Vicenç Allué: ¨La clau de l’èxit és potenciar la base¨

21.07.2014 17:08

Barcelona (G.Adalid).-Vicenç Allué -58 anys (5 d’abril 1956)-, és un dels candidats a les eleccions de la junta directiva del Club Natació Sant Andreu que se celebren el pròxim dimecres. És un empresari del sector de representació de maquinària amb una empresa pròpia anomenada Allué,SL. En la seva formació destaca una diplomatura de grau mitjà de nivell tècnic. Està casat, té 3 fills que també són socis del club, una gran afició a córrer i confessa ser un enamorat dels esports de raqueta.

Quin projecte esportiu vol implantar la seva candidatura? En concret com afectarà les seccions professionals?

El projecte esportiu que volem implantar passar primerament per mantenir les seccions que fins el dia d'avui formen part del club. En segon terme, tenim molt clar que la clau de l’èxit passar per potenciar l’esport de base. De fet la pedrera de la nostra entitat es troba entre les millor de l’estat. Per aconseguir aquest objectiu hi ha dos camins a seguir: mantenir la natació i el waterpolo en el màxim nivell per tal que els nens i nenes tinguin un exemple a seguir en els equips absoluts dels respectius esports i, d’altra banda, tenir un tracte equitatiu entre un atleta d’elit i un que porta tota la vida al club.

Perquè creu que la seva candidatura es la millor pel club?

Des d'un principi som un grup fort amb un ampli coneixement del club i tots creiem que s’ha de fer un pas endavant per recuperar l’harmonia que hi havia a l’entitat anys enrere. Hem estat partícips en diferents comissions i, en el meu cas personal, vaig ser membre de la junta directa durant catorze anys, a mes a més de gaudir d'un bon tracte amb diferents institucions com l’Ajuntament de Barcelona, la Federació Catalana de Natació i la Real Federación Española de Natación.

En seu programa parla de millorar les instal·lacions de l’entitat. Com ho pensa portar terme tenint en compta que el club que ara com ara té un deute econòmic a tenir en compte?

Abans de res, hem de tenir un coneixement exacte de l’estat de les instal·lacions i dels comptes del club, tasca que portarien a terme persones del nostre grup de treball. A partir d’aquí, hem d’establir una llista de prioritats per efectuar les pertinents reformes. Una de les estratègies que podríem dur a terme és prescindir dels consultors externs, estabilitzar espais com, per exemple, l’edifici llogant a empreses per reunions o esdeveniments o intentar reduir l'enviament per carta dels comunicats del club i fer-ho a través del correu electrònic sempre i quan el soci ho vulgui. De totes maneres, un cop estiguem el dia patrimoni econòmic i material del Sant Andreu informarem els socis de la situació actual de l’entitat i la solució o solucions que tenim a l’abast i deixarem que ells decideixin quina actuació fer-ne al respecte

Quin creu que es el pilar fonamental del club? Com creu que es pot potenciar?

Diria que els pilars són, d’una banda, la bona imatge del club en certa manera gràcies a les dues seccions professionals que competeixen al més alt nivell i que ens donen alegries cada temporada. De l’altra banda, el bon treball que sempre s’ha dut a terme amb la base. Tenim esportistes competint en campionats de Catalunya, Espanya i internacionals. I, per últim, destacaria la vida social que conviu dins d’aquest club. Espero i desitjo que torni la bona sintonia de la qual gaudia el club. Potenciar això implica tenir un millor tracte amb els socis i, sobretot, ser transparents mostrant els comptes trimestralment.

Quines són les seves expectatives de cara a les eleccions?

Crec que estaran igualades, però jo i el meu equip ens sentim amb prou forces per tirar endavant el club tenint molt clar que haurem de dedicar gran part del nostre temps lliure a gestionar-lo. Amb el temps que ens queda abans de les eleccions, explicarem la nostra filosofia i el nostre programa al màxim de nombre de persones possible i donarem el màxim suport a la gestió posterior perquè al cap i a la fi tots volem el millor per aquest club.

En el cas de sortir escollit, què és en el primer que faria?

Prendre la visió general del club, dels tres àmbits econòmic, esportiu i social i un cop fet això estudiar diferents actuacions perquè la situació millori.