Waterpolo/Natació

Aznar i Mora, satisfets amb la temporada

19.05.2015 19:43

Barcelona (G.Adalid).- Javier Aznar i Noelia Mora s’han mostrat molt orgullosos de la temporada al capdavant del Club Natació Sant Andreu, després de disputar tres finals de tres possibles. L’última que han jugat ha estat la del play off pel títol de lliga, que han perdut de forma clara en tots dos partits: (5-14 ) i (11-5), tot i buidar-se a l’aigua en les dues ocasions.

Javi Aznar ha fet una valoració global de la temporada. ¨Estem molt contents i orgullosos del que hem fet aquest any. El club ha apostat per una nova forma de treballar i d’entendre el waterpolo. El nostre repte és consolidar la nostra secció en el panorama espanyol i tirar endavant. Quedo molt satisfet de com ha anat la temporada, però això no s’ha d’acabar aquí; els resultats venen amb la bona feina i hem de continuar treballant bé¨, ha declarat el madrileny.

El tècnic del Sant Andreu s’ha mostrat satisfet pel rendiment del seu equip en el segon partit de la final: “Hem tingut un inici bo. S’han posat per davant en el marcador amb 3 a 1 el primer quart, però la veritat és que és una mica irreal ens han vingut un gol d’una jugada una mica desgraciada que hem perdut una pilota i un contraatac molt clar. Crec que el to del partit ha estat un altre”. “El Sabadell no li pots deixar cap moment de tranquil·litat i quan hem afluixat una mica han agafat distancia. Crec que ha estat això s’han anat un moment perquè són molt bones i després s’ha mantingut aquesta diferència , ha apuntat Aznar.

Javi Aznar ha elogiat  la progressió  del seu equip durant tota la campanya i ha donat poques pistes de com serà el Sant Andreu del proper curs: “Estic molt satisfet amb el treball que han realitzat totes les jugadores en tota la temporada, però nosaltres hem de continuar creixent”. “Això no significa que hem de canviar radicalment l’equip ni fer incorporacions a dojo. La sensació és que tenim un bloc sòlid un bon conjunt, però hem de créixer, hem de mirar, valorar el que tenim com podem créixer¨, ha conclòs l’entrenador.

Per la seva banda, Noelia Mora també ha valorat positivament la temporada: ¨ La veritat és que era impossible pensar a principi de temporada que disputaríem tres finals. Hem d’estar molt orgullosos del que hem fet aquest curs ha estat una campanya per recordar-la i fer-ho millor en la pròxima¨.

La waterpolista ha parlat del seu futur: ¨ M’agradaria seguir al Sant Andreu perquè aquest equip m’ha fet recuperar la confiança en mi mateixa, m’ha ajudat  a tornar a ser jo. M’he sentit molt còmoda jugant amb aquest equip. Crec que puc donar molt més la pròxima temporada en aquest projecte. Encara no sóc una jugadora lliure i per tant hauria d'estar un any més cedida, però suposo que no hi hauria cap problema. Aprofitant que s’ha acabat la lliga començaré a parlar amb el Sabadell per regularitzar la meva situació¨.

Campiones entre les mortals

16.05.2015 21:51

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu ha quedat subcampió de la Divisió d’Honor després de perdre el segon partit de la final del play off (11-5). Ni l’entrega total del conjunt d’Aznar ni el caliu de l’afició andreuenca desplaçada a la Carles Ibars han estat suficients per forçar el tercer partit. El Sabadell s’ha proclamat campió de lliga per cinquena vegada consecutiva i ja en suma tretze en el seu palmarès, certificant el seu domini al waterpolo femení espanyol.

Les locals han imposat un ritme d’alt voltatge i no ha tardat més de trenta segons a inaugurar el marcador amb un llançament creuat  de Pili Peña. Jennifer Pareja ha fet el segon pel Sabadell i no ha estat fins a l’últim minut del primer quart que Silvia Morell ha pogut escurçar la diferència després de superar Laura Ester col·locant l’esfèrica a l’esquadra. Novament, però, ha fet acte de presència Pareja i ha anotat el tercer abans del final del període.

En el segon quart el Sabadell ha seguit sent el clar dominador amb un joc dinàmic  en la vessant ofensiva i molta solidesa en defensa. Les de Nani Guiu han superat quatre vegades la portera andreunca, però a dos minuts del final Eli Gazulla ha aturat un penal d’Anni Espar i tot just en la següent jugada Noelia Mora ha fet el segon pel Sant Andreu (7-2).

A la represa, amb títol de lliga gairebé sentenciat, el Sabadell ha posat una marxa menys i Nani Guiu ha donat minuts a la segona portera de la plantilla, Elena Sánchez. De la seva banda un Sant Andreu esperonat per l’afició ha pogut tutejar el gegant del waterpolo femení espanyol empatant en  el tercer parcial a 3. Els gols visitants els han fet Marta Recio, Helena Lloret i Katelyn Rigler (10-5).

En l’últim quart les defenses i les bones intervencions de les porteres han estat les protagonistes. Només s’han vist un gol en aquest quart i l’ha fet la jugadora més destacada del partit, Jennifer Pareja, després d’executar perfectament una pena màxima (11-5).

Malgrat la derrota, d’altra banda més que lògica, a la final, ningú pot negar que el Sant Andreu tanca una temporada de somni. I és que l’equip ha disputat la final de les tres competicions que ha disputat: Copa Catalunya, Copa Reina i Lliga.

Piscina: Carles Ibars.

CN Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz , Anni Espar , Dagmar Ritx (1), Carla Abellán, Jennifer Pareja (5), Marina Cordobés, Maica Garcia (2), Pilar Peña (1) ,  Olga Domènech , Judith Forca (2) i Elena Sánchez.

CN Sant Andreu: Eli Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret (1), Carla Castellà , Mireia Guiralt, Laura Roca , Katelyn Rigler (1), Noelia Mora (1),  Silvia Morell (1), Marta Recio (1), Ariadna Espassa i Desirée Fajardo.

Parcials: 3-1 / 4-1 / 3-3 /1-0. Total: 5-11.

Missió impossible?

15.05.2015 19:08

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu disputa aquest dissabte el segon partit de la final del play off per la lluita pel títol a la Carles Ibars (12.00.h) enfront el totpoderós Sabadell. L’ensopegada en el primer assalt deixa a les barcelonines sense marge d’error si volen continuar vives en la competició. El títol passa pel que seria una gesta digna de Missió Impossible. En cas de victòria vallesana les de Nani Guiu alçarien el trofeu per cinquena vegada consecutiva i seria la tretzena del palmarès.

Es repeteix el guió de les semifinals. Les andreuenques han caigut en el primer assalt i s’ho juguen tot en el segon. En aquest cas,  però hi ha una diferència important: el rival és el gegant del waterpolo femení espanyol, un Sabadell que, en competició domèstica, no perd des del 2 de maig del 2010.Aquell dia, va caure enfront del Mediterrani (10-12) en el tercer partit de la final. Precisament aquella lliga guanyada per les de Sants va ser l’últim trofeu que no va anar a parar a les vitrines vallesanes.

I, malgrat aquesta contundent estadística, el Sant Andreu no vol llençar la tovallola. Després de la contundent derrota de dimecres a la Pere Serrat les d’Aznar estan obligades a guanyar si volen forçar el partit de desempat i mantenir les opcions per lluitar pel títol. Així ho avisa el seu entrenador, Javier Aznar. “Amb les semifinals que hem fet el Sant Andreu no pot deixar aquesta eliminatòria sense competir el màxim. Estic convençut que tenim alguna cosa a dir en aquesta final però és necessari un canvi”, ha declarat.

De la seva banda, la jugadora Marta Recio ha explicat quina és la importància del factor mental per poder superar aquests enfrontaments. “Juga un paper clau i és molt difícil sortir amb una mentalitat guanyadora davant del Sabadell. Intentar-ho no serveix per res. O hi confiem totes o no serà possible”, ha explicat la waterpolista.

El Sabadell no dóna opció

14.05.2015 01:43

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació del Sant Andreu ha caigut derrotat en el primer partit de la final del play off pel títol de lliga enfront del totpoderós Sabadell (5-14). Sense fortuna de cara a porteria i amb una defensa poc solida les andreuenques no han mostrat la resistència esperada tot i tenir una Pere Serrat entregada fins el final de l’encontre.

En el primer quart el conjunt local ha estat incapaç de fer mal a la porteria visitant. La mala selecció de llançaments, els pals i la dificultat de superar la teranyina defensiva vallesana han estat les dificultats a la parcel·la ofensiva en clau andreuenca.

El guió pel Sabadell, en canvi, ha estat ben diferent. A cada atac el conjunt dirigit per Nani Guiu ha generat sensació de perill. A la primera acció de perill sabadellenca Maica Garcia ha inaugurat el marcador des dels dos metres. En el 5’ ha arribat el segon amb gran cop de canell de la capitana, Olga Domènech. Dos minuts més tard Pilar Peña ha superat Gazulla amb una diana col·locada i a les acaballes del període Mati Ortiz ha fet el quart amb llançament llunyà (0-4).

En el segon quart les locals han fet acte de presència. En el 2’ ha arribat el primer gol del Sant Andreu de mans d’Helena Lloret després d’executar perfectament una pena màxima. A la jugada barcelonina posterior Noelia Mora feia el segon amb un llançament exterior imparable per Laura Ester. Quan semblava que el Sant Andreu agafava la directa Anna Espar ha fet emmudir la parròquia andreuenca amb un gol de vaselina.

Un minut després Helena Lloret ha efectuat la rèplica local enviant la pilota a l’escaire en una jugada de superioritat. El Sabadell ha finalitzat la primera meitat amb tres a dalt gràcies a un gol de Mati Ortiz als dos metres (3-6).

A la represa les vallesanes han tornat agafar el control de l’enfrontament imposant més agressivitat en totes les facetes del joc. En el tercer quart el Sant Andreu només ha fet una diana. Una de les poques passades interiors enviades amb èxit ha significat el gol de Laura Roca. Els tres del Sabadell han arribat aprofitat accions de superioritat (4-9).

El quart període ha estat demolidor pel Sant Andreu tot i el bon inici de les noies d’Aznar. Eli Gazulla ha aturat una penal a Pareja i Marta Recio ha respòs ràpidament el gol de Maica Garcia. Però a falta de tres minuts per finalitzar el partit les andreuenques han notat el desgast físic i mental que et provoca enfrontar-te al millor equip del planeta i ha encaixat quatre gols més sense massa oposició (5-14).

El Sant Andreu hauria de guanyar el proper dissabte a la Carles Ibars (12.00.h) per forçar el partit de desempatat i seguir viu en la lluita pel títol de la lliga. L’equip és conscient de les dificultats de superar un rival que, en els darrers anys, només ha perdut un partit oficial.

Piscina: Pere Serrat.

CN Sant Andreu: Eli Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret (2), Carla Castellà , Mireia Guiralt, Laura Roca (1), Katelyn Rigler, Noelia Mora (1),  Silvia Morell, Marta Recio (1), Ariadna Espassa i Desirée Fajardo.

CN Sabadell: Laura Ester, Matilde Ortiz (2), Anna Espar (2), Dagmar Ritx, Carla Abellán, Jennifer Pareja (1), Marina Cordobés, Maica Garcia (4), Pilar Peña (3) ,  Olga Domènech (1), Judith Forca (1) i Elena Sánchez.

Parcials: 0-4 / 3-2 / 1-3 /1-5. Total: 5-14.

A la tercera?

12.05.2015 13:12

Barcelona (G.Adalid).- El Club Natació Sant Andreu s’enfrontarà per tercera vegada aquesta temporada amb el totpoderós Sabadell en una final. Aquest cop serà al millor de 3 partits i el primer assalt serà el proper dimecres a la Pere Serrat (20.45.h), amb títol de lliga en joc. En les dues anteriors les andreuenques no han pogut tombar el millor equip del planeta, però aquest cop el guió podria canviar després de mostrar tot el potencial el passat diumenge a la Josep Serra. El segon assalt se celebrarà aquest dissabte a la Carles Ibars (12.30.h) i en cas de desempat seria diumenge a la mateixa piscina (12.30.h).

Que l’esquadra d’Aznar està completant una campanya per emmarcar és un fet. Tot i començar un projecte nou, el Sant Andreu es va plantar a la final de  la Copa Catalunya i va donar una bona imatge enfront de les noies entrenades per Nani Guiu tenint poc temps per preparar-se. A la primera volta de la fase regular de lliga les andreuenques no van acabar de donar el rendiment esperat però es van mantenir a prop del seu objectiu i van superar la majoria de partits amb més ofici que qualitat.

Però llavors va arribar la Copa de la Reina i l’equip va fer un salt qualitatiu del tot inesperat. Superant amb solvència i convenciment en els quarts i les semis. Es va plantar a la gran final i va aconseguir aguantar el pols el Sabadell durant tres quarts.

De nou centrades en la lliga, els mecanismes de l’esquadra d’Aznar han funcionat de forma notable al tram final de temporada i s’ha acabat assolint l’objectiu marcat a principi de temporada: acabar terceres la fase regular, només encaixant una derrota a la segona volta i superant el duel contra el Mediterrani, el seu rival directe.

Per la seva banda el Sabadell segueix invicte en totes les competicions d’àmbit nacional. L'última derrota la va patir el 29 d’abril del 2009 enfront de l’Alcorcón (7-11)  en el primer partit de la final del play off per títol de lliga (temporada 2008-2009).

Recentment les vallesanes han tornat a ser mortals després de patir la primera ensopegada contra l’Olympiacos (9-10) a la final de l’Euro League, el passat 25 d’abril, després de més de tres anys de sense conèixer el significat de la derrota.

L’últim precedent d’una final dels play off amb presència andreuenca és de fa quatre temporades, la 2010-2011. Per arribar a la gran fita també es va superar el Mataró després tres partits molts intensos i exigents. No es va poder posar la cirereta en aquell curs perquè el Sabadell va guanyar de forma clara en els dos enfrontaments de l’última eliminatòria.

D’aquella final s’han trobat alguns fets anecdòtics. D’aquell Sant Andreu en queden dues supervivents: l’actual capitana Ariadna Espasa i Desirée Fajardo i per part vallesana cal destacar que tres waterpolistes que ara militen a les ordres d’Aznar fa quatre anys defensaven els interessos del Sabadell: Noelia Mora, Helena Lloret i Marta Recio.

Aznar i Lloret no renuncien a res

11.05.2015 16:31

Barcelona (G.Adalid).- Javier Aznar i Helena Lloret no han pogut amagar la seva alegria després d’accedir a la final del play off de la lluita pel títol de la Divisió d’Honor Femenina gràcies a una autèntica exhibició de waterpolo enfront del Mataró-La Sirena en el tercer partit de semifinals. Tots dos han deixat clar que, malgrat l'enorme favoritisme del Sabadell, no es resignen i faran el màxim per donar la campanada.

Aznar ha apuntat, al seu entendre, una circumstància que l'ha sorprés de l'eliminatòria enfront el Mataró la Sirena: la desigualtat en dos dels enfrontaments. "Ha estat un partit que no es normal igual que el primer no ho va ser perquè no hi ha tanta diferencia entre els dos equips. Dimecres, el Mataró va fer un encontre rodó i ara l’hem fet nosaltres", ha declarat el madrileny.

Per primer cop en aquesta temporada Aznar ha sortit completament satisfet del rendiment del seu equip en un partit. "La veritat és que ha estat un duel increïble i que ningú es podia imaginar. Ha sortit perfecte fins i tot excessiu", ha afirmat.

El tècnic ha explicat els motius, al seu entendre, d'aquest recital. "El més important va el partit de dissabte. Crec que ens vam treure les adherències tant físiques com mentals i, en el tercer, han sortit a totes perquè s’han vist capaces de guanyar i la petita desconfiança del segon partit avui no l’hem tingut", ha argumentat.

Javier Aznar s'ha mostrat ambiciós de cara al gran esdeveniment que comença aquest dimecres. "Passar a la final no té premi. L’única recompensa que tenim és si la guanyem. Per tant hem d’anar a totes, intentar-ho i pensar que el dia de la Copa de Reina vam tutejar el Sabadell durant tres quarts i ens hem de fixar en aquest partit", ha dit l’entrenador.

De la seva banda unes de les jugadores clau del Sant Andreu, Helena Lloret, ha donat les claus per entendre com ha estat possible aquesta gran evolució de l'equip de dimecres a diumenge: "Hem tingut molta seguretat en tot el partit. Hem efectuat les coses amb intel·ligència i amb ganes de guanyar. Hem tingut molt de cap a cada jugada".

L'andreuenca té molt clar com s’ha d’afrontar la final. "De la mateixa manera que hem fet aquests partits amb molta seguretat i amb molta calma. Ens hem de creure que podem està de tu a tu amb el Sabadell com ja ho vam demostrar al final de la Copa de la Reina. Nosaltres tenim unes virtuts i hem de potenciar-les al màxim", ha desgranat.

Una exhibició que val una final

10.05.2015 20:35

Mataró (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu ha tombat el Mataró-La Sirena (3-11) en el tercer partit de les semifinals del play off i s'ha plantat a la final del play off per la lluita del títol. Les andreuenques han fet un autèntic recital de waterpolo tant en atac com en defensa i l’afició visitant ha aconseguit portar fins a la capital del Maresme el caliu de la Pere Serrat dels partits decisius.

En els primers compassos de l’enfrontament els dos conjunts han mostrat un respecte mutu i les ocasions que s’han produït no han estat massa ambicioses ni arriscades. Però en el 5’ Helena Lloret ha inaugurat l’electrònic per l’esquadra visitant finalitzant una transició rapida.

A partir d’aquesta diana andreuenca les d’Aznar han agafat més confiança i han augmentat notablement l’eficàcia de cara porteria. A la següent jugada ofensiva del Sant Andreu Silvia Morell ha anotat el segon amb una vaselina que ha entrat per l’escaire. Un minut després Noelia Mora s’ha apuntat a la festa golejadora i ha fet el tercer superant Amy Carlson amb un llançament exterior

A les acaballes del període inicial un contraatac andreuenc ha donat la quarta diana. Eli Gazulla ha efectuat una passada llarga a Carla Castellà, la waterpolista tot i tenir espai suficient per llançar ha preferit assistir Marta Recio i la sabadellenca ha finalitzat a la perfecció (0-4).

Els primers compassos del segon quart han seguit sent un monòleg del Sant Andreu i Katelyn Rigler ha fet el cinquè en el 2’. Tres minuts més ha trigat en arribar la primera reacció per part del Mataró amb una diana als dos metres d’Alyssa Turza i un altre de Laura López de penal.

Les mataronines han mostrat una millor cara però, just quan ha semblat que han entrat al partit, Eli Gazulla ha aturat un llançament de la boia rival. I, en la següent acció, Marta Recio ha fet un cop moral anotant en els últims instants de la primera meitat (2-6).

A la represa les andreuenques han mantingut l’encert de cara porteria i han superat Amy Carlson en dues ocasions: primer Lloret amb un llançament exterior i després Castellà de vaselina. Dues dianes que han arribat abans d’una tímida rèplica mataronina de Laura López. Un miratge, novament. En la següent jugada Silvia Morell ha fet el novè per les visitants (3-9).

En el quart període l’esquadra d’Aznar ha tornat aconseguir anul·lar el poder ofensiu de les noies entrenades per Florín Bonca amb una defensa impecable i una Eli Gazulla pletòrica. En el 4' Marta Recio i Helena Lloret han anotat dos gols més deixant un resultat d’escàndol al marcador (3-11).

L’exhibició de waterpolo andreuenc ha estat tan gran que l’afició visitant desplaçada a la capital del maresme s’ha fet sentir molt més que la parròquia local. Ha estat una autèntica festa i no és per menys perquè el Sant Andreu tornarà a disputar una final del play off de la Divisió d’Honor Femenina cinc temporades després. El rival, com tothom esperava, el fins fa poques setmanes imbatible Sabadell.

Piscina: Josep Serra.

CN Mataró-La Sirena: Amy Carlson, Arianna Gragnolati , Ona Meseguer , Júlia Soler, Alyssa Turza (1), Alba Bonamusa, Clara Cambray , Ciara Gibson , Marta Bach, Zoila Quesada, Aina Bonamusa, Laura López (2) i Paola Trallero.

CN Sant Andreu: Eli Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret (3), Carla Castellà (1), Mireia Guiralt, Laura Roca, Katelyn Rigler (1), Noelia Mora (1), Silvia Morell (2), Marta Recio (3), Ariadna Espassa i Desirée Fajardo.

Parcials: 0-4/ 2-2/ 1-3 / 0-2. Total: 3-11.

El Sant Andreu força el tercer partit

09.05.2015 18:58

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu ha superat per la mínima el Mataró-La Sirena (7-8) i ha aconseguit força el tercer partit en les semifinals pel títol de lliga. El gol sobre la botzina de Katelyn Rigler ha permès les d’Aznar igualar l’eliminatòria i serà aquest diumenge quan es decidirà qui serà el rival del Sabadell a la final del play off.

En el primer quart, el treball defensiu, les bones intervacions de les porteres i la mala selecció de llançaments han estat els protagonistes. Però, a l’ultima ofensiva andreunca del periode, Marta Recio ha inaugurat l’electronic després d’una bona connexió amb Helena Lloret.

En el segon quart, el Mataró ha fet un pas endavant i s’ha mostrat molt més agressiu. En tres minuts les locals han capgirat el marcador amb llançaments exteriors de Clara Cambray i Ona Meseguer. El Sant Andreu no s’ha quedat de braços plegats i la bona sintonia entre Marta Recio i la boia cadet Mireia Guiralt ha estat sinònim de dues dianes visitants.

L’esquadra d’Aznar s’ha situat amb dos gols d’avantatge a l’últim minut del segon quart gràcies a un llançament exterior de Carla Castellà que ha superat Carlson. Amb seixanta segons per endavant el Mataró ha fet dues dianes consecutives de contraatac que li han permès empatar l’encontre abans del descans (4-4).

A la represa les noies dirigides per Florín Bonca han estat capaces d’anul·lar l’atac andreuenc amb una defensa al límit del reglament i, en la parcel·la ofensiva, dos gols de Ciara Gibson -el primer de llançament exterior i el segon finalitzant una transició ràpida- han posat les del Maresme amb un coixí de dues dianes per enfrontar l’últim assalt (6-4).

Les andreuenques han sortit amb tot en el quart període per intentar emportar-se el partit. En el 2’ Noelia Mora ha retallat distancies amb una excel·lent jugada personal després de prendre la possessió a una atacant rival. A l’atac posterior, Marta Recio ha fet el 6 a 6 amb llançament exterior.

Després d’aquests tres minuts amb moviment a l’electrònic les dures defenses i les intervencions de Amy Carlson i Eli Gazulla han tornat a ser el centre d’atenció. En el 6’ Katelyn Rigler ha avançat el Sant Andreu en el marcador però de seguida Arianna Gragnolati ha efectuat la rèplica pel Mataró.

Els instants següents han estat plens d’impressions, nervis i moltes queixes de l’actuació arbitral per les dues aficions Dins d’aquest caos la waterpolista que ha tingut més sang freda ha estat Rigler que en els últims 7 segons ha fet el gol que ha donat la victòria.

L’alegria s’ha apoderat de la parròquia andreuenca amb aquesta diana sobre la botzina que permet forçar el tercer encontre de la sèrie. Es jugarà aquest diumenge, també a la Josep Serra (12:45). L'esperança d'assolir la final somiada es manté molt viva.

CN Mataró-La Sirena: Amy Carlson, Arianna Gragnolati (2), Ona Meseguer (2), Júlia Soler, Alyssa Turza , Alba Bonamusa, Clara Cambray (1), Ciara Gibson (2), Marta Bach, Zoila Quesada, Aina Bonamusa, Laura Lopez i Paola Trallero.

CN Sant Andreu: Eli Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret, Carla Castellà (1), Mireia Guiralt (2), Laura Roca, Katelyn Rigler (2) , Noelia Mora (1), Silvia Morell, Marta Recio (2), Ariadna Espassa i Desirée Fajardo.

Parcials: 0-1 / 4-3 / 2-0 / 1-4. Total: 7-8.

Guanyar per continuar somiant

08.05.2015 20:54

Barcelona (G.Adalid). - El femení del Club Natació Sant Andreu s’ho juga tot demà a la Josep Serra (12.45.h) enfront del Mataró-La Sirena en el segon partit de les semifinals del play off per la lluita del títol de lliga. Després de la derrota en el primer duel a la Pere Serrat, només serveix la victòria per continuar amb vida. En cas de triomf visitant es jugaria el partit de desempat diumenge a la mateixa hora.

La clara derrota (4-10) del passat dimecres deixa sense marge d’error les de Javier Aznar si volen aconseguir un bitllet per la gran final, que seria la primera que disputaria l’entitat andreuenca. Les barcelonines han tingut dos dies per reflexionar i millorar aquells aspectes que van provocar l’ensopegada a casa. El que va passar dimecres no reflecteix el rendiment que han demostrat les jugadores durant la fase regular i l'equip confia poder plantejar un duel més igualat i que els permeti tenir opcions de victòria.

De la seva banda, L’esquadra dirigida per Florín Bonca vol sentenciar ja la semifinal. El conjunt mataroní sap que el model a seguir és el del dimecres, quan va fer un partit impecable al darrere, amb una Amy Carlson pletòrica exercint una pressió des de la meitat de la piscina que va anul·lar les d’Aznar. Aquest fet, sumat a que les jugadores andreuenques en cap moment es van trobar còmodes, va fer molt llarg el partit al Sant Andreu.

Aznar ha apuntat que "l’equip va jugar amb massa ansietat i això no ens va permetre entrar en el partit". El tècnic ha recordat que "el Mataró té jugadores amb molta qualitat i van aprofitar cadascuna de les nostres errades".

L'entrenador, però, confia que l’equip s’emporti el triomf al segon partit. "Espero que les meves jugadores guanyin de veritat i juguin a waterpolo cosa que no van fer dimecres", ha manifestat Aznar.

Derrota andreuenca en el primer assalt

07.05.2015 10:32

Barcelona (G.Adalid).- El femení del Club Natació Sant Andreu ha caigut en el primer partit de semifinals del play off per títol de lliga enfront del Mataró-La Sirena (4-10). Les del Maresme han estat capaces de neutralitzar l’atac local efectuant una pressió a mitja piscina que ha dificultat cada jugada ofensiva. Les andreuenques no han estat capaces d’entrar en el partit en cap moment.

L’esquadra mataronina, dirigida per Florín Bonca, ha anat a pel partit des del primer instant i en la primera ocasió Arianna Gragnolati ha superat la portera andreuenca amb un llançament creuat. Tres minuts més tard Noelia Mora ha efectuat la rèplica local,però la italiana del Mataró ha tornat a enviar la pilota al fons de la xarxa en la jugada posterior.

En el 5’ Ona Meseguer ha fet el tercer pel Mataró i després d’aquesta diana el marcador no ha registrat més variacions tots els intens per les noies d’Aznar. El pal en unes ocasions i les bones intervencions de la portera rival en d’altres ho han evitat (1-3).

En el segon quart el domini de les de la capital del Maresme ha estat absolut gràcies a una defensa sense errades i les andreuenques s’han anat desesperant en veure que la pilota no ha volgut entrar en cap dels múltiples llançaments que han efectuat. Els tres gols visitants els han anotat Ciara Gibson i Clara Cambray (1-6).

A la represa el Sant Andreu ha mostrat millor cara. Katelyn Rigler ha anotat des de la posició de boia després d’una bona assistència d’Ariadna Espasa. Però, de nou, les esperances de reduir la diferència s’han esvaït amb dos gols consecutius de l’esquadra visitant, anotats per Alba Bonamusa i Ciara Gibson. I, abans del final del quart, Gragnolati ha completat un ‘hat trick’ superant Gazulla després d’un temps mort (2-9).

A l’últim quart les andreuenques han maquillat l’electrònic amb dues dianes. La primera ha arribat gràcies a una pena màxima executada per Mireia Guiralt i el darrer gol de l’enfrontament l’ha fet Desirée Fajardo finalitzant una transició rapida conduïda per Eli Gazulla.

El Club Natació Sant Andreu està obligat a guanyar el proper dissabte (12.45.h) a la Josep Serra per forçar el tercer encontre de la sèrie i mantenir les opcions per plantar-se a la gran final del play off.

CN Sant Andreu: Eli Gazulla, Andrea Garrido, Helena Lloret, Carla Castellà, Mireia Guiralt (1), Laura Roca, Katelyn Rigler (1) , Noelia Mora (1), Silvia Morell, Marta Recio, Ariandna Espassa i Desirée Fajardo (1).

CN Mataró-La Sirena: Amy Carlson, Arianna Gragnolati (3), Ona Meseguer (1), Júlia Soler, Alyssa Turza (1), Alba Bonamusa (1), Clara Cambray (2), Ciara Gibson (2), Marta Bach, Zoila Quesada, Aina Bonamusa, Júlia Nieto i Paola Trallero.

Parcials: 1-3/0-3 / 1-3 / 2-1. Total: 4-10.