Natació de gran nivell a la Pere Serrat

04.06.2015 23:17

Barcelona (Redacció).- La piscina Pere Serrat acollirà els propers dia 10 i 11 una nova edició del prestigiós Ciutat de Barcelona de natació. El trofeu, que s’ha presentat aquest dijous a les instal·lacions del Club Natació Sant Andreu, comptarà amb importants esportistes. Entre ells, la hongaresa Katinka Hosszú, que participarà en fins a vuit proves.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència d’Enric Bertran, president de la Federació Catalana; Raimon Blasi, regidor de Sant Andreu i el màxim responsable de l’entitat, Àngel Bernet. Aquest últim ha volgut remarcar sobretot les figures que estan inscrites i, malgrat això, ha destacat que hi ha nedadors locals amb bones opcions de fer un bon paper.

Justament, algun d’aquests esportistes andreuencs també han estat presents en l’acte. És el cas de Juanmi Rando, que ha destacat el desig “d’estar al màxim nivell” i ha valorat el trofeu com a “un bon test en el que els rivals correran molt” i, per tant, “haurem d’estar preparats”.

Entre aquests contrincants, destaquen molts noms. El primer, el d’Hosszú. Nedarà en fins a vuit modalitats: 200 i 400 estils,  100 i 200 esquena , 100, 200 i 400 lliures i 200 papallona. Parteix amb moltes possibilitats de ser la gran estrella de les dues jornades.

Altres nedadors destacats seran Adam Peaty, record del món als 50 i 100 metres braça. Al seu costat també hi seran el sud-africà Cameron Van der Burgh i els japonesos Koseki i Kitajima. El nivell d’aquesta edició, la número 36, és molt elevat, com ho demostra la presència de Rikker Moller Peddersen, Chad Le Clos, Daya Seitó o Ranomi Kromowidjojo.

Espanya estarà representada, entre d’altres, per Melani Costa, subcampiona del món als 400 lliures; Duane da Rocha, campiona d’Europa als 200 esquena; i Judith Ignacio, subcampiona d’Europa als 200 papallona. Evidentment, a banda de Rando, també hi seran les andreuenques Jessica Vall i Àfrica Zamorano.

El Ciutat de Barcelona tindrà lloc els propers 10 i 11 de juny. En total, hi participaran més de 500 nedadors que certifiquen la competició com una de les de més nivell que es poden veure a la ciutat comtal.