Vall iguala el rècord espanyol dels 200 braça

13.12.2014 22:39

Barcelona (G.Pérez).- 2’20’’57. És el rècord d’Espanya dels 200 metres braça en piscina curta. I és una marca ara compartida per la nedadora del Sant Andreu Jéssica Vall, que l’ha igualat en els campionats que s’estan celebrant aquest cap de setmana a Sabadell. Pel que fa a l’actuació de conjunt, els andreuencs han perdut la primera posició que havien assolit divendres però mantenen la tercera plaça que haurà de defensar en la darrera jornada de divendres.

Vall ha estat, sense cap mena de dubte, una de les protagonistes de la segona jornada dels campionats –l’altra, lògicament, Mireia Belmonte que continua demostrant el perquè és la gran estrella de la natació espanyola-. L’esportista del Sant Andreu ha guanyat la prova dels 200 metres braça i, a més, ha igualat la millor marca nacional que havia assolit al 2012 Marina García. La també andreuenca Sandra García ha quedat en setena posició, amb un cronòmetre de 2’31’’34.

La jornada del matí ha portat una altra alegria per al Sant Andreu. Marta González ha quedat primera als 50 lliures, amb una marca de 25’’33. A la mateixa prova, Laura Gálvez ha estat quarta (25’’86) i Laia Sicart, setzena (26’’58).

 També cal destacar l’actuació per equips. Tant el femení com el masculí han quedat primers als relleus de 4x50 estils per davant de Metropole i Mairena i de Sabadell i Terrassa respectivament.

Més discreta ha estat l’actuació dels andreuencs a la tarda. Juan Miguel Rando només ha pogut ser quart als 50 metres lliures masculí (22’’12), prova on Atlas Guerero ha ocupat la 27ena posició. De la seva banda, África Zamorano ha quedat cinquena als 200 esquena, amb una marca de 2’10’’09. A aquesta cursa, Natàlia Torné ha acabat dissetena.

Per equips, el Sant Andreu ha estat segon en els 4x200 lliures femenins, per darrera del Sabadell; i tercer en la prova masculina, superats també pel Sabadell i pel Canoe.

La classificació per clubs l’ha passat a comandar de forma clara el Sabadell. L’equip amfitrió dels campionats té 526 punts. En segona posició es troba el Canoe, amb 411. Els andreuencs són tercers, amb 336, i hauran de defensar aquesta posició enfront el Terrassa, quart amb 259.