Tret de sortida per a una nova edició del Torneig d'Històrics

31.07.2011 20:57

El clàssic de l’estiu en el futbol català ja està aquí. El municipal de la Verneda, camp del Club Esportiu Júpiter, acollirà des d’aquest dilluns i fins el proper dissabte una nova edició del Torneig d’Històrics, que enguany arriba als seus 26 anys de vida. El Sant Andreu, finalista de l’edició del 2010, buscarà el seu tercer títol, encara que no tindrà l’ocasió de revenjar-se de qui el va derrotar l’any passat. L’Europa, actual campió, va renunciar a participar, un fet que va provocar polèmica amb el president d’honor del torneig, Rafael Joaquim.

 La competició, però, ha perdut les darreres setmanes alguns dels equips inscrits. D’una banda hi va renunciar el Sabadell, després de l’ascens a Segona A. De l’altra, el Premià també es va caure a darrera hora pels problemes interns del club maresmenc. Els arlequinats van ser substituïts pel Santboià, però la plaça dels premianencs quedarà vacant. Això farà que, per primer cop en molts anys, es vegi un partit a noranta minuts en la fase prèvia. Justament serà aquest Santboià-Horta el duel que obrirà el torneig, aquest dilluns a partir de les set de la tarda.

El debut del Sant Andreu es farà esperar fins el dimarts. En un triangular haurà de superar el Terrassa, de Tercera Divisió, i el Sants, de Primera Catalana. Dos partits de 45 minuts decidiran quin equip segueix endavant, el mateix format que s’emprarà als grups 3, amb Badalona, Muntanyesa i Júpiter, i 4, amb Espanyol B, Masnou i Martinenc, que es jugaran dimecres i dijous respectivament.

Els quatre equips classificats disputaran les semifinals el divendres, a partir de les sis de la tarda, i la gran final serà el dissabte, a la mateixa hora. Aquest partit, com ja és habitual, es retransmetrà en directe per Esports 3.

La web de Ràdio Trinitat Vella Esports farà un seguiment puntual de tot el torneig, i en especial de la participació de la Unió Esportiva Sant Andreu.

 Un instant del sorteig del torneig, fet ara fa unes setmanes