Un punt de mèrit sobretot defensiu

17.01.2015 19:29

Villarreal (Redacció).- El Sant Andreu ha sumat un punt valuós a la ciutat esportiva del Villarreal (0-0) en un partit marcat per arguments ja habituals els darrers duels: una gran solidesa defensiva, falta d’encert ofensiu i polèmica arbitral. El primer temps ha estat de major domini local però sense crear gairebé cap opció de perill. Al segon, més igualat, els andreuencs s’han apropat al gol però sense punteria.

La solidesa defensiva ha estat la protagonista del primer temps. El domini de joc i pilota han estat més dels locals però al seu davant s’ha trobat amb un Sant Andreu molt segur en aquesta parcel·la. De fet, fins al minut 45, el Villarreal B no ha generat cap ocasió d'autèntic perill. Fins llavors, totes les incursions les havia tallat a la perfecció els jugadors quadribarrats que, però, no han aconseguit estar encertats a l’hora d’apropar-se a la porteria de Bañuz.

Davant la incapacitat de trepitjar l’àrea amb perill, els locals han optat per mirar de xutar des de lluny. La més propera a provocar un ensurt l’ha tingut Palau al 27’. El seu xut, però, ha marxat per sobre el pal. Poc després, ha tingut el Sant Andreu la millor oportunitat per marcar. Una falta lateral picada per Alcover no l’ha tocat ningú i l’ha pogut treure després d’un bot enverinat el meta Bañuz.

Instants després, la jugada polèmica del partit. Ibon cau travat a dins l’àrea local en una jugada on sembla clar que el defensa fa falta. L’àrbitre, el murcià Díaz Escudero, no ho ha interpretat així. Al contrari, ha mostrat targeta groga al migcampista basc en entendre simulació i a Puerto per protestar. Minuts després, en una acció on un jugador groguet també s’ha deixat caure a l’àrea del Sant Andreu, no ha xiulat res, però tampoc ha amonestat el futbolista del filial. Un cop més, criteri diferent segons la samarreta de l’equip.

En la darrera ocasió abans dels descans, el Villarreal B ha creat la més perillosa. Tano, dins l’àrea després d’una passada d’esperó d’Esteve, ha xutat i ha vist com una gran ma de Morales ha evitat el gol.

En el segon temps ha començat amb un Sant Andreu amb més presència en atac. Ha arribat a l’àrea i ha provat fortuna. Bruno ha vist, per exemple, com la defensa treia el seu xut dins la gran. Al Villarreal B li ha costat superar aquest domini que, però, ha anat igualant-se poc a poc, tot i que, de nou, sense que els locals hagin trobat espais per apropar-se al marc de Morales. Només dos cops de cap de Naranjo (77’) i Israel (79’) ben protegits per Morales han inquietat, mínimament tot s’ha de dir, la porteria quadribarrada. Bruno i Felipe, sense sort, ho han provat també.

Al final, el marcador no s’ha mogut. L’empat sense gols evidencia, un cop més, la gran tasca defensiva dels quadribarrats –el Villarreal B no es quedava sense marcar al seu estadi des de la jornada 3 i és el segon equip més golejador del grup- i, també, la sensació que amb més encert ofensiu, l’equip podria estar molt més a dalt a la taula. Malgrat tot, un punt que, si bé no allunya la zona perillosa, sí que fa créixer la confiança de la plantilla on ha debutat Rubén Martínez i que espera reforçar-se els propers dies amb noves incorporacions.

Fitxa tècnica

Camp: Ciutat Esportiva. 250 espectadors.

Villarreal B: Bañuz, Blázquez, Felipe, Tano, Israel, Aleix (Nahuel, 65’), Jason (Alfonso, 80’), Sergio Marcos, Esteve (Naranjo, 65’), Palau i Fran Sol.

Sant Andreu: Morales, Llamas (Felipe, 60’), Azparren, Viale, Jilmar, Alcover, Ibon, Puerto (Xavi Jiménez, 82’), Rubén Martínez (Calderón, 58’), Guzmán i Bruno.

Àrbitre: Díaz Escudero (murcià). T.G.: Llamas, ibon, Puerto / Israel i Palau.