Waterpolo/Natació

Aznar: "En defensa hem ratllat la perfecció"

10.03.2015 13:59

Barcelona (G.Adalid).- L’entrenador del femení del Club Natació Sant Andreu, Javier Aznar, s’ha mostrat satisfet després de superar el Mediterrani (5-7). Aquest triomf li permet retallar tres punts a les de Sants i mantenir les opcions per assolir el tercer lloc. El tècnic ha revelat que la clau per emportar-se el partit ha estat el gran treball que les jugadores han fet al darrere:¨En defensa hem ratllat la perfecció¨.

Aznar ha estat clar després de l’encontre: “La sensació és molt bona. L’objectiu era guanyar i hem guanyat. Ha estat un partit amb poca qualitat i molts nervis, però hem tingut més encert i en defensa hem estat molt bé”. Les estadístiques avalen les declaracions de l’entrenador: en tres quarts el Sant Andreu només ha encaixat dos gols.

El tècnic andreuenc ha posat èmfasi en la necessitat de guanyar tots els partits que queden perquè si no és així no servirà de res que el Mediterrani es deixi punts en algun enfrontament. ¨El més important som nosaltres. Hem de guanyar els partits a casa i contra el Sabadell intentar lluitar per la victòria. Evidentment hem d’esperar que el tercer classificat es deixi punts en algun dels seus pròxims encontres però perquè això ens repercuteixi positivament nosaltres no podem fallar”, ha declarat el madrileny.

El Sant Andreu juga el pròxim dissabte a la Pere Serrat i Javier Aznar ha parlat sobre el seu proper rival, Dos Hermanas, un equip que juga sense complexos i et pot complicar molt les coses. “Tenen un joc molt alegre amb jugadores valentes que donen molt dinamisme a l’atac. Hem d’estar molt concentrats en aquest partit perquè se'ns pot posar coll amunt i seria una llàstima que tiréssim per la borda tot el que hem aconseguit”, ha dit Aznar.

El Sant Andreu assalta la Josep Vallés

07.03.2015 22:59

Barcelona (G.Adalid).-El femení del Club Natació Sant Andreu es troba a 3 punts de la tercera plaça després de derrotar el Mediterrani a la Josep Vallés (5-7). Les andreuenques, tot i no brillar en atac, han efectuat una defensa gairebé perfecta que les ha permès assolir una victòria molt important per mantenir vives les opcions d’aconseguir el seu objectiu a la fase regular.

En els primers compassos de l’encontre l’afició local ha embogit amb el gol que ha inaugurat el marcador obra de la boia Carla Toha assistida per Teresa Gorría. El conjunt dirigit per Javier Aznar ha intensificat la pressió al darrere i ha anat picant pedra en recerca de l’empat. En el 6’ Helena Lloret ha aprofitat una situació de superioritat per anotar l’1 a 1.

A partir d’aquest moment la dinàmica ha fet un gir favorable als interessos visitants. El Sant Andreu ha posat un punt més d’agressivitat i aquest fet ha incomodat molt el Mediterrani. Pilotes al pal, possessions asterils i llançaments rebutjats per Eli Gazulla i la defensa han estat el resultat de les jugades ofensives de Jose Alcázar.

Les waterpolistes d’Aznar han finalitzat el primer període amb la renda mínima gràcies a una diana de Laura Roca als últims segons després d’una bona assistència de Lloret (1-2).

En el segon quart les clares protagonistes han estat les defenses i les porteres fins al 4’. En aquest instant Anna Gual ha efectuat la rèplica local amb un llançament creuat, però l’alegria ha durat poc per la parròquia santsenca, perquè en la jugada posterior l’àrbitre ha assenyat penal a favor del Sant Andreu i Helena Lloret ha superat a Cristina Pérez sense problemes. S’ha arribat el descans amb l’avantatge d’una diana per l’esquadra visitant (2-3).

A la represa el Sant Andreu ha deixat sense marcar a les locals i ha començat de millor manera possible. Ha anotat a la primera ocasió clara després d’una transició ràpida que ha finalitzat la mateixa jugadora que ha transformat la pena màxima en la primera meitat. Quatre minuts més tard Marta Recio ha marcat el cinquè de penal (2-5).

En l’últim quart l’esquadra d’Alcázar ha trobat la manera de trencar la teranyina defensiva de les andreuenques i s’ha emportat el quart parcial. Els primers quatre minuts han estat dominats per les visitants amb gols de Carla Castellà i Noelia Mora. A les acaballes les locals han maquillat el resultat marcant tres vegades (5-7).

Piscina: Josep Vallès

CE Mediterrani: Cristina Pérez, Laura Vicente (1), Ana Gual (2), Alejandra Aznar (1), Teresa Gorria, Aroa Ardanuy, Mireia Bargalló, Elisabeth Hopkins, Hana Vilanova, Carla Graupera, Paula Crespi, Carla Toha (1) i Andrea Dominguez.

CN Sant Andreu: Elisabeth Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret (2), Carla Castellà (1), Mireia Guiralt, Katelyn Rigler (1), Noelia Mora (1), Silvia Morell, Marta Recio (1), Ariadna Espasa i Desirée Fajardo.

Parcials: 1-2 /1-1 /0-2 /3-2. Total: 5-7.

La tercera plaça en joc

06.03.2015 20:44

Barcelona (G.Adalid).-El femení del Club Natació Sant Andreu afronta el pròxim dissabte un duel determinant per la lluita de la tercera plaça a la Josep Vallès enfront del Mediterrani (12.00.h). Després de l’empat en la passada jornada les andreuenques no tenen marge d’error i només els val sumar els tres punts per mantenir les opcions d’assolir el lloc de la taula desitjat. Javier Aznar convocarà les mateixes waterpolistes que es van enfrontar al Mataró.

El conjunt d’Aznar ha estat entrenant durant la setmana amb l’objectiu d’arribar al partit en les millors condicions per tal de tombar el tercer equip més en forma del campionat domèstic. L’equip pot competir de tu a tu amb les santsenques, només li cal la confiança necessària i que totes les integrants aportin el seu gra de sorra.

Les noies dirigides per Jose Alcázar encadenen quatre victòries, es troben amb els mateixos punts que el segon classificat i tenen 6 punts de marge sobre el seu perseguidor, el Sant Andreu. Laura Vicente és el seu valor segur en la parcel·la ofensiva (46 gols), segona màxima realitzadora de la Divisió D’Honor. En defensa poden presumir de ser el segon equip menys golejat gràcies a un bon treball al darrere amb ajudes constants sumat de bones intervencions de Cristina Pérez sota pals.

En la primera volta l’encontre va finalitzar amb empat a 8. Les de Sants van començar molt bé imposant 1 a 4 en el primer parcial, però en el segon quart les andreuenques van saber sobreposar-se aquesta situació sent més intenses en defensa i més efectives de cara a porteria.

Cop d’efecte a Sabadell

05.03.2015 22:19

Barcelona (T.Martínez).- L’equip masculí de waterpolo del CN Sant Andreu ha aconseguit una victòria de mèrit a la piscina Carles Ibars de Sabadell. Els vallesans arribaven com a tercers a la classificació i, malgrat la diferència a la taula, han estat els andreuencs qui han dominat el partit des de l’inici per endur-se una valuosa victòria per 11-13. Tres punts d’enorme importància després de descansar el passat cap de setmana, ja que el CN Sant Andreu no va disputar la Copa del Rei.

El Sant Andreu ha marcat la diferència al primer quart. Si bé és cert que ha començat perdent per 1-0, els homes de Xavier Julià s’han refet aviat amb un contundent parcial de 0-5 abans del final del primer període. Els vallesans s’han vist sorpresos per aquesta bona ratxa dels visitants i no han pogut remuntar.

A partir del segon període, els andreuencs han gestionat el seu avantatge amb encert i el partit no ha perillat. El Sabadell ha vençut al segon i al tercer temps del joc, però només per parcials molt curts (5-4 i 4-3, respectivament). Així doncs, la distància s’ha mantingut al marcador.

Al darrer període, s’han vist molt pocs gols, només un per equip. Un altre fet que crida l’atenció és que el Sabadell no ha transformat cap llançament de penal durant el partit. Al Sant Andreu, han destacat les figures de Samuel Balaz i Lukas Dúric, que han assumit el protagonisme golejador amb 5 i 4 dianes respectivament. Amb aquest triomf, els jugadors de Xavier Julià es col·loquen a la sisena posició a falta del que passi a la resta de la jornada, que es disputarà, com és habitual, aquest dissabte.

Els tres punts poden valer la sisena plaça

04.03.2015 19:43

Barcelona(G.Adalid).- El masculí del Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà el proper dijous contra el Sabadell, tercer classificat, a la Carles Ibars (20.45.h). El partit arriba en el moment que homes de Xavi Julià han recuperat les bones sensacions i ja sumen dues victòries consecutives.  El tècnic disposarà de tot els seus efectius.

Els rivals directes per la sisena plaça de l’esquadra andreuenca  tenen encontres  complicats en aquesta jornada. El Barcelona jugarà contra el seu veí, el Barcelona, i el Poble Nou Enginyers es veurà les cares amb el Catalunya.

Els andreuencs van passar per sobre del Canoe en la jornada anterior i els va servir per recuperar la confiança de cara als pròxims compromisos. L’equip torna a mostrar la solidesa defensiva que el caracteritza. En el capítol anotador Thomas Bruder està agafant responsabilitats i el Lukas Dúric està fent un bon  treball als 2 metres.

El Sabadell és el tercer equip més en forma de lliga amb només tres ensopegades. El conjunt dirigit per Salvador Gómez  és molt ordenat al darrere, acostuma a defensar en zona, a la porteria té un valor segur amb Jose Motos sota pals. En la vessant ofensiva sap sortir molt bé als contraatacs i te un bon llançament exterior amb jugadors com Sergi Cabanas i Eric Marsal.

L’últim cop que els dos conjunts es van veure les cares van empatar a 8. Va ser un partit vibrant que es va decidir en l’ultima possessió: Victor Cabanas va anotar el gol definitiu sobre la botzina  i els sabadellencs van poder sumar un punt d’or. En aquell enfrontament el Sant Andreu tenia la baixa sensible de Ramón Santís.

Aznar: "S'han escapat dos punts"

03.03.2015 17:07

Barcelona (G.Adalid).- L’entrenador del femení del Club Natació Sant Andreu no ha pogut amagar la seva decepció després d’empatar enfront del Mataró La Sirena (7-7). Aquest resultat deixa sense marge d’error a les andreuenques en la lluita per la tercera plaça. El tècnic creu que l’equip ha pogut guanyar l’enfrontament: “Tinc la sensació que s’han escapat dos punts¨.

Aznar ha estat crític amb l’actitud de les waterpolistes a la primera meitat : ¨En els dos primers quarts no hem entrat en el partit. Hem sortit sense ambició ni amb confiança per guanyar l’encontre. Crec que si haguéssim començat amb més intensitat i amb un altra actitud hauríem acabat la primera part per davant del marcador i amb opcions de vèncer al tram final ¨.

Tot i la mala dinàmica en la vessant ofensiva el tècnic madrileny està satisfet de la tasca que s’ha fet al darrere. “Defensivament crec que hem estat a un gran nivell i aconseguir aquest empat ho demostra”, ha dit Javier Aznar. En cap moment l’esquadra mataronina ha gaudit d’una avantatge superior a un gol.

El Sant Andreu té un enfrontament clau per mantenir les opcions per lluitar per la tercera plaça a la Josep Vallés el pròxim dissabte.  “El Mediterrani és un equip que a casa és molt fort i espero un partit molt igualat semblant que s’ha vist avui. Si entrem en el partit des del començament, tinc moltes esperances de sumar els tres punts a la propera jornada”, ha declarat l’entrenador,

Empat agredolç

28.02.2015 23:35

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu ha fet un pas enrere per la lluita de la tercera plaça després d’empatar enfront del Mataró-La Sirena (7-7). Ha estat un encontre molt físic i sense ocasions clares que ha acabat beneficiant a les de la capital del Maresme, que han sumat un punt d’or que les permet mantenir la segona plaça.

En els primers compassos de l’enfrontament la parròquia andreuenca s’ha quedat glaçada després que Ciara Gibson inaugurés el marcador anotant de vaselina. La rèplica local ha arribat dos minuts després d’un llançament creuat de Carla Castellà.

El Mataró ha donat un cop sobre la taula amb dues dianes de Marta Bach, la capitana mataronina. El Sant Andreu ha finalitzat el primer quart perdent per la mínima després que Marta Recio marqués quan faltava un minut per finalitzar el període, assistida per Helena Lloret (2-3).

En el segon quart el conjunt dirigir per Javier Aznar ha mostrat una millor cara, la defensa s’ha mostrat consistent i Eli Gazulla ha tornat a regalar intervencions de mèrit. En el 2’ Ariadna Espasa, la capitana andreuenca, ha igualat l’encontre a 3 després de superar Elisabeth Carlson en un mà a mà amb una passada interior mil·limètrica de Noelia Mora.

Gibson ha tornat a posar per davant l’esquadra del Maresme executant a la perfecció una pena màxima. La resposta local no s’ha fet esperar, Mora ha empat el partit novament amb un llançament creuat. A partir d’aquest moment l’electrònic i les imprecisions en atac i les porteres han agafat el protagonisme abans d’anar al descans (4-4).

A la represa el Sant Andreu ha fet un pas endavant en el segon minut del període Katelyn Rigler ha avançat per primer cop a les barcelonines amb un llançament llunyà que ha sorprès Carlson. La reacció mataronina l’ha realitzat la waterpolista més inspirada del partit Ciara Gibson. Carla Castellà ha marcat el sisè però no ha tingut sort a l’hora de llençar primer penal favorable de les locals

En el últim quart les de Bonca han arribat amb millors condicions que les d’Aznar i s’ha emportat el quart parcial per la mínima, fet que les ha permès empatar el partit. Ona Meseguer i Gibson han marcat pel quadre mataroní. Marta Recio de penal pel Sant Andreu. Les barcelonines han desaprofitat la seva última possessió i no han pogut efectuar un llançament.

Piscina: Pere Serrat.

CN Sant Andreu: Elisabeth Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret , Carla Castellà (2), Mireia Guiralt , Laura Roca, Katelyn Rigler(1), Noelia Mora (1), Silvia Morell , Marta Recio (2), Ariadna Espasa (1) i Desirée Fajardo.

CN Mataró La-Sirena: Elisabeth  Carlson, Arianna Gragnolati, Ona Meseguer (1), Alyssa Turza, Alba Bonamusa, Clara Cambray , Ciara Gibson (4), Marta Bach (2), Zoila Quesada, Aina Bonamusa, Júlia Nieto i Paola Trallero.

Parcials: 2-3 / 2-1 / 2-1 / 1-2 .Total: 9-9.

Partit decisiu en el millor moment

27.02.2015 15:17

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà contra el Mataró-La Sirena el pròxim dissabte a la Pere Serrat. Les noies d’Aznar disputaran aquest encontre clau per assolir les places capdavanteres en un moment dolç del seu joc. El tècnic podrà afrontar el partit amb totes les jugadores recuperades.

Les andreuenques han sumat set unitats de les nou possibles en aquesta segona volta. Cal destacar que no coneixen la derrota des del 13 de desembre, quan es van enfrontar al totpoderós Sabadell (jornada 7). El seu rendiment ha millorat perquè les jugadores estan molt més cohesionades que en el primer tram de la temporada, l’entrega de cadascuna és total i tenen més clars els aspectes tàctics.

El conjunt dirigint per Florin Bonca és el segon classificat de la Divisió d’Honor Femenina i només ha estat derrotat quan s’ha enfrontat al líder. Les mataronines surten molt bé al contraatac i tenen un bon llançament exterior amb waterpolistes com Ona Meseguer , Clara Cambray  i Arianna Gragnolati. En l’aspecte defensiu acostumen a apostar per una defensa pressionant, però si el rival té un bon joc interior canvien a la zonal.

En la primera volta les barcelonines van patir una desfeta a la Josep Vallés (11-6). Les noies d’Aznar només van brillar en el segon quart i van igualar el partit abans del descans. A la represa les del Maresme van posar una marxa més i amb últim parcial demolidor de 4 a 0 van deixar vist per sentència l’encontre.

Julià: "Aquesta victòria és molt important per nosaltres"

24.02.2015 15:21

Barcelona (G.Adalid).- L’entrenador del masculí del Club Natació Sant Andreu, Xavier Julià, s’ha mostrat satisfet amb el rendiment de l’equip després de vèncer el Canoe (10-6). Els andreuencs han  guanyat fent un joc atractiu i mostrant solidesa al darrere. El tècnic creu que el triomf farà pujar la moral: ¨Aquesta victòria és molt important per nosaltres¨.

Julià ha felicitat els seus waterpolistes per la seva actitud: ¨L’equip ha estat molt concentrat. En l’aspecte defensiu estic molt content, hem robat moltes pilotes¨. Les declaracions del tècnic queden reforçades per les estadístiques. En la primera meitat el Sant Andreu només ha encaixat dos gols i en el primer quart ha mantingut la porteria a zero.

Els barcelonins no es van poder refer de la  derrota enfront en el quadre madrileny a la primera volta, que va provocar que encadenés mals resultats i quedés fora de la Copa del Rei. ¨En la primera volta vam perdre 6 a 4 a Madrid amb tres baixes importants: el Lukas estava malalt, el Ramon va tenir un accident amb la moto i l’Adrià va ser pare. A partir d’aquella derrota es va trencar la dinàmica de l’equip i ens ha constat molt recuperar-nos¨, ha dit Xavier Julià.

El tècnic ha tingut paraules d’elogi per Thomas Bruder després de completar una bona actuació a la Pere Serrat i anotar tres gols. ¨El Thomas està agafant un paper de jugador veterà que és important per mi i marca en els moments claus¨.

El barceloní ha confirmat la baixa de Javier Gorria: ¨La baixa de Javier Gorria ja és definitiva. Per nosaltres era jugador important, era el nostre llançament exterior ¨ L’últim cop que el waterpolista va entrar en una convocatòria va ser el 13 desembre en l’encontre enfront del Mataró Quadis, jornada 9. Després d’aquest encontre per qüestions personals el jugador no ha pogut entrenar més amb el Sant Andreu.

El Sant Andreu té un enfrontament important d'aquí a dues setmanes a la Carles Ibars enfront del Sabadell, el tercer classificat. Si els andreuecs sumen els tres punts confirmaran el seu bon moment de forma, i podrien aconseguir la sisena plaça. “Després de la Copa tenim un partit a Sabadell. Com que no disputem la competició del KO tenim temps per preparar l’enfrontament. Confio en què seguim en la mateixa dinàmica quan disputem aquest encontre¨, ha declarat l’entrenador.

Bones sensacions, victòria i retorn al play-off

21.02.2015 22:32

Barcelona (G.Adalid).- El masculí del Club Natació Sant Andreu ha aconseguit una important victòria contra el Canoe-Isostar (10-6). Els de Julià han fet una gran actuació a la Pere Serrat en totes les facetes del joc i en cap moment han vist perillar el triomf. L’equip recupera la vuitena la plaça, la darrera d’accés al pla-off, i segueix a dos punts del Barcelona, el sisè classificat.

En l’inici del duel, el Canoe ha tingut un parell d’ocasions, però no ha trobat porteria.  En canvi, Samuel Balaz ha inaugurat  l’electrònic en la primera oportunitat dels locals. Després d’aquest gol els madrilenys han intentat igualar l’encontre però el bon treball defensiu dels waterpolistes de Julià i les intervencions de Ramon Santís ho han evitat.

En el 6’, Lukas Dúric ha anotat el segon després d’un mal refús del porter a un llançament de Thomas Bruder i, a les acaballes del període, Eric Fernández ha marcat el tercer després d’una bona assistència d’Ivan Losa. Així, el primer parcial ha acabat amb un avantatge clar per als andreuencs (3-0).

En el segon quart els madrilenys, dirigits des de la banqueta per Mario Garcia, han estat més dinàmics en l’atac i han fet dues dianes. Al mateix temps, han canviat la defensa zonal per una pressió d’home a home posant especial atenció en el boia rival. Alejandro Bustos ha fet el primer gol visitant assistit per Jose Javier Bustos i Victor Gutiérrez el segon aprofitant un mal refús del porter andreuenc. La reacció local ha vingut de mans de Dani Hernández, el capità del Sant Andreu, que ha superat Eduardo Lorrio amb un llançament centrat (4-2).

Al tercer període les forces s’han equilibrat encara més i el quadre madrileny ha seguit amb opcions de capgirar la situació amb gols de Barroso i Romero. Thomas Bruder s’ha posat l’equip a l’esquena en la vessant ofensiva anotant els dos gols del seu equip en aquest quart (6-4).

Al darrer quart, els locals han aprofitat el desgast físic del conjunt visitant per posar una marxa més i sentenciar el partit en els dos minuts final d’encontre. El Canoe-Isostar ha oposat resistència  fins el 8 a 6 però després de dos gols consecutius del Sant Andreu a les acaballes de l’encontre han fet abaixar els braços als de Garcia i el 10 a 6 ha estat el resultat definitiu.

Quan ha sonat la botzina els jugadors del Sant Andreu no han pogut amagar l’alegria i s’han abraçat entre ells. L’equip ha recuperat les bones sensacions de principi de temporada i esperen poder mantenir el nivell pel pròxim partit de lliga enfront del Sabadell, tercer classificat.

CN Sant Andreu: Ramón Santís, Adrià Sanz, Jaime Peiró, Pau Barnils, Daniel Hernández (1), Lukas Dúric (3), Ivan Losa, Eric Fernández (1), Erik Brugué, Samuel Balaz (1), Arnau Escarré (1), Thomas Bruder (3) i Aleix Badia.

Canoe-Isostar: Eduardo Lorrio, Rafael Fernández, Bruno Navajas, Marcos Lorrio (1), Adrián Abad, Alberto Barroso (1), Álvaro Romero (1), Victor Gutiérrez (2), Jose Javier Bustos, David Acosta i Alejandro Bustos (1).

Parcials: 3-0 / 1-2 / 2-2 / 4-2. Total: 10-6.