Xavi Julià: “La Copa és el camí a seguir”

11.03.2014 15:29

Barcelona (G.Pérez).- La Copa del Rei ha de ser l’exemple a seguir. Aquesta és la conclusió que ha extret l’entrenador de l’equip masculí del Club Natació Sant Andreu del torneig disputat el cap de setmana passat a la piscina Pere Serrat i on l’equip va quedar sots campió. “Hem fet els dos millors partits de la temporada i als jugadors els he dit que aquest és el camí a seguir, que no ha de ser un punt i part sinó que ha de tenir una continuïtat”, va apuntar el tècnic.

I és que, al seu entendre, millorar el nivell competitiu de l’equip a la Divisió d’Honor no passa tant per la part “econòmica” de “fitxar més jugadors” sinó perquè “els que tenim s’entreguin al màxim”, cosa que, va apuntar Julià, ha passat a la Copa. “Han donat més del 100%”, assegurava. El bon paper té encara més mèrit si es té en compte la baixa per lesió d’un home important com el Dani Hernández. “Notem la seva absència, és el capità, està molt implicat amb el club i marca als entrenaments un nivell d’exigència molt fort”, va apuntar el tècnic andreuenc.

El balanç del torneig és molt positiu, no hi ha cap dubte. “Hem fet una Copa excel·lent”, va resumir Julià, que va recordar els triomfs contra el Sabadell, “un rival molt fort” i el Terrassa, “un equip molt dur”. En definitiva, va afirmar “ha estat un premi gran per l’equip i el club”.

El tècnic no dubtava en reconèixer la superioritat de l’Atlètic Barceloneta a la final. De fet, recordava que el nivell dels mariners està molt per sobre del de la resta d’equips de la categoria. “Cap conjunt de la lliga nacional, tret d’ells, pot jugar tres partits a la màxima intensitat. Ells han pogut deixar fora gent important a quarts de final i semifinals. Juguen fent molts canvis, de cinc en cinc. Estaven molt frescos i, en canvi, nosaltres ja ho hem notat a partir del segon quart”, va explicar. Malgrat això, no va poder evitar lamentar el que, al seu entendre, és una certa diferència de tracte per part dels àrbitres. “Ells estan acostumats a jugar amb una intensitat defensiva molt forta, porten molts anys guanyant-ho tot i els àrbitres també estan acostumats a aquest to de defensa tant agressiu. Quan un altre equip el vol assolir, si pressiona igual, les decisions no són les mateixes”, va argumentar.  

Si algun jugador va destacar en la Copa va ser Ramon Santis. “Un privilegiat físicament”, el va definir Julià, tot valorant la seva gran tasca. “Està fent una temporada molt bona, transmet una seguretat molt important. Intentem mantenir una intensitat molt forta i, on no arribem, ho fa ell”, va apuntar.