València Mestalla: aferrats a Pablo Alcácer

07.01.2012 15:56

Els entrenadors de 2a B tenen tendència a parlar molt bé dels filials. Es consideren equips en formació però que tenen en plantilla futurs valors destinats a guanyar-se la vida al futbol professional. Al València Mestalla hi ha un cas que quadra amb totes aquestes característiques. El seu nom és Pabol Alcácer, té 18 anys, ha marcat 10 gols en lliga, i el seu nom va començar a ressonar amb força després de les grans actuacions als campionats europeus sub-17 i sub-19 amb la selecció estatal. Diumenge Alcácer serà el principal perill per al Sant Andreu. Una llàstima que Marcos no pugui ser present al duel de killers per lesió.

El València Mestalla és el divuitè classificat del grup III de 2a B i té 17 punts. Ha guanyat 4 partits dels 18 disputats i vol acabar la primera volta fora de la zona de descens. El filial valencianista va començar la temporada amb problemes i els plats trencats els va pagar el seu entrenador Vicente Mir. El seu substitut és Sergio Ventosa, un home de la casa que fins ara dirigia el juvenil. Ventosa té el difícil repte de mantenir l'equip che a la categoria de bronze del futbol estatal i fins ara les sensacions diuen que l'equip és massa irrregular, tot i que abans de les vacances nadalenques aconseguís un meritori empat al Roberto Olagüe de Gandia.

El seu registre golejador amb 22 gols ronda els números de la majoria d'equips de la categoria en aquest aspecte. De fet n'ha marcat més que el Sant Andreu amb 19, però els problemes venen a darrere: amb 33 gols és el segon equip més golejat, només superat pel Saragossa B. Els números ho diuen tot, i és que en els últims cinc partits, els nois de Ventosa han encaixat vuit gols i el que encara és més preocupant, tres d'un rival directe com el Manacor i dos més del Llagostera, equip menys golejador, al Mini Estadi de Paterna. 

Si comencem analitzant la línia defensiva veiem que, per començar, la porteria no té propietari estable. Saúl, Luna i Cristiano s'han repartit els partits a parts iguals. Saúl és baixa per diumenge, així que caldrà veure si Ventosa segueix confiant en Cristiano, titular en l'empat a zero de Gandía. Davant de porteria, l'equip s'acostuma a organitzar en una línia de 4, i aquesta vegada sí, amb jugadors força fixos. El lateral dret l'ocupa Dalmau, una jove promesa del futbol base del Barça que aquest estiu va decidir fer les maletes direcció Paterna en busca d'una oportunitat de nivell. A l'altre carril hi trobem Mossa, de vocació ofensiva igual que Dalmau i format al Llevant. Al centre dos homes clau: Pardo i Salva Ruiz. Normalment és Pardo qui assumeix la tasca de treure la pilota jugada, però ara mateix el central és dubte per diumenge, així que compte, perquè el València ho podria notar.

Al mig del camp trobem el clàssic esquema de dos pivots, un defensiu i l'altre ofensiu, amb dos extrems molt oberts a la banda. La funció d'stopper de l'equip l'assumeix Castells, mentre que la creació passa per les botes de Portu. A les bandes, dos homes molt perillosos, Bernat i Miñano.

I al davant trobem l'estrella: Paco Alcácer. La jove promesa del futbol espanyol porta 10 gols en el que va de temporada i és la gran esperança che. Unai Emery ja el coneix i compta amb ell, de moment però, només als entrenaments. Però compte, perquè si ell no està fi, al costat pot tenir acompanyants per  donar i per vendre. Des d'Eldin, una jove promesa del futbol bosni que és dubte per demà, passant per Carles Gil, Olsen, Armiche o Cristian, que és qui té més números de fer-li companyia en punta demà.

Demà el Sant Andreu es trobarà amb un rival necessitat, que ha sumat només 2 punts dels últims 15 i que no guanya des del 13 de Novembre, quan va vèncer per 3-2 al Terol. Demà al Mini Estadi de Paterna es viurà un partit entre dos equips que volen tenir la pilota. El Sant Andreu ha de saber gestionar el tempo i no conformar-se amb poc. Per fer-ho, Piti Belmonte té tota la plantilla a la seva disposició excepte Marcos. El míster ha deixat fora de la convocatòria, per decisió tècnica, Àngel, Luis Blanco, Nando, Héctor i Tarrés. És l'últim filial que queda per visitar i recordem que en els partits a domicili a Mallorca i Saragossa el Sant Andreu va aconseguir un empat i una victòria respectivament. Esperem que segueixi la bona dinàmica.