Waterpolo/Natació

Vall, or i passaport a Kazan

28.03.2015 22:02

Barcelona (G.Pérez).- Jéssica Vall continua donant alegries al Club Natació Sant Andreu. En la primera jornada del campionat absolut d’Espanya que es disputa aquests dies a Málaga, s’ha penjat l’or en la prova dels 100 metres braça. El cronòmetre aconseguit, 1’07’’62, li permet, a més, aconseguir la mínima necessària per anar al Mundial de Kazan.

La nedadora andreuenca ha dominat de forma clara en la modalitat i ha baixat en més de 40 centèsimes el temps necessari per aconseguir el passaport mundialista. La prova també ha tingut un bon paper per part de la també andreuenca Sandra García, que ha arribat a la final i ha quedat quarta.

En la prova dels 50 metres lliures, també ha evidenciat un bon nivell Marta González. La nedadora del Sant Andreu ha quedat cinquena amb un cronòmetre de 26’’10, a tot justs quinze centèsimes del bronze que s’ha penjat l’esportista del Badajoz, Fátima Gallardo.

África Zamorano també ha fet un bon paper. Ha estat quarta en la prova dels 200 metres esquena. La nedadora ha aturat el cronòmetre en 2’11’’74, un segon llarg més que Duane da Rocha, que s’ha emportat el bronze.

De la seva banda, Juan José García ha estat quart als 100 metres braça. El nedador andreuenc s’ha quedat a només dos centèsimes de la tercera posició en la final de la modalitat.

Un desenllaç inevitable

28.03.2015 13:57

Barcelona (T.Martínez).- El Sant Andreu ha sortit derrotat de la seva visita a la piscina Carles Ibars de Sabadell, feu inexpugnable des de fa temporades. L’equip vallesà s’ha imposat per un clar 14-6 que el manté al front de la classificació i complica la lluita andreuenca per la tercera posició a falta del que faci el Mediterrani contra el Zaragoza. El partit, però, no s’ha trencat de forma definitiva fins el tercer període.

Les noies de Javier Aznar han plantat cara al primer quart, ja que fins i tot s’han avançat en dues ocasions en el marcador (0-1 i 1-2). Però, malgrat tot, les vallesanes ja manaven en el marcador abans d’arribar al final del primer període (4-2).

El partit s’ha marxat al descans amb un 6-3 favorable a l’equip sabadellenc, però la distància ja s’ha convertit en insalvable a l’inici del tercer període, amb un parcial de 3-1 que ha enterrat qualsevol possibilitat de les noies de Javier Aznar.

Dins del Sant Andreu destaca l’actuació de la jugadora cedida pel propi Sabadell Noelia Mora, autora de tres dianes, seguida d’Helena Lloret, amb dos gols. Però les seves xifres de cara a porteria no han pogut trencar la ratxa d’un Sabadell que acumula més de tres anys sense perdre. Aquesta és la quarta derrota del Sant Andreu davant l'equip vallesà, que ja es va imposar a la final de la Copa Catalunya (6-13), al duel de la primera volta (7-15) i a la final de Copa (11-4).

Arriba l’hora de la veritat

27.03.2015 17:21

Barcelona (G.Adalid).- El masculí de waterpolo del Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà contra el Poble Nou Enginyers el proper dissabte a la Sant Jordi (18.30.h). Els barcelonins són un rival directe per les dues últimes places de play off i una derrota complicaria força l’accés dels de Julià perquè només queden 12 punts per disputar-se. El tècnic repetirà la convocatòria que tantes bones sensacions li va donar enfront del Terrassa.

Els andreuencs actualment estan fora dels llocs de privilegi. Ocupen la novena posició després de la desfeta a la jornada anterior combinat amb la victòria per la mínima del Catalunya enfront del Mataró-Quadis, tot i que amb les mateixes unitats que els graciencs i els de Sant Martí. Però té el gol average perdut amb aquestes dues esquadres

El Sant Andreu ha recuperat les bones sensacions que va exhibir durant la pretemporada. Sobretot es nota una major intestat del seu joc, una defensa més sòlida i ordenada. Però aquest equip encara té una assignatura pendent de cara porteria i en aquest sentit les estadístiques avalen aquesta observació: el conjunt dirigit per Xavier Julià ha anotat 159 gols, dels quals 97 els han marcat entre Lukas Dúric, Thomas Bruder i Samuel Balaz. L’entrenador molts cops ha reclamat als seus jugadors que agafin més responsabilitats en l’atac i d’aquesta manera no tenir tanta dependència de l’eficàcia dels waterpolistes eslovacs.

El Poble Nou-Enginyers és l’equip revelació de la temporada. Nouvingut a la Divisió d’Honor, està lluitant per disputar els play off i cal recordar que va aconseguir classificar-se per jugar la Copa del Rei. Està clar que aquest grup no renuncia a res i pot presumir de tenir la millor afició de tot el campionat domèstic.

Les claus de l’èxit d’aquest equip primer la troben en la defensa amb un treball excepcional al darrere amb ajudes constants, sumat del bon estat de forma en què es troba Mario Lloret sota pals fa molt difícil fer-los gol. En l’atac tenen un bon joc interior amb el boia colombià Ivan Idarraga i en el llançament exterior amb els serveis de Joshua Montpeat.

El Sant Andreu no té un bon record de l’últim cop que es va veure les cares amb els de Sant Martí. Va perdre de forma clara (5-11), cosa que va significar la segona ensopegada seguida amb l’afegit de no oferir una bona imatge.

Visita a la piscina del gegant

27.03.2015 16:21

Barcelona (T.Martínez).- L’equip femení de waterpolo del Sant Andreu visita el líder aquest dissabte (11:00). Les noies de Javier Aznar es desplaçaran a la piscina Carles Ibars per fer front al Sabadell, dominador absolut del waterpolo femení, i reeditar la final de la Copa de la Reina de principis de mes de febrer. Llavors, en el darrer precedent, el Sabadell es va imposar per un clar 11-4. Al duel de la primera volta, les vallesanes van guanyar a la piscina Pere Serrat per 7-15.

L’equip vallesà porta més de 3 anys invicte, des que va caure a la piscina del Vouliagmeni grec el passat 7 de març de 2012. Des de llavors, el Sabadell ha disputat 118 partits dels quals n’ha guanyat 116. A la lliga, com és evident, han guanyat els 15 duels que han jugat i ostenten el millor balanç golejador (+230).

No obstant això, l’entrenador andreuenc, Javier Aznar, confia amb plantar cara al líder de la lliga. Reconeix que “jugar contra el Sabadell t’exigeix molt” i que “hem de fer un partit perfecte, no només en atac sinó també en defensa”. Però, malgrat tot, el que més destaca el preparador de l’equip barceloní és l’aspecte anímic. “És vital que les jugadores s’ho creguin. Per a fer un partit perfecte, les jugadores han de creure que es pot guanyar. És molt complicat, però cada dia està més a prop que perdin”, ha advertit Aznar.

El Sant Andreu es jugarà a Sabadell mantenir la tercera posició, ja que les andreuenques sumen 31 punts, els mateixos que un Mediterrani que rebrà l’Escuela Waterpolo Zaragoza, vuitè classificat. Després d’aquest partit, al Sant Andreu femení li quedaran dos partits a la Pere Serrat, contra Concepción Ciudad Lineal (11 abril) i Waterpolo Zaragoza (25 abril)

Julià i Hernández, satisfets amb l’actitud de l’equip

24.03.2015 14:42

Barcelona (G.Adalid).- Impotència, però també orgull són els dos sentiments que han experimentat Xavier Julià i Daniel Hernández després de perdre per la mínima enfront del Terrassa (10-11), líder invicte de la Divisió d’Honor. Tots dos han elogiat que en cap moment l’equip abaixés els braços i lluités fins el final.

L’entrenador del Sant Andreu, Xavier Julià ha fet una valoració de la desfeta davant del primer classificat: ¨Com a derrota malament, però valoro positivament l’actitud dels jugadors que s’han deixat la pell. Hem tingut l’empat a l’última jugada, però no l’hem sabut materialitzar¨.

El tècnic s’ha mostrat satisfet amb treball que han realitzat els seus homes. ¨Hem entrat massa tous al principi i el Terrassa ho ha aprofitat per aconseguir un lleuger avantatge abans del descans. Tot i així l’equip ha sabut refer-se i anar retallant distancies, però en cap moment no ens hem posat per davant en el marcador ni l’hem igualat", ha declarat Julià. Els egarencs a la primera meitat han fet un partit gairebé perfecte, només encaixant tres gols i anul·lant els andreuencs en l’aspecte ofensiu en el primer quart.

El proper dissabte el Sant Andreu visita la Sant Jordi per enfrontar-se contra el Poble Nou-Enginyers, rival directe per la sisena plaça. L’entrenador ha avançat quin encontre espera a la pròxima jornada: ¨Un partit molt dur, intens per tot el que estem jugant per entrar al play off però anirem amb la convicció de sumar els tres punts¨.

Per la seva banda el capità andreuenc, Dani Hernández, ha explicat quins detalls han decantat la balança a favors dels vallesans. ¨Ens ha faltat una mica de sort i també saber guanyar en els últims minuts. El Terrassa és un equip molt dur que t’obliga jugar al 200% i no pots cometre cap errada perquè si ho fas l’aprofitaran¨.

Tot i la derrota Hernández ha fet una lectura positiva de la derrota: ¨Tot i que hem perdut la sensació és d’un equip lluitador que no llença la tovallola fins el final. Aquest és el camí. Si continuem en aquesta actitud segur que arribarà un bon resultat dissabte¨.

A un pas de donar la sorpresa

21.03.2015 22:29

Barcelona (G.Adalid).- El masculí del Club Natació Sant Andreu ha estat derrotat pel Terrassa per la mínima (10-11). Els andreuencs han anat de menys a més i han mantingut les opcions fins el final de donar la volta el partit però els ha passat factura no entrar en l’enfrontament fins el segon quart. Els vallesans han fet valdre el coixí que han aconseguit a la primera part per sumar els tres punts i seguir sent l’únic equip invicte de la Divisió d’Honor. La desfeta dels barcelonins els fa baixar dos llocs a la taula i ara ocupen la vuitena plaça.

En els primers compassos de l’encontre les bones actuacions defensives han estat les autèntiques protagonistes. No ha estat fins el minut 4’ quan els visitants han inaugurat l’electrònic amb un llançament de Francesc Sánchez. Poc després, Ricard Alarcón ha tornat a batre Ramon Santís en jugada de superioritat numèrica. Els locals no han pogut anotar en el primer període davant d’una pressió afixant del Terrassa, sumat d’intervencions de mèrit d’iñaki Aguilar (0-2).

En el tram inicial del segon quart el conjunt dirigit per Daniel Nart ha seguit jugant a plaer fins a establir el 0-4 amb dianes de Rubén de Lera i Sergi Mora. En la següent jugada ha arribat la reacció andreuenca amb un llançament creuat de Thomas Bruder. Els terrassencs han respòs amb dos gols més de Mora i Jordi Pérez. Els locals han sabut refer-se i, en els dos minuts i escaig abans d’arribar al descans, han retallat amb dues dianes de Bruder i Dúric (3-6).

A la represa el Sant Andreu ha mantingut el bon rendiment mostrat a les acaballes de la primera meitat. En la primera ocasió del segon temps els de Xavi Julià han anotat Després d’una bona jugada personal Samuel Balaz ha finalitzat amb un llançament ajustat al primer pal.

Sergi Mora ha emmudit la parròquia andreuenca quan ha marcat el setè per l’esquadra després d’una mala sortida de Santís i de Lera ho feia novament amb un llançament creuat. Thomas Bruder ha tornat a situar la diferencia en quatre gols després de transformar una pena màxima.

Una bona connexió entre Erik Bruguè i Lukas Dúric ha significat la cinquena diana andreuenca i l’últim gol del tercer quart l’ha fet Adrià Sanz finalitzant un contraatac de llibre. Aquesta diana ha donat peu a l’esperança perquè ha deixat els andreuencs a només dos gols per sota amb un quart encara per disputar (7-9).

El quart període ha permès viure vuit minuts intensos amb un intercanvi constant de gols pels dos equips. El primer d'anotar ha estat Dani Hernández, el capità andreuenc, amb un llançament al límit de la possessió a la primera ocasió. El Terrassa ha respòs trenta segons després amb una diana de Rubén de Lera.

Seguint la mateixa pauta Adrià Sanz ha tornat a posar el Sant Andreu a només un gol en la següent jugada després de superar Iñaki Aguilar enviant l’esfèrica ajustada al primer pal. Els vallesans no s’han arronsat i ha anotat l’onze després d’una transició rapida finalitzada amb un palmejat de pilota per part de Francesc Sánchez. Després d’aquests tres minuts d’atac i gol les defenses i la figura del porter han agafat el protagonisme fins el 6’ que capità andreuenc ha tornat anotar i establint el 10 a 11 definitiu. Els barcelonins han tingut l’oportunitat d’empatar quan faltaven 6 segons per finalitzar l’encontre però la pressió dels homes de Nart han evitat el llançament.

De ben segur que aquesta derrota serà una motivació pels de Julià per disputar el pròxim partit enfront del Poble Nou-Enginyers el dissabte vinent a la Sant Jordi (18.30.h). En cas de victòria el Sant Andreu es consolidarà en les places de play off i podria recuperar la sisena plaça.

Piscina: Pere Serrat

CN Sant Andreu: Ramon Santís, Adrià Sanz (2), Jaime Peiró,  Pau Barnils, Daniel Hernández (2), Lukas Dúric (2), Ivan Losa, Eric Fernández, Erik Brugué, Samuel Balaz (1), Arnau Escarré, Thomas Bruder (3) i Aleix Badia.

CN Terrassa: Iñaki Aguilar, Xavier Serra, Sergi Mora (3), Ricard Alarcón (1), Óscar Aguilar, Donat Galeev (1), Francesc Sánchez (2), Agustí Pericas, Jordi Pérez (1), Ivan Gallego,  Rubén de Lera (3), David González i Alberto Moreno.

Parcials: 0-2 / 3-4 / 4-3 / 3-2. Total: 10-11.

La Pere Serrat rep el líder

20.03.2015 18:41

Barcelona (G.Adalid). -El masculí de waterpolo del Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà contra el Terrassa, l’únic conjunt invicte de la Divisió d’Honor, aquest dissabte a la Pere Serrat (16.00.h.). Xavier Julià disposarà de tota la plantilla per intentar tombar l’esquadra egarenca. Si els locals aconsegueixen els tres punts mantindran la sisena plaça.

Els andreuencs han aconseguit recuperar la confiança i cohesionar més el grup. Aquest fet s’ha traduït en una collita de bons resultats i un salt qualitatiu en el seu joc. Podríem dir que l’equip ha recuperat el nivell que va demostrar a les dues finals seguides que va disputar a la pretemporada.

Els de Daniel Nart estan completant una trajectòria per emmarcar en el campionat domèstic. Només s’han deixat punts en dues ocasions, dos encontres que van acabar en taules. Els terrassencs són els únics que han aconseguit tombar el Barceloneta en la competició.

Les claus de l’èxit d’aquest conjunt són una sòlida defensa acompanyat d’un Iñaki Aguilar que ha recuperat la seva millor versió sota pals. En atac són letals amb un Sergi Mora inspirat en el llançament exterior, màxim realitzador de la Divisió d'Honor amb 55 gols, i en els dos metres tenen a Ivan Gallego, un boia de qualitat i Rubén de Lera com a dinamitzador del joc.

El Sant Andreu no té un bon record de l’últim cop que es va veure les cares amb el Terrassa, ja que va perdre per un contundent 15 a 7. Els homes dirigits per Xavier Julià en aquell moment es trobaven immersos en una mala dinàmica: mals resultats i problemes interns de l’equip amb l’afegit de tenir Ramon Santís lesionat per un accident de moto. Els vallesans van portar el ritme del partit en tot moment i en cap moment van veure perillar la victòria.

Aznar: ¨No estic content amb l’atac¨

17.03.2015 13:44

Barcelona (G.Adalid).- L’entrenador del femení de waterpolo Club Natació Sant Andreu, Javier Aznar, és exigent perquè tot i superar còmodament el Dos Hermanas (13-5) no ha acabat d’estar satisfet amb l’actuació de l’equip a la parcel·la ofensiva. ¨No estic content amb l’atac¨, ha afirmat Aznar. Però malgrat això ha lloat una vegada més les seves jugadores per la tasca que han realitzat al darrere.

El tècnic del Sant Andreu ha valorat el triomf: ¨La victòria evidentment era el nostre objectiu i és un pas més de cara l’objectiu final. Crec que defensivament hem estat molt bé, hem encaixat 5 gols, però no estic content amb l’atac. Hem fet una mala selecció de llançaments i hem efectuat les jugades amb una mica de precipitació¨.

L’entrenador madrileny s’ha mostrat satisfet amb el domini que han exercit les seves waterpolistes durant tot l’encontre tot i no brillar en l’atac. ¨El partit l’hem controlat en tot moment, però no estic satisfet amb les actuacions al davant. Crec que hauríem d’haver atacat millor i tenim qualitat per fer-ho¨, ha declarat Javier Aznar . La queixa de l’entrenador  ha quedat avalada per les estadístiques: de les cinc superiorats favorables al conjunt andreuenc, només una ha acabat amb gol.

Aznar ha explicat què cal per millorar l’efectivitat de cara porteria: ¨Si les errades són en la parcel·la ofensiva no em preocupen massa i menys contra el Sabadell. Sí que defensivament veig que estem a un gran nivell. Per millorar al davant el que hem de fer escollir la millor opció en cada jugada i tenir un punt de pausa¨. Després del primer partit de la segona volta, el Sant Andreu no  encaixa valors de dues xifres.

La setmana vinent les andreuenques visitaran la piscina del líder de la Divisió d’Honor Femenina i Aznar ha parlat sobre aquest desplaçament complicat. ¨Jugar contra el Sabadell t’exigeix molt i t’obliga a fer un partit perfecte, tant en atac com en defensa. L’estratègia serà vital però sobretot que les jugadores s’ho creguin. És molt complicat lluitar contra les vallesanes i segurament són el millor equip del món i de la història, però crec que està més a prop de què les guanyin. Però perquè això passi hem de fer un partit perfecte i que les jugadores s’ho creguin¨, ha dit l’entrenador.

Llicència per somiar en Europa

15.03.2015 23:22

Barcelona (Ò.Dorado). El femení de waterpolo del Club Natació Sant Andreu ha sumat una important victòria contra el Club Waterpolo Dos Hermanas (13-5). La bona pressió defensiva i el bon encert en la parcel.la ofensiva han fet possible la consecució dels 3 punts. Amb aquest bon resultat empaten a la classificació amb el Mediterrani i escalen al tercer lloc, última plaça que dóna accés a Europa, perquè tenen guanyat el gol average a les santsenques.

Les noies d’Aznar han demostrat la voluntat de guanyar el partit des dels primers compassos de l’encontre. De fet, Marta Recio ha anotat el primer gol de les andreuenques al cap de 35 segons després d’una bona assistència de Noelia Mora. Lola Díaz ha igualat el marcador amb un xut des de llarga distància. Espasa i Mora han marcat els altres gols de les locals (3-1).

El segon quart ha estat el més igualat del partit i el millor per les visitants. Noelia Mora ha transformat en gol una bona assistència d’Ariadna Espasa. Katelyn Rigler, autora de dos gols, ha marcat el 5 a 1. Els últims dos gols de la primera part han estat per les andaluses. Xenia Sánchez i Lorena Miranda han escorçat diferencies (5-3).

A la represa, el conjunt local ha trepitjat l’accelerador. Els gols consecutius d’Ariadna Espasa, de Marta Recio i de Carla Castellà han donat oxigen per encarar amb més tranquil·litat el tram final del partit. Lola Díaz ha marcat l’únic gol pel bàndol sevillà. La darrere diana del quart ha tornat a ser per les andreuenques, obra de Mireia Guiralt (9-4).

A l’últim quart, el Sant Andreu no ha baixat el ritme i ha competit amb la mateixa intensitat. De fet, Mireia Guiralt ha anotat el seu segon gol del partit al cap de pocs segons de l’inici. Xenia Sánchez ha sorprès a la portera andreuenca i ha marcat l’últim gol de les visitants. Marta Recio de penal, Rigler amb un bon llançament exterior i la jove Sílvia Morell de vaselina han anotat les darreres dianes  de l’enfrontament (13-5).

CN Sant Andreu: Elisabeth Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret, Carla Castellà, Mireia Guiralt (2), Laura Roca, Katelyn Rigler (2), Noelia Mora( 2), Sílvia Morell (1), Marta Recio (3), Ariadna Espasa (2) i María Hernández.

CW Dos Hermanas: Lucia Trinidad, Xenia Sánchez (2), Maria Dolores, Laura Díaz, Lola Díaz (2), Sara Carmona, Lorena Miranda (1), Celia Reina, Lisandra Frometa, Rebeca Garcia i Clara de la Torre.

Parcials: 3-1 / 2-2 / 4-1 / 4-1. Total: 13-5.

El femení andreuenc no es pot relaxar

13.03.2015 17:17

Barcelona (G.Adalid).- El femení de waterpolo del Club Natació Sant Andreu s’enfronta al Dos Hermanas el pròxim dissabte a la Pere Serrat (17.45.h). Tot i que les noies de Javier Cortés ocupin la zona baixa de la taula, vuitena plaça, les d’Aznar no es poden confiar perquè les andaluses necessiten sumar per allunyar-se de la zona perillosa.

Les andreuenques tenen la moral pels núvols després d’aconseguir una important victòria a la Josep Vallès davant del seu rival directe per a la tercera plaça. Per segona vegada consecutiva van fer gala de la seva solidesa defensiva i en l'atac van estar més aviat pràctiques. L’equip no es pot relaxar i ha d’intentar seguir en aquesta bona línia per guanyar els partits que resten de la fase regular, contra el Sabadell intentar lluitar pel triomf, i d’aquesta manera beneficiar-se les relliscades que pugui tenir el Mediterrani. Les de Sants visiten la piscina del líder demà al matí (11.00.h).

El Club Waterpolo Dos Hermanas és un equip que juga sense complexos, li agrada jugar a l’atac i sempre intenta tutejar els rivals, independentment de qui tingui al davant. En la parcel·la ofensiva li està donant bons resultats (116 dianes) amb la jugadora internacional com a gran protagonista, Lorena Miranda (30) però al darrere no és conjunt gaire sòlid, i les estadístiques ho demostren: 168 gols encaixats, tercer equip més golejat.

El conjunt dirigit per Javier Cortés només ha sumat de tres en tres i en el 2015 encara no ha puntat. L’última victòria va ser el 13 de desembre enfront del Concepción Ciudad Lineal (11-8). La crisi de resultats està provocant que l’equip pateixi per mantenir la categoria. Tres jornades enrere va perdre contra el novè classificat, la Escuela Waterpolo Zaragoza (11-8). En la Divisió d’Honor Femenina el penúltim disputa el play off per la permanència i s’ha d’enfrontar amb el segon de la Primera Divisió, categoria que hi ha just a sota (actualment aquest lloc l’ocupa el Waterpolo 98.02).

En la primera volta el conjunt d’Aznar va guanyar per la mínima (12-13). El Sant Andreu va fer una gran primera part amb un gran treball al darrere i dinamisme en atac, fet que li va garantir anar al descans amb quatre gols d’avantatge. A la segona part va haver-hi un canvi de rol i el club sevillà va portar el ritme del partit, va guanyar els dos últims parcials, però el coixí aconseguit al primer tram va donar la victòria a les andreuenques.