Partidàs, sorpresa... i a la final

08.03.2014 16:08

Barcelona (G.Pérez).- El Club Natació Sant Andreu ha aconseguit de forma brillant la classificació per a la final de la Copa del Rei de waterpolo. El factor piscina, el públic i, sobretot, una espectacular tasca defensiva comandada per un Ramon Santís que s’ha guanyat a pols l’aureola de Sant han permès els de Xavi Julià donar la sorpresa i superar el CN Terrassa per 7-5.

Varies dades exemplifiquen el mèrit del triomf aconseguit pels andreuencs. Primer, la classificació del Terrassa. Tercer a la lliga regular, on només ha cedit dues derrotes i un empat en setze partits. La segona, el seu potencial golejador. En lliga, més d’onze dianes per partit. I a la Pere Serrat s’ha quedat amb només cinc.

La defensa ha estat la base de la victòria. Intensitat, compromís, pressió, lluita, garra i força. I quan tot fallava, quan el Terrassa aconseguir trobar opció de llançament, apareixia Santís. El porter andreuenc ha desesperat els rivals amb intervencions impressionants, com la que ha fet a l’últim minut del duel en un ma a ma amb un jugador egarenc. Clau, sense cap mena de dubte, en l’èxit assolit.

Que les defenses marcarien l’encontre no ha trigat gaire en comprovar-se. Cinc minuts ha trigat en arribar el primer gol. Ha estrenat el marcador el Terrassa, amb una acció d’Òscar Carrillo. Feia bé en celebrar la diana perquè els vallesans han trigat en fer-ne el segon. La defensa del Sant Andreu ha assecat el seu rival i, poc a poc, en atac, s’ha fet bona feina. Iván Losa ha empatat i Sergi Trilles ha completat la petita remuntada tot just abans de finalitzar el primer període (2-1).

En el segon, la defensa andreuenca ha continuat a un nivell altíssim davant el qual el Terrassa s’ha estimbat un cop i un altre. Ni de penal ha aconseguit el quadre egarenc marcar en aquest segon quart. L’esperança d’una sorpresa s’ha anat consolidant gràcies amb l’encert ofensiu, aprofitant superioritats numèriques, de Javier Gorria, amb dos gols que han permès arribar al descans amb un 4-1 favorable als amfitrions de la Copa.

La bona feina del primer temps calia consolidar-la en el segon. I el Sant Andreu ho ha fet. Xavi Serra ha escurçat diferències als dos minuts del tercer període però Tomàs Bruder amb un potent tret des de lluny ha mantingut la renda de tres gols.

El Terrassa ha millorat en atac. Aprofitant el desgast dels andreuencs, ha aconseguit trobar el camí del gol però, llavors, el Sant Andreu també ha estat a l’alçada. Marcaven els egarencs i responia ràpidament el quadre de Xavi Julià. Sergi Mora ha fet el 5-3 però, de seguida, Javier Gorria, de penal, ha anotat el 6-3. Abans del final del tercer quart, el Terrassa ha tornat a escurçar diferències. Òscar Aguilar ha permès al seu equip mantenir viva l’esperança de remuntada.

Una reacció que semblava podria arribar a l’equador del definitiu període. Després de gairebé quatre minuts sense gols, el Terrassa ha posat l’al·lè al coll dels andreuencs amb el gol de Sergi Mora. La distància s’escurçava al màxim. A un sol gol. Calia tenir ofici per assegurar la final.

El partit estava, doncs, en el moment decisiu. I aquí ha aparegut dues figures. D’una banda, Sergi Trilles, que ha aprofitat una pilota morta després d’un refús del porter egarenc per fer el que, posteriorment, seria el definitiu 7.5 quan tot just quedaven dos minuts. Després, qui si no, Ranon Santís, amb noves intervencions de molt mèrit per evitar que el Terrassa tornés a marcar i, sobretot, per desfermar l’eufòria a la Pere Serrat. L’amfitrió jugarà la final. Ja ha donat una sorpresa. Donarà la campanada contra el Barceloneta? De fet, ja hi ha un precedent. A la final de Copa del 2008, celebrada a Saragossa, els andreuencs van caure derrotats. Ha arribat l’hora de la venjança?

CN Sant Andreu (7): Ramon Santís, Adrià Sanz, Jackson D. Russell, Javier Gorria (3), Iván Losa (1), Sergi Trilles (2), Joel Esteller, Filip Tenzera, Eric Brugué, Ricardo Gracia, Arnau Escarré i Tomàs Bruder (1).

CN Terrassa: Iñaki Aguilar, Xavier Serra (1), Sergi Mora (2), Ricard Alarcón, Óscar Aguilar (1), Óscar Carrillo (1), Jordi Pérez, Iván Gallego, Donat Galeev i David González.

Parcials: 2-1 / 2-0 / 2-3 / 1-1. Total: 7-5.