Vaga a Segona B i a tot el futbol espanyol

07.05.2015 12:16

Barcelona (G.Pérez).- El final de lliga a Segona B està en perill. La darrera jornada, que s'ha de disputar el diumenge 17, ara mateix, està, com la resta de competicions nacionals, suspesa per la Federació Espanyola, que ha convocat una vaga en protesta pel decret de regulació dels drets televisius aprovat ara fa uns dies pel govern espanyol.

La protesta afectat tot el futbol, des de la màxima categoria fins a aficionats. Així, ara mateix queden suspeses les dues darreres jornades a Primera Divisió, les de Segona A i, també, la 38 de Segona B i Tercera. L'aturada, segons es va indicar des de l'ens, seria indefinida i, per tant, també afectaria en cas de mantenir-se les promocions d'ascens i descens. És a dir, el daltabaix si no s'arriba a un acord per desconvocar la vaga pot ser considerable.

El Sant Andreu es veuria afectat en el que ha de ser el seu darrer partit a Segona B, el desplaçament al camp de l'Elx Il·licità, duel on tots dos equips, ja descendits, no es jugarien res. Fonts del club han indicat aquest dilluns a RTV Esports que, per ara, no han rebut comunicació oficial però. Aquesta, però, no trigarà a arribar tot vist que la pròpia Federació ha emés un comunicat clar i contundent on anuncia la mesura de protesta i els principals motius.

El decret sobre drets televisius no ha agradat gents, però no és l'únic motiu. Fa temps que la junta de l'RFEF manté un pols amb el govern. Mesos enrere, el futbol en categories inferiors, de Tercera cap a baix i en competicions de base es va aturar com a mesura de protesta per la pressió d'hisenda i seguretat social sobre els clubs modestos i les disposicions de la Llei d'emprenedors. Aquestes queixes també han estat posats sobre la taula per a la convocatòria de l'aturada.

A partir d'ara, caldrà esperar. S'haurà de veure si amb l'amenaça de vaga s'aconsegueix que el govern atengui les reivindicacions de l'ens. En cas contrari, però, tot apunta a que el proper pot ser el darrer cap de setmana amb futbol fins que es resolgui el conflicte.