Camino torna a comprar el Sant Andreu

22.06.2015 19:20

Barcelona (Redacció).- Dinorah Santa Ana da Silva ha fet públic avui mitjançant un comunicat -per cert no rebut per RTV Esports- que deixa el Sant Andreu. L'empresària brasilera ha venut les accions a qui era el seu antecessor com a màxim accionista, Manuel Camino, que hauria exercit una opció de recompra pactada en el contracte de traspàs dels títols formalitzat ara fa gairebé un any. 

La brasilera, molt criticada els darrers dies per l'afició especialment a les xarxes socials pel silenci que, des del descens, s'havia donat des del club, ha fet pública la decisió en un text on també agraeix "el seu suport i estima" a "tots els socis, aficionats i persones vinculades al club". 

Camino, per tant, recupera el paquet accionarial que tenia l'any passat, el 96% del total de títols. No ha transcendit, però, els termes concrets de l'acord i detalls fonamentals com ara què passarà amb el deute de l'entitat que havia d'assumir l'empresa dels brasilers, així com la multa de la Seguretat Social. Segons algunes fonts, la pròpia Dinorah da Silva hauria fet arribar a Camino la seva voluntat de marxar del club al qual, un cop a Tercera, no li acaba de veure utilitat empresarial. També hauria aprofitat com a argument les crítiques, amenaces i insults rebuts els darrers dies a les xarxes socials que, no es pot negar, han acabat sent una excusa per justificar la seva decisió d'abandonar el vaixell. Camino, amb aquest panorama al davant que implicava un seriós risc immediat per al futur de l'entitat, ha optat per donar un pas endavant i exercir l'opció de recompra.

Les fonts consultades per RTV Esport també donen a entendre que en els propers dies l'empresari andreuenc mirarà d'apropar-se a gent que ja va estar amb ell en la seva primera etapa al capdvant del club, del 2011 al 2014, per incorporar-los al projecte. També es treballa ja en la confecció de la plantilla. El primer pas és, lògicament, la contractació d'un nou entrenador. Un dels noms que havia sonat els darrers dies era el de l'ex del Prat, Manolo Márquez, però, com moltes altres informacions que circulen no deixa de ser, ara per ara, una incògnita més a solucionar. 

El que ja està clar és que l'etapa brasilera del Sant Andreu s'ha saldat de forma molt negativa. Tot apunta que la situació financera no haurà millorat i, en canvi, l'esportiva, al menys pel que fa al primer equip, ha estat un desatre, amb el descens de l'equip a Tercera Divisió.