Villaécija, vuitena en els 5 quilòmetres

14.08.2014 15:15

Barcelona (G.Pérez).- Ni als deu quilòmetres, ni als cinc. La nedadora del CN Sant Andreu Érika Villaécija no ha pogut pujar al podi en la segona prova d’aigües obertes on competia en l’Europeu de natació que s’està celebrant a Berlin. L’andreuenca, de fet, ha quedat molt lluny i només ha pogut ser vuitena..

Dimecres, Villaécija va ser setena en els deu quillòmetres, quedant-se tan sols a uns segons del podi. Als cinc no s’ha pogut treure l’espina. La nedadora del Sant Andreu ha acabat la prova amb una marca de 1.00’06’’4, molt per sobre de les primeres classificades.

A diferència de la prova de deu quilòmetres, la igualtat entre les primeres classificades ha estat menor. I Villaécija no ha pogut seguir el fort ritme imposat per la tripleta guanyadora. La medalla d’or ha estat per l’alemanya Isabelle Harle (57’55’’.5) i la plata per l’holandesa Sharon Van Rouwendal (58’29’’.9). En tercera posició, i per tant penjant-se el bronze, ha acabat la catalana Mireia Belmonte, amb una marca de 58’41’’4.

Villaécija encara podria participar en una altra prova d’aquests Europeus. En concret, dissabte es disputa la prova col·lectiva de relleus i la Federació Espanyola no ha fet públic qui hi participarà, però tot apunta a que té opcions d’acabar entrant-hi.