L'últim camp on es va guanyar

21.03.2014 13:53

Barcelona (G.Pérez).- 20 de gener del 2013. Aquesta és la data. La de la última victòria del Sant Andreu lluny del Narcís Sala en partit de lliga. És a dir, fa catorze mesos. Va ser al Municipal Sagnier, enfront el Prat. Diumenge, es torna a aquest escenari i trencar la ratxa, més enllà del valor estadístic, tindria una importància cabdal en la lluita per la permanència.

Aquell matí de gener, el Sant Andreu es va imposar per 0-1 a terreny pota blava. Al minut 33 de partit, Neeskens, ara al Badalona, centrava i Araujo rematava el gol de la victòria al fons de la xarxa. A l’onze titular d’aquell dia hi eren molts dels jugadors actuals, com Morales, Xapi Arnau, Rubén, Josu o Xavi Jiménez. Del Prat, també encara queden un grapat de futbolistes: Toni, Sierra, Ricarte o Larios, entre d’altres.

El duel va ser tens, de poques ocasions i joc brusc. De fet, el final va estar marcat per la picabaralla protagonitzada per Rubén i el pratenc Kante. Tots dos van acabar al carrer. Malgrat això, el Sant Andreu es va endur els tres punts cap al Narcís Sala.

Des de llavors, sequera de triomfs fora de casa. 24 partits consecutius sense celebrar cap victòria. Ni amb Piti, ni amb Patxi Salinas ni amb Martí Cifuentes –ha dirigit els dos darrers dues-. En total, quinze derrotes i només nou empats. Les dades són especialment negatives aquesta temporada ja que, a més, el nombre de gols anotats és paupèrrim: un contra el Llevant B, un contra el Villarreal B i un altre contra l’Olot.

Tot apunta a que diumenge és dels dies més propicis per trencar la ratxa. La situació del rival, el cuer del grup, la millora de joc de l’equip andreuenc les darreres jornades i el fet de ser l’últim camp on es va guanyar permeten concebre esperança de posar fi a la travessa del desert com a visitants. Es trencarà el cercle viciós on es va iniciar?