Un míssil per a l’esperança

20.04.2014 18:15

Barcelona.- Des de 30 metres. Pam a dalt, pam a baix. Des d’aquesta distància s’ha inventat Ton Alcover el xut que ha servit al Sant Andreu per derrotar l’Atlètic Balears, que arribava al Narcís Sala com a líder. Els quadribarrats han hagut de suar de valent per remuntar el polèmic gol inicial de Florin i aconseguir tres punts vitals en la lluita per la permanència.

L’equip ha afrontat el partit amb una doble pressió. D’una banda, els resultats ja coneguts de la jornada, amb la victòria del Prat el passat dijous. De l’altra, el fet de tenir davant el líder. I la veritat és que el matí no ha pogut començar pitjor. La combinació del desencert de Morales en controlar una pilota llarga amb una més que possible falta de Florín no xiulada per l’àrbitre ha permès al quadre illenc avançar-se en el marcador. Tocava, una vegada més, remar contra corrent però aquest cop amb la cascada més a prop que mai. I és aquí on els jugadors andreuencs han tret el seu caràcter.

Han apostat de forma decidida per dominar la pilota i per buscar la porteria contrària. Sense especular, sense voler esperar. L’empat, era necessari, havia d’arribar el més aviat possible. Ho ha intentat Guzmán, a l’11’, amb una centrada que no ha trobat rematador tot i que Matas la buscava. La pressió s’ha anat intensificant fins que el premi ha arribat.

En aquest cas, ha estat a pilota aturada. I amb un pèl, tot s’ha de dir, de fortuna, aquella deessa que tantes vegades ha estat esquiva aquesta temporada. Una falta lateral picada per Ibon ha estat desviada cap a la seva pròpia porteria per l’illenc Estaban. El Narcís Sala tornava a creure en tombar al líder i en sumar tres punts claus.

I aquesta fe calia alimentar-la. I ho ha fet el Sant Andreu. Ha continuat buscant el gol. De fet, ha tingut l’oportunitat de marcar el 2-1 instants després. Guzmán ha provat sort amb un xut des de fora de l’àrea. La pilota ha marxat desviada en una acció que, llavors no se sabia, era un presagi del que acabaria passant en el segon temps.

Abans del descans, petit ensurt. L’Atlètic Balears ha marcat però l’assistent ha aixecat el banderí en entendre que hi havia fora de joc. Respiraven els jugadors, respirava el cos tècnic i respirava l’afició.

L’inici del segon temps ha estat frenètic. Els dos equips han pugnat per la pilota i per buscar la porteria contrària. I els porters han hagut d’aparèixer. Primer Ginard ha hagut de treure un xut de falta d’Alcover; després Morales, al 58’, ha salvat una rematada de Florin. I, de seguida, dues noves intervencions de Ginard, al 59’ i al 60’, per evitar el gol d’Ander. Les anades i vingudes han estat constants fins a creuar l’equador d’aquest segon període.

Segons s’apropava el final del partit, els entrenadors han deixat clares les cartes amb les que volien jugar. Martí Cifuentes volia els tres punts. Els necessitava desesperadament. En canvi, a l’Atlètic Balears l’empat ja li anava bé, el que s’ha traduït en endarreriment de línies, pèrdues de temps i contínues faltes.

El Sant Andreu ha intensificat la seva escomesa sobre la porteria de Ginard. Guzmán i Gabri ho han provat en una doble acció al 78’ i, dos minuts després, els andreuencs han reclamat un possible penal per mans dins l’àrea que el col·legiat no ha volgut assenyalar. Semblava que no hi hauria manera de trencar l’empat... fins que ha aparegut Alcover. Des de 30 metres no s’ho ha pensat i ha etzibat un fort xut des de fora l’àrea que ha sorprès Ginard i ha fet esclatar d’eufòria tot el Narcís Sala. Era el 87’ i, per tant, la victòria ja no es podia escapar. Un triomf que val el seu pes en or, tant pels punts que suma l’equip, pressionat ara també per un Constància que ha donat la campanada davant L’Hospitalet, com pel que ha de representar en l’aspecte anímic de cara a les tres finals que resten. La primera, diumenge vinent (18.00 h.) contra l’Ontinyent, el primer dels descendits a Tercera del grup.

Fitxa tècnica.

Camp: Narcís Sala. 1.000 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Xapi (Josu, 85’), Rubén, Mozó, Azparren, Carroza (Alcover, 47’), Guzmán, Ibon, Ander, Matas (Gabri, 55’) i Aarón.

Atlètic Balears: Ginard, Vich, Bernat, Mairata, Del Castillo, Esteban, Capó, Cristian (Sergi, 55’), Florín, Thiago (Campins, 49’) i Álvaro (Oller, 89’).

Àrbitre: Pérez Muley (madrileny). T.G. Ander, Rubén, Mozó / Bernat, Campins, Mairata i Oller.

Gols: 0-1, Florin (3’). 1-1, Esteban (30’). 2-1, Alcover (87’).