Xavier Peris: “Els objectius canvien un cop entra la nova directiva”

11.12.2014 23:30

Barcelona (T.Martínez).- Xavier Peris es va fer càrrec el passat estiu de l’equip femení del Sant Andreu. No obstant, la seva aventura com a tècnic del femení va acabar abans del que molts esperaven, al mes de desembre, després d’una mala ratxa de 6 partits seguits perdent. Peris va passar pels micròfons del Paraules d’Esport la setmana després de deixar el club.

Quin balanç fas de l’etapa al Sant Andreu?

Comencem planificant un projecte positiu a mig o llarg termini i a l’hora que entra la nova directiva, els objectius canvien. És tot una mica inestable. El meu balanç és positiu, encara que acabi de forma negativa i sigui un fracàs en l’aspecte personal.

Què va canviar en termes d’objectius amb el canvi de directiva?

Jo entro per Josema i per Anabel i els objectius són la permanència i fins i tot, plantegem que tampoc passa res si l’equip baixa, ja que el projecte és totalment nou. Les jugadores són noves i molt joves, inexpertes en la categoria. Amb la nova directiva, l’objectiu passa a ser el contrari: mantenir l’equip sí o sí, sense importar la manera com jugui.

Sense cap canvi a la plantilla?

Clar. Perquè nosaltres fem un projecte amb unes noies d’un perfil determinat per fer a mig o llarg termini un projecte molt maco. Si volen uns altres objectius, s’haurien d’haver plantejat una altra cosa.

Com han estat els últims dies i setmanes al Sant Andreu després de tantes derrotes?

Han vingut Europa, Levante Las Planas, Barça i Son Sardina. Per la gent que no vegi els partits, si veu la classificació i els resultats, pot pensar que és una golejada en contra sense cap gol a favor. Fatal. Però cal saber que els equips de dalt són forts. No és una excusa, però ens han tocat els forts i de forma molt seguida.

Com afronta un vestidor una ratxa tan llarga de mala dinàmica?

Sent el més positiu possible. Intentant que les noies treguin coses positives de les golejades. Intentar arreglar els aspectes en el joc, però també emocionals. Tant el meu ajudant Sergi com jo hem passat setmanes complicades. Però ens han posat a prova, perquè havíem de sortir i motivar les jugadores. Les noies es refan molt ràpid d’un partit a un altre. Després d’encaixar cinc gols, a l’entrenament següent venen totalment positives.

Després de 10 jornades, has notat una millora a nivell individual i d’assimilació d’aspectes tàctics en les jugadores?

I tant. Les jugadores no tenien gaire experiència a la categoria i van en una línia ascendent molt interessant. He notat molta progressió en totes les jugadores.

A nivell personal, quins són els teus plans de futur?

Ara toca estar a casa, pensar en el que hem fet malament. Toca refer-me personalment dels motius pels quals m’han volgut fer fora i intentar agafar un nou projecte més endavant amb la màxima motivació.