El juvenil puja a la màxima categoria

26.05.2015 19:58

Barcelona (G.Pérez/G.Adalid).- El juvenil del Club Natació Sant Andreu ha aconseguit l’ascens de categoria després d’imposar-se en la fase de promoció celebrada a Mataró. L’any vinent, les joves promeses andreuenques estaran a la Lliga Catalana 1-8, la de més nivell a Catalunya.

L’equip ja havia demostrat al llarg de la temporada que aspirava a tot. En la fase regular de la Lliga Catalana 9-20, havia completat una lliga gairebé perfecte: 21 victòries i només un empat, amb 337 gols a favor (el més anotador) i únicament 139 encaixats (la millor defensa). El seu tècnic, Daniel Esforzardo, recorda que “ens vam marcar l’objectiu ambiciós de no perdre cap punt  durant la fase regular  per poder mantenir la tensió fins arribar a la promoció”.

Tocava, doncs, arrodonir la feina amb l’ascens. Tasca gens fàcil perquè s’han hagut de disputar, explica l’entrenador, “partits molts durs contra equips de prestigi”. Amb el Sant Andreu, participaven també l’equip amfitrió, el Mataró La Sirena, i el Sabadell, que volien evitar el descens, i el Martorell, segon del grup 9-20 que també volia pujar.

La promoció s’ha iniciat amb l’empat a 8 amb el Mataró. Després d’aquest duel, el Sant Andreu ha donat el do de pit contra el Martorell, al qual s’ha superat per 5-15 i el Sabadell, que ha caigut per 16-10. Així, l’equip ha acabat en primer lloc, empatat a set punts amb els amfitrions i ha assolit l’ascens.

Esforzardo no ha amagat la seva gran satisfacció per l’èxit aconseguit. “Estic content de com ha acabat la temporada perquè no ha estat gens fàcil mantenir la tensió en una lliga on tens majoritàriament rivals fluixos i només 4 o 5 d’un cert nivell. L’ascens és el resultat a la bona tasca realitzada durant tants mesos de treball”, ha explicat.

De cara a la temporada vinent, el tècnic té clar que “la base de l’equip seguirà sent la mateixa”. I és que, a més, la majoria de jugadors no disputaven el seu darrer any de juvenil, fet que dóna més mèrit al triomf. De fet, només tres jugadors hauran de deixar el conjunt per edat. “Ja ens han trucat alguns jugadors per venir i valorarem si algun dels interessats pot aportar coses noves i si no es així jo estic molt content amb treball de tot l’equip i no tinc cap inconvenient en mantenir el grup tal com està ara”, apunta l’entrenador andreuenc.

Esforzardo avisa que seran ambiciosos. A la pregunta de quin és l’objectiu de cara a la propera temporada ho té clar: “Poder repetir l’èxit de la temporada passada, aconseguit pels de la generació del 98. Van quedar tercers en el campionat de Catalunya cadet. Aquest cop ho volem assolir com a juvenils”.