Laura Roca (2), i Anna Bisbal (1).

CN Hospitalet (4):  Helena Rodriguez, Irene Torres, Anna Ordi, Elisenda Pinel, Helena Fuste, Mònica Bargallo (1), Raquel Maldonado, Sonia Rebordosa (2), Lorena Mato (1), Sara Aparacio i Mireia Cercadillo.

Parcials: ( 5-1 / 4-2 / 4-1 / 4-0 )

S’acaba el somni andreuenc, Barceloneta campió

09.03.2014 17:03

Barcelona (G.Adalid) L’Atlètic Barceloneta s’ha proclamat campió de la Copa del Rei de waterpolo per segona vegada consecutiva (en suma 10 copes en seu palmarès). El CN Sant Andreu ha aguantat durant la primera meitat però el desgast físic i la sequera golejadora durant el tercer període a condemnat als homes de Xavier Julià ha quedar-se sense opcions de lluitar pel títol.

El conjunt amfitrió ha estat l’encarregat d’inaugurar al marcador quan ja s’havien disputat cinc minuts de partit gràcies a un bon llançament de Sergi Trilles però els homes de Jesús Martín només han necessitat dos minuts per efectuar replica marcant quatre gols i finalitzar el primer quart amb una renda de tres gols (4-1).

En el segon quart els andreuencs han estat els primers a marcar per obra de Javier Gorria i aquesta vegada la reacció del conjunt mariner ha estat més tímida i el segon parcial ha acabat en empat a dos (6-3).

En la segona part el desgast físic dels homes importants del conjunt de Xavier Julià ha estat la clau perquè l’Atlètic Barceloneta posés la directa i augmentés la diferència fins a set gols amb tercer parcial de 4-0 (10-3).

En el quart període quan la final ja estava sentenciada el Sant Andreu ha seguit competint gràcies al gran suport que ha rebut dels seusaficionats en tot l’enfrontament. La gradera ha esclatat d’alegria quan Arnau Escarre va fer pujar l’últim gol del partit que corresponia a la cinquena diana andreuenca (14-5).

La derrota, però, no ha de restar cap satisfacció pel gran paper dels andreuencs en aquesta Copa del Rei. Els de Xavi Julià han estat a l'alçada i només han caigut derrotats pel colós del waterpolo masculí espanyol. Ha estat els campions... entre els mortals.

Piscina: Pere Serrats

Atlètic Barceloneta (14): Daniel Lopez, Balazs Sziranyi, Felipe Perrone (1), Alberto Munarriz (4), Albert Español (2) , Marc Miguell (1), Marc Roca, Gonzalo Echenique, Nemanja Ubovic, Francisco Fernandez (2), Ruben de Lera (1) i Marko Petkovic.

CN Sant Andreu (5): Ramon Santis, Adria Sanz, Jackson Daniel , Javier Gorria (3) , Ivan Losa , Sergi Trilles (1) , Joel Esteller, Filip Tenzera , Erik Brugé (1) , Ricardo Gracia (1) i Tomas Bruder .

Parcials: (4-1/2-2/4 -0/4-2). Total: 14-5

L’Atlètic Barceloneta segueix complint els pronòstics

08.03.2014 23:42

Barcelona (G.Adalid).- L’Atlètic Barceloneta ha certificat el seu bitllet per la gran final després de derrotar amb comoditat al Mataró Quadis (8-14). Els mataronins han aguantat fins el primer temps però el desgast físic  i la sequera golejadora en la segona part han passat factura al conjunt de Jordi Garcia i en el tercer quart s’han quedat sense opcions per lluitar pel triomf.

El duel ha començat molt bé per els interessos del conjunt de Jesús Marín inagurant el marcador per obra de Marc Roca però l’alegria del conjunt de la Barceloneta només va durar un minut perquè Francesc Sánchez va empatar i posteriorment Sliven Ivanov posava per primera vegada per davant al marcador al conjunt del maresme. El Barceloneta va ser capaç de tonar a posarse per davant del marcador instants abans de que finalitzes el primer quart gràcies a un  gran gol d’Albert Español  (3-4).

En la segona part el conjunt de Jesús Martín ha trobat més espais a l'inici i ha pogut allunyar-se a tres gols del Mataró (3-6). Pau Bach ha retallat distàncies però després de l'intent de Ubovic i la fallada de Rubén de Lera amb Diakonov venut, ha estat Petkovic el que ha aconseguit el 4-7 abans de la mitja part.

Després del major encert de l'equip mariner en el segon període, en el tercer les coses han estat més igualades i el parcial ha estat de 2-3. Semblava que la sagnia seguia amb els dos gols consecutius d'un inspiridissim  Marko Petkovic però Pau Bach, primer, i Pere Estrany, després, l'han parat amb sengles gols que deixaven el marcador en 6-9. Echenique, no obstant això, ha buscat i trobat un nou gol que deixava les coses abans del quart període amb el 6-10 final.

En l'últim i definitiva cambra han trigat a arribar els gols. Ha estat Marc Minguell el primer a fer variar el marcador. Després Mínguez ha provat sense sort a un Mario Lloret que ha defensat la porteria dels mariners en els últims vuit minuts i ha estat Pau Bach qui ha aconseguit superar-ho i col·locar el 7-11. Rubén de Lera ha tallat la reacció dels del maresme amb el seu gol i Ubovic ha allunyat encara més als de Jesús Martín en el marcador. Després de quedar-se a prop Víctor Fernández d'anotar pel Mataró, el Barceloneta ha aprofitat una superioritat perquè Munárriz  fes el catorzè gol pels barcelonins però el Mataró encara no havia dit l’ultima paraula i Sliven Ivanov ha marcat l’última diana del partit i ha establert el definitiu 8-14.

Piscina: Pere Serrat.

CN Mataró Quadis (9): Michal Diakanov, Albert Merino, Francesc Sanchez (1), Marc Corbalan, Silven Ivanov (4), Eduardo Minguez , Pol Barbena, Pau Bach (3), Victor Fernandez, Pere Estany (1), Pau Schinizer, Pau Benarbe i Marc Pannon.

Atlètic Barceloneta (14): Daniel Lopez, Balazs Sziranyi, Felipe Perrone (1), Alberto Munarriz (1), Albert Español  (1), Marc Miguell (1), Marc Roca (1),Gonzalo Echrnique (3), Nemanja Ubovic (1), Francisco Fernandez, Ruben de Lera (1) i Marko Petkovic (4).

Parcials: (3-4/1-3/ 2-3/2-4)   Total: 8-14

Partidàs, sorpresa... i a la final

08.03.2014 16:08

Barcelona (G.Pérez).- El Club Natació Sant Andreu ha aconseguit de forma brillant la classificació per a la final de la Copa del Rei de waterpolo. El factor piscina, el públic i, sobretot, una espectacular tasca defensiva comandada per un Ramon Santís que s’ha guanyat a pols l’aureola de Sant han permès els de Xavi Julià donar la sorpresa i superar el CN Terrassa per 7-5.

Varies dades exemplifiquen el mèrit del triomf aconseguit pels andreuencs. Primer, la classificació del Terrassa. Tercer a la lliga regular, on només ha cedit dues derrotes i un empat en setze partits. La segona, el seu potencial golejador. En lliga, més d’onze dianes per partit. I a la Pere Serrat s’ha quedat amb només cinc.

La defensa ha estat la base de la victòria. Intensitat, compromís, pressió, lluita, garra i força. I quan tot fallava, quan el Terrassa aconseguir trobar opció de llançament, apareixia Santís. El porter andreuenc ha desesperat els rivals amb intervencions impressionants, com la que ha fet a l’últim minut del duel en un ma a ma amb un jugador egarenc. Clau, sense cap mena de dubte, en l’èxit assolit.

Que les defenses marcarien l’encontre no ha trigat gaire en comprovar-se. Cinc minuts ha trigat en arribar el primer gol. Ha estrenat el marcador el Terrassa, amb una acció d’Òscar Carrillo. Feia bé en celebrar la diana perquè els vallesans han trigat en fer-ne el segon. La defensa del Sant Andreu ha assecat el seu rival i, poc a poc, en atac, s’ha fet bona feina. Iván Losa ha empatat i Sergi Trilles ha completat la petita remuntada tot just abans de finalitzar el primer període (2-1).

En el segon, la defensa andreuenca ha continuat a un nivell altíssim davant el qual el Terrassa s’ha estimbat un cop i un altre. Ni de penal ha aconseguit el quadre egarenc marcar en aquest segon quart. L’esperança d’una sorpresa s’ha anat consolidant gràcies amb l’encert ofensiu, aprofitant superioritats numèriques, de Javier Gorria, amb dos gols que han permès arribar al descans amb un 4-1 favorable als amfitrions de la Copa.

La bona feina del primer temps calia consolidar-la en el segon. I el Sant Andreu ho ha fet. Xavi Serra ha escurçat diferències als dos minuts del tercer període però Tomàs Bruder amb un potent tret des de lluny ha mantingut la renda de tres gols.

El Terrassa ha millorat en atac. Aprofitant el desgast dels andreuencs, ha aconseguit trobar el camí del gol però, llavors, el Sant Andreu també ha estat a l’alçada. Marcaven els egarencs i responia ràpidament el quadre de Xavi Julià. Sergi Mora ha fet el 5-3 però, de seguida, Javier Gorria, de penal, ha anotat el 6-3. Abans del final del tercer quart, el Terrassa ha tornat a escurçar diferències. Òscar Aguilar ha permès al seu equip mantenir viva l’esperança de remuntada.

Una reacció que semblava podria arribar a l’equador del definitiu període. Després de gairebé quatre minuts sense gols, el Terrassa ha posat l’al·lè al coll dels andreuencs amb el gol de Sergi Mora. La distància s’escurçava al màxim. A un sol gol. Calia tenir ofici per assegurar la final.

El partit estava, doncs, en el moment decisiu. I aquí ha aparegut dues figures. D’una banda, Sergi Trilles, que ha aprofitat una pilota morta després d’un refús del porter egarenc per fer el que, posteriorment, seria el definitiu 7.5 quan tot just quedaven dos minuts. Després, qui si no, Ranon Santís, amb noves intervencions de molt mèrit per evitar que el Terrassa tornés a marcar i, sobretot, per desfermar l’eufòria a la Pere Serrat. L’amfitrió jugarà la final. Ja ha donat una sorpresa. Donarà la campanada contra el Barceloneta? De fet, ja hi ha un precedent. A la final de Copa del 2008, celebrada a Saragossa, els andreuencs van caure derrotats. Ha arribat l’hora de la venjança?

CN Sant Andreu (7): Ramon Santís, Adrià Sanz, Jackson D. Russell, Javier Gorria (3), Iván Losa (1), Sergi Trilles (2), Joel Esteller, Filip Tenzera, Eric Brugué, Ricardo Gracia, Arnau Escarré i Tomàs Bruder (1).

CN Terrassa: Iñaki Aguilar, Xavier Serra (1), Sergi Mora (2), Ricard Alarcón, Óscar Aguilar (1), Óscar Carrillo (1), Jordi Pérez, Iván Gallego, Donat Galeev i David González.

Parcials: 2-1 / 2-0 / 2-3 / 1-1. Total: 7-5.

El Sant Andreu es planta a les semifinals

08.03.2014 03:42

Barcelona (G.Adalid).- El Club Natació Sant Andreu ha fet valdre la seva condició d’amfitrió per aconseguir el bitllet de semifinal després de superar el Sabadell (7-10). El conjunt andreuenc ha realitzat una de les  millor actuacions de la temporada mostrant-se seré en defensa i efectiu en atac

En la primera ocasió de gol que han tingut els homes de Xavier Julià han aconseguit inagurar el marcador amb un bon llançament exterior de Tomas Bruder poc després Javier feia pujar el 2-0 però després d’aquest bon inici el Sant Andreu s’ha relaxat i aixo ho ha aprofitat el conjunt vallesà per empatar el partit abans de que acabes el primer quart.

Però en el segon quart el CN Sant Andreu s’ha tornat a posar per davant del marcador gràcies a  un inspiradíssim Joel Esteller que ha firmat el primer hat-trick de la tarda i si això li sumen la bona feina en defensa i les bones intervencions de Ramon Santís que era tot un mur per el conjunt de Salvador Gómez aquest dos fets han provocat que al final de la primera part els waterpolistes de Xavier Julia tinguessin una avantatge de tres gols (3-6).

En la segona part es va mantenir una tònica similar i el Sant Andreu seguia dominant el partit  en terreny ofensiu es mostrava encertat i en l’àmbit defensiu seguia sent sòlid aquest factors van fer possible el CN Sant Andreu s’emportés la victòria i per tingues el bitllet de les semifinals que disputarà contra el guanyador de l’últim partit de quarts de final CE Mediterrani- CN Terrassa.

Fitxa tècnic

CN Sabadell (7): José María Motos, Sergi Domínguez, Gustavo Marcos (1), Max Puigbet, Marc Soler, Carlos Sanchez (1), Vicente Matoso, Borja Fenoy (3), Gonzalo Lopez, Jorge Milian i Victor Cabanas.

CN Sant Andreu (10): Ramon Santis, Adria Sanz, Jackson Daniel (1), Javier Gorria (1) , Ivan Losa (1), Sergi Trilles, Joel Esteller (3), Filip Tenzera , Erik Brugé (1), Ricardo Gracia i Tomas Bruder (3).

Parcials: ( 2-2 /1-4 /2-2 / 2-2 ). Total: 7-10.