Un gol, un final de mala ratxa i mitja salvació

27.04.2014 22:50

Ontinyent (G.Pérez). 462 dies després, el Sant Andreu s’ha retrobat amb la victòria lluny del Narcís Sala. I bé es pot dir que ha triat el moment més oportú per fer-ho. El gol de Gabri a Ontinyent (0-1) significa tres punts d’or que permeten els quadribarrats dependre de sí mateixos la setmana vinent –enfront l’Olímpic de Xàtiva, diumenge, 18.00 h.- dependre d’ells mateixos per confirmar la permanència matemàtica. Si es guanya, s’haurà assolit la salvació.

L’equip era conscient que a El Clariano es presentava una oportunitat immillorable per donar un pas de gegant cap a la continuïtat a la Segona B. Al matí, Valencia Mestalla i Prat havien empatat i, per tant, el triomf significava allunyar-se dels dos rivals més directes. A més, l’Ontinyent no s’hi jugava res ja que la setmana passada va confirmar matemàticament el seu descens. Malgrat això, no hi valia confiança i els andreuencs han plantejat un partit de gran serietat. Segur que no vistós. Ni de bon lluny bonic. Però pràctic. Eficient. Que és el que tocava.

Ho ha repetit varies vegades Martí Cifuentes des de la seva arribada. L’equip ha de créixer des de la defensa. Des de mantenir un bon nivell defensiu. I a El Clariano s’ha tingut. Davant un rival que ha apostat pel toc més que no pas per la puntada, els quadribarrats han sabut ser intel·ligents. S’han protegit amb ordre, mantenint al rival allunyat de l’àrea. Especial menció cal fer de Jilmar. Perfecte. Ni una errada. Rubén ha comprovat avui que té un suplent de garanties. Els de la Vall d’Albaida han carregat molt el joc per la seva banda però el jove lateral no s’ha deixat sorprendre. I, després en parlem, de les seves botes ha sorgit el gol.

Si un però s’ha de posar al Sant Andreu al primer temps ha de ser, novament, la parcel·la ofensiva. Aproximacions, sí, però no ocasions. Ha faltat definir la darrera passada i això ha provocat que, els primers 45 minuts, Jordán hagi viscut molt tranquil. L’acció de màxim perill l’ha tingut Alcover amb un xut de falta que la barrera ha pogut treure. De la seva banda, l’Ontinyent també s’ha hagut de conformar amb xuts llunyans. Juanjo Pereira (19’) i Juanjo Calvo (39’) han provat Morales de lluny però el meta andreuenc ha estat atent als efectes estranys de la pilota. L’opció més clara dels valencians l’ha tingut Hermosa, amb un cop de cap a centrada de Calvo que ha marxat per sobre el travesser.

El partit s’havia de treballar, de mastegar, de madurar. Calia no encaixar i després esperar una oportunitat que segur arribaria. Al segon temps, Cifuentes ha arriscat. Ha donat entrada a Gabri i Xavi Jiménez –retorn important per aquesta fase definitiva del campionat-. I l’aire fresc ha funcionat.

L’ensurt l’ha donat l’Ontinyent al 64’ en la única badada defensiva dels andreuencs en tot el segon temps. Jornet, de cap, ha rematat fora. L’avís ha estat el revulsiu necessari perquè l’equip arrisqués més. Ander, amb un xut desviat (65’), i Ibon, de falta, (68’) han avisat. I al 70’, la jugada clau no només del partit sinó, probablement, de la temporada.

Jilmar l’ha iniciat amb una passada llarga buscant la cursa d’Aarón. L’avantatge semblava clara per Abenza que, però, falla en el refús i d’això s’ha aprofitat l’extrem andreuenc. Ha entrat a l’àrea, ha habilitat a Ander i, aquest, davant la pressió de dos defenses ha cedit a Gabri perquè aquest marqui a porta buida.

Per tercer cop en la temporada, segon en lliga, el Sant Andreu s’ha avançat fora de casa al marcador. I aquesta vegada, ha servit per sumar els tres punts. De nou la concentració defensiva ha estat màxima. L’Ontinyent no ha creat ni una sola jugada de perill que pogués fer témer pel resultat. I quan Nicolás Espejo ha xiulat el final, l’eufòria s’ha desfermat. Segon triomf consecutiu, primer fora de casa, en el moment idoni. Queda un altre més per tancar la permanència.

Fitxa tècnica

Camp: El Clariano. 300 espectadors.

Ontinyent: Jordan, Abenza, Berna, Borja (Óscar, 75’), Ortega, Juanjo Pereira, Cervera, Hermosa (Mauro, 62’), Juanjo Calvo, Nico (Verdú, 62’) i Jornet.

Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Mozó, Carroza, Jilmar, Ibon, Alcover, Guzmán (Xavi Jiménez, 67’), Aarón, Matas (Gabri, 56’) i Ander (Melo, 79’).

Àrbitre: Nicolás Espejo (murcià). T.G.: Hermosa, Borja, Ortega, Jornet / Carroza i Ibon.

Gol: 0-1, Gabri (69’).