Un empat que manté al Sant Andreu a l’ull de l’huracà

09.03.2014 01:18

Manises (T.Martínez) Per fi, la UE Sant Andreu ha aconseguit puntuar per primera vegada a Manises. En un camp sempre complicat, de dimensions molt reduïdes, més encara que el del Llagostera, l’equip de Martí Cifuentes ha resistit davant les escomeses d’un Huracán necessitat de punts i que veu com el play-off se li comença a allunyar. De fet, els andreuencs li han guanyat el gol average particular a l’equip dirigit per Iñaki Alonso després de l’empat sense gols del partit d’aquesta tarda.

Martí Cifuentes ha plantejat el partit amb els futbolistes que millor s’adapten al joc directe que practica l’Huracán. Per aquesta raó, Rubén Canelada s’ha quedat a la banqueta i Carroza ha jugat d’inici com a lateral esquerre, per explotar la seva fortalesa en el joc aeri. Per aquesta mateixa raó, Melo ha sigut titular al centre del camp juntament amb Ton Alcover i Ibon, que ha jugat uns metres més avançat del que és habitual. Quim Araujo ha fet de mitja punta per darrere d’Ander Vitoria i Matas, els dos davanters amb major presència física dels andreuencs.

L’Huracán, empès pel seu públic i amb la urgència de sumar punts, ha dominat durant gran part del partit. La primera meitat, no obstant, ha estat la més oberta. Poc a poc, l’Huracán ha anat empenyent el Sant Andreu cap a la seva porteria i ha trobat algunes ocasiones clares de gol. Morgado, Granell i Chavero, els seus futbolistes de tres quarts de camp, s’han mostrat molt actius i han generat diverses ocasions de perill. Sobretot en el cas de Granell, que ha perdonat el 1-0 en una rematada desviada al segon pal al minut 25'. També ha tingut Fali l'opció d'inaugurar el marcador amb una rematada que s'ha marxat fregant el pal de la porteria de Morales als 35 minuts de joc.

Per la seva part, l’ocasió de més perill de la UE Sant Andreu ha arribat a través de Matas, que ha xutat massa amunt en la millor oportunitat dels andreuencs durant tot el partit. Més enllà d’aquesta jugada, els quadribarrats han tingut dificultats per a superar la forta defensa de l’Huracán, liderada per l’exandreuenc Amarilla, molt segura en el joc aeri.

A la segona meitat, l’Huracán ha posat una marxa més al encontre, però l’increment d’intensitat no s’ha correspost amb més ocasions de perill. L’equip local ha tancat al Sant Andreu a la seva àrea, però no ha estat capaç de traslladar el seu domini en perill real per a la porteria de Morales. Sempre que xutava Huracán, apareixia una cama o un cap andreuenc per a rebutjar la jugada. No obstant, els quadribarrats no han estat capaços de sortir del seu camp amb la pilota controlada fins al tram final del partit, quan el duel  s’ha trencat després de l’expulsió de San Julián, que ha vist la targeta vermella directa per una agressió al gallec Mouriño.

Als locals, els millors han estat Amarilla i Fali, presents en casi totes les jugades del partit gràcies als seu imponent físic. També l’entrada de Fabiani ha donat un altre aire a l’equip de Manises, que ha guanyat una referència a l’àrea rival que intimidava a la defensa andreuenca. Per part dels visitants, l’actuació de tota la línia defensiva ha estat impecable, ja que ha neutralitzat en gran mesura els atacants rivals.

Malgrat tot, l’empat a zero ha estat incert fins l’últim instant, quan Morales ha aturat un xut llunyà de Fali a la darrera jugada del duel. D’aquesta manera, el Sant Andreu puntua per segona jornada consecutiva i deixa la seva porteria a zero per primera vegada des del mes de gener, quan va marxar de Tarragona amb 0-0. Segueix sense guanyar lluny del Narcís Sala i continua també la manca de gol, però ara com a mínim l’equip andreuenc s’està mostrant més sòlid en les tasques defensives. El partit a Manises n’ha estat un bon exemple. Tot i que el punt a lcamp d'Huracán és bo, cal sumar de tres en tres per fugir de la zona baixa, on segueix el Sant Andreu, que continua en una situació molt delicada.

Fitxa tècnica:

Camp: Poliesportiu Municipal de Manises

Huracán: Paco, Gomis, Amarilla, Ruso, Cacho; San Julián, Fali; Morgado (Luismi, 66'), Granell, Chavero (Pablo Vidal, 72') i Javi Navarro (Fabiani, 72')

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Mozo, Azparren, Carroza; Melo, Ibon, Ton (Mouriño, 76'); Quim Araujo (Guzman, 69'), Ander Vitoria (Aaron Bueno, 62') i Matas.

Àrbitre: Alberola Rojas (Castella La Manxa). TG: Mouriño. TV: San Julián (min 86).

Sense gols.