Waterpolo/Natació

Hosszu i Koch s’imposen al Ciutat de Barcelona

11.06.2015 21:57

Barcelona (T.Martínez). - La nedadora hongaresa Katinka Hosszu i l’alemany Marco Koch han estat les dues grans figures del Ciutat de Barcelona, competició celebrada a la piscina Pere Serrat aquesta setmana. Hosszu i Koch s’han proclamat campions després de la segona jornada en aigües andreuenques.

L’hongaresa Hosszu ha guanyat l’or als 200 metres esquena i ha recollit la medalla de bronze als 200 metres estils, metalls que sumen a l’or dels 400m estils que va aconseguir a la primera jornada. D’altra banda, Koch s’ha imposat en la categoria masculina després de guanyar la medalla d’or als 200 metres braça.

En general, els metalls s’han repartit de forma força equitativa a la jornada del dijous. En algunes curses, fins i tot, s’han trencat els rècords del campionat. Per exemple, Adam Peaty s’ha imposat als 50 metres braça en 27.25 segons, un registre històric al Ciutat de Barcelona. Siobahn O’Connor, als 200m estils, també ha superat el rècord del campionat en aturar el cronòmetre en 2.09.56 minuts.

Ryan Chochrane (800m lliures), Jeanette Otessen (50m papallona), Kosuke Hagino (400m estils), Femke Heemskerk (100 lliures), Rysouke Ire (100m esquena), Konrad Cerniak (100m papallona), Sebastiaan Verschuren (200m lliures) i Jazmin Carlin (400m lliures) han estat els altres nedadors que s’han marxat del Ciutat de Barcelona amb una medalla d’or sota al braç.

Pel que fa la participació andreuenca, el nedador més destacat ha estat Juanmi Rando. Rando ha competit a la prova dels 100 metres esquena i ha acabat en una sisena posició més que positiva. En categoria femenina, Jèssica Vall ha estat vuitena als 100 metres braça.

L’única medalla nacional ha estat la que ha aconseguit la nedadora del CN Sabadell, Judit Ignacio, als 200 metres papallona, prova en què no ha pogut superar Natsumi Hoshi, que amb 2.07.58 ha marcat un rècord al Ciutat de Barcelona. Melani Costa s’ha quedat ben a prop de les medalles als 400 metres estils, prova en què ha quedat quarta. Més lluny ha estat als 200 metres esquena, on ha acabat en sisena posició.

Hoszzu, Peaty i le Clos, estrelles de la primera jornada

10.06.2015 20:31

Barcelona (G.Pérez).- Les estrelles de la natació no estan fallant en el Ciutat de Barcelona. L'hongarensa Katinka Hoszzu, el britànic Adam Peaty o Chad le Clos han fet bons els pronòstics i s'han penjat l'or en les seves especialitats. Pel que fa a la representació andreuenca, digne paper el completat per Jéssica Vall i Juanmi Rando durant la primera jornada.

Hoszzu és una de les estrelles del torneig i ho ha demostrat en la prova dels 400 estils. S'ha imposat amb claretat amb una marca de 4'31''93, cronòmetre que suposa un rècord dels campionats.Més discret, però, ha estat el seu paper als 200 lliures i als 100 esquena, on ha quedat vuitena.

De la seva banda, Peaty s'ha penjat l'or als 100 braça en una de les curses que es preveia més emocionants ja que també hi havia la presència d'altres grans de la modalitat com Kosehi Yasuhiro i Cameron Van der Burgh. El britànic, però, ha completat la prova per davant dels seus dos rivals.

Chad le Clos també ha dominat amb comoditat els 200 papallona masculins. La seva marca,1'55''90 ha servit per superar el millor cronòmetre aconseguit fins ara en la història del Ciutat de Barcelona.

Pel que fa als nedadors andreuencs, Jéssica Vall s'ha colat a la final dels 200 braça. La nedadora ha estat cinquena, amb una marca de 2'25''96. La prova l'ha guanyat la danesa Rikka Moller Pederse, actual recordista mundial.

De la seva banda, Juan Miguel Rando ha nedat laf inal dels 50 esquena amb un cronòmetre de 25''90. Ha quedat en vuitena posició en una modalitat on el britànic Christopher Walker-Hebborn ha fet bons els pronòstics i s'ha penjat l'or (25''23).

De la representació espanyola ha destacat Melanie Costa. Ha estat quarta en la final dels 200 lliures femenins, aturant el rellotge en 1'59''13. En aquesta prova, Frederike Heemskerk ha trencat també el récord del campionat, amb una marca de 1'55''22.


 

Arriba el Ciutat de Barcelona

09.06.2015 14:22

Barcelona (G.Pérez).- La piscina Pere Serrat tornarà a vestir-se de gala aquest dimecres i dijous per acollir una nova edició, la número 36, del trofeu Ciutat de Barcelona. El Club Natació Sant Andreu organitza una competició que aplegarà importants estrelles d'aquest esport però amb la confiança que nedadors locals com ara Jéssica Vall o Juanmi Rando també tindran l'oportunitat de lluir-se davant el seu públic.

Les primeres sèries de les diferents proves començaran dimecres a partir de dos quarts de nou del matí. Cal matinar perquè el nombre de participants és molt elevant. Fins a 500 nedadors. Entre ells, noms claus d'aquest esport com ara l'hongaresa Katinka Hoszú, que saltarà a l'aigua en fins a vuit modalitats. També hi serà Adam Peaty, actual posseïdor del rècord del món en 50 i 100 metres braça.

També hi prendran part diferents membres de l'equip espanyol, com ara Melani Costa, subcampiona del món als 400 lliures; Duane da Rocha, campiona d’Europa als 200 esquena; o Judith Ignacio, subcampiona d’Europa als 200 papallona. Entre els nedadors del Sant Andreu les mirades estaran sobretot posades en Jéssica Vall i Juanmi Rando. Tots dos van demostrar el passat cap de setmana a Canet de Rosselló, primera prova del circuit Mare Nòstrum que es completarà dissabte i diumenge a Mònaco, que estan en forma i buscaran seguir complentant el seu palmarés.

El Gran Premi Internacional Ciutat de Barcelona té tots els elements per erigir-se, un any més, en una gran festa de la natació. En definitiva, seran dos dels grans dies de l'any per a l'esport a Sant Andreu.

Metalls andreuencs a la primera etapa del Mare Nòstrum

08.06.2015 15:03

Barcelona (G.Pérez).- Canet de Rosselló ha acollit aquest cap de setmana la primera prova del circuit internacional Mare Nostrum. L'equip absolut del Club Natació Sant Andreu hi ha participat i ha brillat amb llum pròpia amb una medalla de plata i dues de bronze. També s'ha penjat metall Juanmi Rando.

Vall ha participat en les proves de braça. Als 50 metres ha fet una marca de 32''02, que li ha permès ser segona per darrera de l'alemanya Dorothea Brandt. En tercera posició ha quedat la britànica Corrie Scott.

Els bronzes se'ls ha penjat als 100 i els 200 metres. En el primer cas, ha completat la cursa amb un cronòmetre de 1'07''69, només superada per la lituana Ruta Meilutyte i la danesa Rikker Moller Pedersen. Aquesta nedadora ha estat la guanyadora en la segona modalitat amb la japonesa Kanako Watanabe en segona posició. Vall va completar la cursa amb una marca de 2'25'71.

L'altre metall pel Sant Andreu l'ha aconseguit Juanmi Rando als 50 metres esquena. La marca de 25''42 li ha servit per penjar-se el bronze, per darrera del francès Camile Lacourt i del britànic Christopher Walker-Hebborn.

A Canet també hi han participat altres nedadors andreuencs com Àfrica Zamorano, que ha pogut agafar experiència amb grans noms de l'esport o Juanjo García. Tots ells tornaran a saltar a l'aigua en la segona prova del circuit Mare Nostrum: el Ciutat de Barcelona que acollirà dimecres i dijous la Pere Serrat. Ja el cap de setmana, darrera competició a Mònaco.

Natació de gran nivell a la Pere Serrat

04.06.2015 23:17

Barcelona (Redacció).- La piscina Pere Serrat acollirà els propers dia 10 i 11 una nova edició del prestigiós Ciutat de Barcelona de natació. El trofeu, que s’ha presentat aquest dijous a les instal·lacions del Club Natació Sant Andreu, comptarà amb importants esportistes. Entre ells, la hongaresa Katinka Hosszú, que participarà en fins a vuit proves.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència d’Enric Bertran, president de la Federació Catalana; Raimon Blasi, regidor de Sant Andreu i el màxim responsable de l’entitat, Àngel Bernet. Aquest últim ha volgut remarcar sobretot les figures que estan inscrites i, malgrat això, ha destacat que hi ha nedadors locals amb bones opcions de fer un bon paper.

Justament, algun d’aquests esportistes andreuencs també han estat presents en l’acte. És el cas de Juanmi Rando, que ha destacat el desig “d’estar al màxim nivell” i ha valorat el trofeu com a “un bon test en el que els rivals correran molt” i, per tant, “haurem d’estar preparats”.

Entre aquests contrincants, destaquen molts noms. El primer, el d’Hosszú. Nedarà en fins a vuit modalitats: 200 i 400 estils,  100 i 200 esquena , 100, 200 i 400 lliures i 200 papallona. Parteix amb moltes possibilitats de ser la gran estrella de les dues jornades.

Altres nedadors destacats seran Adam Peaty, record del món als 50 i 100 metres braça. Al seu costat també hi seran el sud-africà Cameron Van der Burgh i els japonesos Koseki i Kitajima. El nivell d’aquesta edició, la número 36, és molt elevat, com ho demostra la presència de Rikker Moller Peddersen, Chad Le Clos, Daya Seitó o Ranomi Kromowidjojo.

Espanya estarà representada, entre d’altres, per Melani Costa, subcampiona del món als 400 lliures; Duane da Rocha, campiona d’Europa als 200 esquena; i Judith Ignacio, subcampiona d’Europa als 200 papallona. Evidentment, a banda de Rando, també hi seran les andreuenques Jessica Vall i Àfrica Zamorano.

El Ciutat de Barcelona tindrà lloc els propers 10 i 11 de juny. En total, hi participaran més de 500 nedadors que certifiquen la competició com una de les de més nivell que es poden veure a la ciutat comtal.

 

Gran paper dels màsters al Campionat de Catalunya

04.06.2015 14:40

Barcelona (G.Adalid).- Els màsters de natació del Club Natació Sant Andreu han fet un bon paper en els campionats de Catalunya aconseguint un total de 42 medalles. La meitat dels metalls han estat d’or, fet que ha situat el club com el tercer millor dels que van participar a les proves, celebrades el passat cap de setmana a la piscina Pere Serrat..

Dels atletes amfitrions cal destacar Jordi Martínez Quintanilla, que s’ha proclamat campió de Catalunya en 50 metres i 200 braça. De la seva banda, Francesc Marquez ha pujat en el calaix més alt del podi en els 50 metres esquena .

Els veterans Roser Cuevas (plata en els 200 metres esquena, en la categoria de més de 70 anys) i Josep Farré (or en els 200 metres lliures en la de més de 65) també han estat entre els medallistes, igual que els equips de relleus andreuencs.

L’esportista més destacada del certamen ha estat Laura Roca, nedadora del Terrassa. Especialment gràcies al fet d’haver aconseguit batre el rècord europeu dels 200 metres lliures en la categoria de més de 35 anys. L’egarenca ha aturat el cronòmetre als 2’10’’16 i ha rebaixat la marca en 61 centèsimes.

Els màsters tanquen una temporada per emmarcar

04.06.2015 13:09

Barcelona (G.Adalid).- L’equip màster de waterpolo del Club Natació Sant Andreu ha finalitzat la lliga en una meritòria tercera plaça. Aquest èxit només ha estat possible pel bon treball defensiu que han realitzat durant tota la campanya (150 gols encaixats). El seu millor resultat el van aconseguir el curs passat, quan van assaltar la segona plaça.

El capità dels màsters, Jordi Aymerich, ha valorat positivament la temporada: "Estic molt satisfet amb com ha acabat aquesta campanya. Hem acabat en tercera posició just per sota dels dos grans aspirants al títol i hem acabat per davant del 5-6 equips que ens disputaven l’últim lloc del podi".

Aymerich s'ha mostrat content per haver assolit la fita inicial: "A principi de temporada ens vam marcar l’objectiu de fer podi. D'aquesta manera faríem notar la nostra presencia a la secció, a part que sempre és més agradable finalitzar un curs amb bons resultats".

El waterpolista ha explicat com va ser possible fer-se amb la segona plaça la temporada passada. "L’Horta no tenia un equip tan competiu i per sota del Mataró nosaltres vam ser els més regulars", ha declarat Jordi Aymerich.

El capità ha dit quins beneficis comporta jugar al màster. L’objectiu d’aquest equip és seguir jugant a waterpolo i tenir una excusa per fer esport i mantenir relació amb la gent del club. "Si no fos per aquesta activitat segurament molts de nosaltres perdríem el contacte¨, conclou el jugador.

Desirée Fajardo: ¨Els resultats que hem aconseguit són increïbles¨

27.05.2015 17:48

Barcelona (G.Adalid).- Desirée Fajardo és una de les jugadores més veteranes del femení de waterpolo del Club Natació Sant Andreu. Ha disputat 14 temporades a la Divisió d’Honor, 11 en l’entitat andreuenca i les tres restants en el Mediterrani . En seu palmarès destaca una lliga que va aconseguir el 2010, en el seu últim any amb el conjunt de Sants. El passat diumenge va atendre els micròfons de RTV Esports durant el Paraules d’Esports per fer una valoració de la seva última campanya a l’elit del waterpolo nacional, en què ha jugat totes les finals possibles amb l’esquadra dirigida per Aznar, i repassar altres moments de la seva trajectòria esportiva.     

A principi de temporada t’imaginaves que l’equip arribaria fins on ha arribat?  

Doncs no. Era un any amb moltes incògnites perquè venia un entrenador nou amb una filosofia totalment diferent, de molt de sacrifici i mètodes diferents. Per tant havíem de congeniar les jugadores amb ell i és cosa bastant difícil. Els resultats hem aconseguit són increïbles disputant tres finals: Copa Catalunya, Copa Reina i Lliga.

A part de les finals, quins partits destacaries d’aquesta campanya?

De la Copa Catalunya destacaria les semifinals contra el Mataró, equip que aquest any ha disputat competició europea i tenia molts punts per passar a la segona fase tot i que el final no ho va aconseguir. Com a partit difícil de la Divisió d’Honor, el partit a casa enfront del Moscardó. La victòria contra aquest conjunt ens va servir per tornar a tenir opcions d’assolir la tercera plaça. A vegades els resultats no acompanyen, però no pots deixar de lluitar pel teu objectiu. I de la Copa de la Reina les semifinals que vam disputar amb el Rubí.

Després del tercer partit de les semifinals Javi Aznar va declarar ¨ha estat el partit el perfecte¨. Ho comparteixes? 

Segurament sí perquè en aquell enfrontament es va veure reflectit tot el treball realitzat durant tota la temporada. Va intervenir el factor sorpresa: ni elles s’esperaven el que va passar ni molt menys nosaltres, tot i que crèiem molt en les nostres possibilitats, però érem conscients de la dificultat. Com ja he dit abans el Mataró ha disputat competició europea té jugadores de selecció i per tant quan va acabar el partit va haver-hi una gran alegria.   

T’has passat gairebé tota la teva trajectòria esportiva al Sant Andreu, però hi ha un petit parèntesi en el Mediterrani. Creus que aquestes 3 temporades a l’equip de Sants t’han ajudat a créixer com a jugadora?

No tinc cap dubte. Vaig néixer com aquell qui diu al Sant Andreu i em vaig formar allà. Al Mediterrani vaig assolir tota l’experiència que avui tinc com a esportista i aquest punt d’ambició per poder guanyar. Finalment he tancat el meu cicle de waterpolo en el club de tota la meva vida

El record més preuat de la teva etapa en el Medi és quan guanyes la lliga? 

Allò va ser increïble. La final també es va disputar en format de play off al millor de 3 partits. Vam quedar segones a la fase regular i per tant teníem el factor camp en contra en cas d’un enfrontament de desempat El primer el vam guanyar a la Josep Vallès amb un temps que no acompanyava gaire. Després vam anar a Sabadell per disputar el segon partit i vam perdre per la mínima. Tot i l’ensopegada estàvem convençudes que el tercer era nostre. Vam guanyar de dos i vam conquerir la lliga. Aquella temporada vaig coincidir amb Javi Aznar, que era el segon entrenador del Medi i ara està al capdavant del Sant Andreu.     

 

Repassant la plantilla d’aquell mític Medi trobem a dues jugadores com Laura Ester i Jennifer Pareja, que actualment estan entre les millors del món. Com és conviure amb elles?

La veritat és que les dues són molt bones persones. Quan vaig arribar al Medi elles ja estaven allà i em van rebre com una més. Vam fer molta pinya i actualment encara conservem la nostra amistat i ens donem suport en totes les competicions. A la final del play off les tres li vam demanar a un fotògraf que ens fes una fotografia a les tres i aquesta imatge la guardaré al meu àlbum esportiu.

Has comentat que finalitzes la teva etapa al waterpolo d’elit. Quines són les causes que et fan prendre aquesta decisió?

Porto molts anys, moltes competicions a sobre, molts entrenaments i dobles sessions quan m’ho podia permetre. Estic treballant moltes hores en un despatx, és molt sacrifici i també visc sola. Hi ha etapes a la vida i actualment es tanca una. Encara tinc molt de mono de waterpolo i la decisió de penjar el banyador encara no la tinc. Però a la màxima categoria com és Divisió d’Honor i l’exigència que et demana ara mateix és inviable.

Per tant és probable que veiem jugar a Desirée Fajardo en una categoria menys exigent?

No ho descarto (riu), però de moment no ho tinc clar. Ara necessito fer una aturada de waterpolo i més després de l’emocionant comiat que vam tenir jo i l’Ari (Espasa) a Sabadell.

Aquest dijous es disputa la Final Six, quin creus que és el favorit ha emportar-se el títol?

Crec el favorit d’aquesta edició és el Pro Recco, que està molt fort a lliga italiana. El Barceloneta veurem si ens pot donar una alegria, però no penso  que estigui al mateix nivell dels darrers anys. Afronto aquesta Final Six d’una manera especial perquè també sóc auxiliar d’àrbitre de waterpolo i m’han convocat per controlar el temps mort. Per tant, veuré la competició a peu de piscina.    

El juvenil puja a la màxima categoria

26.05.2015 19:58

Barcelona (G.Pérez/G.Adalid).- El juvenil del Club Natació Sant Andreu ha aconseguit l’ascens de categoria després d’imposar-se en la fase de promoció celebrada a Mataró. L’any vinent, les joves promeses andreuenques estaran a la Lliga Catalana 1-8, la de més nivell a Catalunya.

L’equip ja havia demostrat al llarg de la temporada que aspirava a tot. En la fase regular de la Lliga Catalana 9-20, havia completat una lliga gairebé perfecte: 21 victòries i només un empat, amb 337 gols a favor (el més anotador) i únicament 139 encaixats (la millor defensa). El seu tècnic, Daniel Esforzardo, recorda que “ens vam marcar l’objectiu ambiciós de no perdre cap punt  durant la fase regular  per poder mantenir la tensió fins arribar a la promoció”.

Tocava, doncs, arrodonir la feina amb l’ascens. Tasca gens fàcil perquè s’han hagut de disputar, explica l’entrenador, “partits molts durs contra equips de prestigi”. Amb el Sant Andreu, participaven també l’equip amfitrió, el Mataró La Sirena, i el Sabadell, que volien evitar el descens, i el Martorell, segon del grup 9-20 que també volia pujar.

La promoció s’ha iniciat amb l’empat a 8 amb el Mataró. Després d’aquest duel, el Sant Andreu ha donat el do de pit contra el Martorell, al qual s’ha superat per 5-15 i el Sabadell, que ha caigut per 16-10. Així, l’equip ha acabat en primer lloc, empatat a set punts amb els amfitrions i ha assolit l’ascens.

Esforzardo no ha amagat la seva gran satisfacció per l’èxit aconseguit. “Estic content de com ha acabat la temporada perquè no ha estat gens fàcil mantenir la tensió en una lliga on tens majoritàriament rivals fluixos i només 4 o 5 d’un cert nivell. L’ascens és el resultat a la bona tasca realitzada durant tants mesos de treball”, ha explicat.

De cara a la temporada vinent, el tècnic té clar que “la base de l’equip seguirà sent la mateixa”. I és que, a més, la majoria de jugadors no disputaven el seu darrer any de juvenil, fet que dóna més mèrit al triomf. De fet, només tres jugadors hauran de deixar el conjunt per edat. “Ja ens han trucat alguns jugadors per venir i valorarem si algun dels interessats pot aportar coses noves i si no es així jo estic molt content amb treball de tot l’equip i no tinc cap inconvenient en mantenir el grup tal com està ara”, apunta l’entrenador andreuenc.

Esforzardo avisa que seran ambiciosos. A la pregunta de quin és l’objectiu de cara a la propera temporada ho té clar: “Poder repetir l’èxit de la temporada passada, aconseguit pels de la generació del 98. Van quedar tercers en el campionat de Catalunya cadet. Aquest cop ho volem assolir com a juvenils”.

Les joves promeses brillen a la Copa Catalana

21.05.2015 14:33

Barcelona (G.Pérez).- Jéssica Vall, Àfrica Zamorano o Juanmi Rando són ja esportistes consolidats en la natació espanyola. Són un present ferm per al Club Natació Sant Andreu que, però, veu amb satisfacció com el futur també promet. Els joves nedadors de l'entitat van brillar amb llum pròpia en la Copa catalana d'alevins i infantils.

Així, els alevins es van problamar sotscampió de la competició. Només els va superar el Sabadell, amb 1.104 punts. Els andreuencs van aconseguir 801. En tercera posició va acabar el Barcelona, amb 748.

L'èxit va ser d'equip però cal remarcar les actuacions individuals de Marina García, que es va imposar a les proves de 100 i 200 metres braça; Víctor Burgos (tercer als 200 braça i segon als 100); i Aitana Roldán, campiona de les modalitats de 400 i 100 metres lliures.

També va pujar al podi l'equip infantil. Va quedar en tercera posició, amb 855 punts, per darrera de Sabadell, campió amb 1.106; i Terrassa, amb 1.011.

De l'equip desplaçat a Molins de Rei cal destacar en aquest cas l'excel·lent actuació de Arnau Honrubia. Va ser primer en tres proves (100 i 200 papallona i 400 estils) i tercer als 200 estils. Aitor Pérez, tercer als 200 lluires, també va contribuir decisivament al tercer lloc, a l'igual que l'equip de relleus dels 4x100 que també va quedar en tercera posició.

Tant alevins com infantils, però, ja tenen en ment un nou objectiu. Els joves nedadors volen arribar en el millor estat possible als campionats d'Espanya i de Catalunya.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>