Urgències per començar el 2015

03.01.2015 16:27

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu posarà fi a la primera volta de la lliga amb un duel on el tòpic aquell que diu que només val guanyar no podria trobar millor adequació. Qualsevol cosa que no sigui sumar els tres punts enfront l’Elx Il·licità, un rival correcte també amb l’aigua el coll, deixaria l’equip en una situació molt compromesa. Toca, doncs, trencar la mala ratxa. Tant la de resultats com la golejadora al Narcís Sala.

Una única victòria en els darrers deu partits (a Saragossa enfront el filial aragonès) i cinc partits consecutius sense anotar ni un sol gol al seu propi estadi –una situació que no es vivia des de la temporada 1986-87. Les dades fan, clar i català, esgarrifances. I cal posar-hi fre. L’equip necessita una victòria ja no només pels punts en joc sinó també per un tema psicològic. Per recuperar confiança. I per donar-li al nou tècnic, un Rubén García que coneix la banqueta del Narcís Sala però que demà hi seurà per primer cop com a tècnic del primer conjunt quadribarrat.

Així ho ha posat de relleu el propi tècnic, que ha definit el duel com “un partit molt important” i ha apuntat que “primer, per agafar confiança i, després, per agafar aire”. En definitiva, una victòria “per nosaltres psicològicament ens ajudaria molt”.

García afrontarà el duel en millors condicions, tot s’ha de dir, que el desplaçament a Xàtiva. Les festes nadalenques han servit per recuperar alguns dels lesionats. No tots, però. Homes importants com ara Calderón o Llamas encara no tenen l’alta mèdica. Tampoc la té Adrià Borreda. A més, Ibon Gutiérrez ha de complir un partit de sanció després de ser expulsat per doble groga a Xàtiva. Tampoc hi seran a la llista, lògicament, Fran Leal i Arthur, ja desvinculats del club.

Sí que estaran disponibles Xavi Jiménez, Víctor Alonso i Bruno Vinicius, ja recuperats, a l’igual que Azparren i Felipe, un cop complert el partit de sanció que els va deixar fora de la llista en el darrer desplaçament. Malgrat la recuperació d’efectius, Rubén García ha optat per completar la convocatòria amb dos juvenils: el lateral Jordi Méndez i el migcampista Joel Armengol.

De la seva banda, l’Il·licità arriba al partit amb moltes urgències. Set jornades consecutives sense guanyar, les últimes quatre amb derrota i els darrers sis duels sense marcar. Una ratxa que l’ha enfonsat al fons de la taula i, per tant, també necessita reaccionar al Narcís Sala. A Barcelona no han pogut viatjar ni Sergi Guilló ni Joaquín, tots dos per acumulació d’amonestacions. Tampoc Samu, que pateix problemes físics.