Un punt amb regust molt amarg

07.12.2014 19:32

Barcelona (G.Pérez).- El Sant Andreu ha sumat un punt en la seva visita al Nou Pepico Amat després d’empatar (1-1) enfront l’Eldenc. El duel ha estat marcat per les decisions arbitrals a les àrees. Els quadribarrats han reclamat dos més que possibles penals que el col·legiat Campos Salinas no ha volgut xiular. En el primer d’ells, de fet, ha amonestat Nuha a l’entendre que havia intentat simular la falta quan, en la jugada, el davanter andreuenc s’ha trencat la clavícula.

El conjunt local, conscient de la necessitat de puntuar si no volia acabar la jornada com a cuer, ha sortit amb la intenció de dominar la pilota i tenir la possessió. Els primers minuts han estat controlats de forma clara pels homes d’Antonio Aparicio però la única vegada que han pogut crear perill ha estat a pilota aturada. Tot just al minut 1, una falta picada per Cañadas l’ha rematat sol de marca Soldevilla a les mans de Morales.

Ha estat, però, un miratge. L’Eldenc ha continuat tenint la pilota però sense profunditat i sense crear perill. En canvi, al 13’, quan el Sant Andreu ha aconseguit creuar la divisòria ha estat arribar i moldre. Calderón ha controlat, ha superat dos rivals i amb un gran xut ha batut Alberto.

Per als quadribarrats, tal i com va passar a Saragossa, marcar d’hora ha estat tot una infusió de tranquil·litat i confiança. Amb l’avantatge a l’electrònic, s’ha refermat en les seves conviccions. Ha mantingut una gran solidesa defensiva sense deixar forats al rival i, a més, ha tingut l’opció d’aconseguir el segon. Primer, amb un xut d’Ibon (22’) i després amb una nova acció de Calderón (25’). En tots dos casos, la pilota ha marxat desviada.

Fins al descans, el guió no ha variat. L’Eldenc no ha trobat forma de fer perill. Només una vegada ha posat la por al cos en la defensa andreuenca, quan Guardiola, per l’esquerra, ha xutat desviat.

Al segon temps, el Sant Andreu ha mantingut el control durant bona part dels primers minuts. La jugada decisiva del duel ha arribat al 55’. Nuha, que havia entrat al primer temps per la lesió de Bruno, ha rebut una més que possible falta dins l’àrea. Campos Salinas, però, ha entès que el jugador s’ha deixat caure malgrat que s’estava queixant ostensiblement de dolor. S’havia, de fet, trencat la clavícula i ha hagut de ser substituït. Això sí, abans de deixar el camp el col·legiat murcià no s’ha estat, a sobre, de mostrar-li una targeta groga per, al seu entendre, haver-lo intentat enganyar.

El canvi ha coincidit també amb l’entrada al camp de Jefté i de Vivanco per part del quadre local, que ha guanyat en encert ofensiu. Malgrat això, el Sant Andreu s’ha continuat defensant amb ordre obligant a provar molts xuts llunyans. En un d’ells, Cañadas ha fet lluir Morales, que ha enviat a córner (76’). Ha estat l’avís del que passaria pocs minuts després.

En una falta propera a l’àrea, Cañadas, un expert en aquest tipus d’accions, ha provat el xut a porta. L’esfèrica ha sorprès Morales, que ha fet un mal gest i ha vist com se li ha colat a la porteria. L’empat trencava una ratxa de 510 minuts deixant la porteria a zero.

En el tram final, l’Eldenc ha intensificat la seva pressió i, s’ha de dir, ha creat perill. Tot i això, el Sant Andreu ha tingut una nova oportunitat de lamentar l’actuació arbitral quan un xut de Víctor ha tocat en la ma del central Aridane en una altre possible penal que, de nou, Campos Salinas ha decidit no xiular. En l’acció posterior, Cañadas, amb un gran tret, ha estimbat la pilota a la creueta en la que ha estat la darrera jugada del partit que deixa un regust amarg als quadribarrats. Un punt car que podrien haver estat tres i que, a sobre, ha deixat les baixes per lesió de dos jugadors com Nuha i Bruno.

Camp. Nou Pepico Amat. 400 espectadors.

Eldenc: Alberto, Juanjo, Aridane, Soldevilla, Pagán, José Sánchez, George (Vivanco, 56’), Chupe (Doménech, 76’), Cañadas, Quini (Jefté, 56’) i Guardiola.

Sant Andreu: Morales, Guzmán, Viale, Azparren, Jilmar, Ibon, Víctor, Carroza, Puerto (Lucas, 83’), Bruno (Nuha, 20’ (Felipe, 56’)) i Calderón

Àrbitre: Campos Salinas (murcià). T.G.: Soldevilla, Aridane, Chupe / Carroza, Viale, Azparren i Nuha.

Gols: 0-1, Calderón (13’). 1-1, Cañadas (80’).