Villaécija, a prop però sense medalla

13.08.2014 14:49

Barcelona (G.Pérez).- Deu quilòmetres de natació i tant sols sis segons de diferència amb el podi i tot just vuit amb l’or. La nedadora del Club Natació Sant Andreu Érika Villaécija ha estat a prop de penjar-se una medalla en la prova dels deu quilòmetres en aigües obertes dels Europeus de Natació. Al final, però, ha quedat setena. S’ha convertit, això sí, en la millor espanyola.

La competició ha començat aquest dimecres a Berlín amb les proves a mar obert i les de sincronitzada. Villaécija sortia amb opcions de podi però no l’ha assolit. S’hi ha quedat relativament a prop. La seva marca ha estat 1.56’14’’.7. Ha quedat a uns vuit segons de la guanyadora, l’holandesa Sharon Van Rouwendaal i a sis de la segona i la tercera classificades, Eva Risztov (Hongria) i Aurosa Ponsele (Itàlia) respectivament.

Villaécija ha nedat durant els tres primers trams de la prova en la novena posició. En la volta final, s’ha aconseguit col·locar en el grup de fins a onze competidores que pugnaven per les primeres posicions, però en el darrer quilòmetre no ha estat capaç de mantenir el ritme necessari per atrapar les capdavanters. Van Rouwendaal, amb un gran ruix final de recorregut, s’ha situat primera en superar Ponsele, que havia liderat la cursa durant la major part del temps.

A la prova participaven tres representants de la selecció espanyola, que han quedat més endarrerires. Margarita Domínguez i Luisa Morales han quedat en divuitena i vintena posició.

Villaécija tindrà aquest dijous una oportunitat per tornar a buscar el podi. La nedadora del Sant Andreu participarà en la prova dels cinc quilòmetres.