Arriba l’hora de la veritat

27.03.2015 17:21

Barcelona (G.Adalid).- El masculí de waterpolo del Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà contra el Poble Nou Enginyers el proper dissabte a la Sant Jordi (18.30.h). Els barcelonins són un rival directe per les dues últimes places de play off i una derrota complicaria força l’accés dels de Julià perquè només queden 12 punts per disputar-se. El tècnic repetirà la convocatòria que tantes bones sensacions li va donar enfront del Terrassa.

Els andreuencs actualment estan fora dels llocs de privilegi. Ocupen la novena posició després de la desfeta a la jornada anterior combinat amb la victòria per la mínima del Catalunya enfront del Mataró-Quadis, tot i que amb les mateixes unitats que els graciencs i els de Sant Martí. Però té el gol average perdut amb aquestes dues esquadres

El Sant Andreu ha recuperat les bones sensacions que va exhibir durant la pretemporada. Sobretot es nota una major intestat del seu joc, una defensa més sòlida i ordenada. Però aquest equip encara té una assignatura pendent de cara porteria i en aquest sentit les estadístiques avalen aquesta observació: el conjunt dirigit per Xavier Julià ha anotat 159 gols, dels quals 97 els han marcat entre Lukas Dúric, Thomas Bruder i Samuel Balaz. L’entrenador molts cops ha reclamat als seus jugadors que agafin més responsabilitats en l’atac i d’aquesta manera no tenir tanta dependència de l’eficàcia dels waterpolistes eslovacs.

El Poble Nou-Enginyers és l’equip revelació de la temporada. Nouvingut a la Divisió d’Honor, està lluitant per disputar els play off i cal recordar que va aconseguir classificar-se per jugar la Copa del Rei. Està clar que aquest grup no renuncia a res i pot presumir de tenir la millor afició de tot el campionat domèstic.

Les claus de l’èxit d’aquest equip primer la troben en la defensa amb un treball excepcional al darrere amb ajudes constants, sumat del bon estat de forma en què es troba Mario Lloret sota pals fa molt difícil fer-los gol. En l’atac tenen un bon joc interior amb el boia colombià Ivan Idarraga i en el llançament exterior amb els serveis de Joshua Montpeat.

El Sant Andreu no té un bon record de l’últim cop que es va veure les cares amb els de Sant Martí. Va perdre de forma clara (5-11), cosa que va significar la segona ensopegada seguida amb l’afegit de no oferir una bona imatge.