Tres equips, tres jornades, tres finals

28.04.2015 15:00

Barcelona (G.Pérez).- Tres jornades resten per al final de lliga i el Sant Andreu necessita remuntar dues posicions a la taula per assolir la plaça de promoció que evitaria el descens directe. Per aconseguir-ho, ha de retallar quatre punts a l'Eldenc i cinc al Cornellà -en cas d'empat a punts, ja sigui només amb els del Baix Llobregat o amb tots dos rivals, la diferència de gols no afavoreix els quadribarrats-. És factible fer-ho? RTV Esports Analitza quina és la situació.

El Sant Andreu té clar que, amb només 35 punts, i amb únicament nou en joc l'única sortida per tenir possibilitats passa per sumar-los tots. És a dir, guanyar els tres partits. Dos d'ells són, a priori, assequibles. A la jornada 37 l'Olímpic de Xàtiva, en principi ja salvat i sense opcions a lluitar per la zona alta, visitarà el Narcís Sala. I a la 38, el darrer partit, l'equip visitarà un Il·licità que tot apunta ja estarà a Tercera Divisió -el dubte és saber si també ho estarà el conjunt andreuenc-. Per tant, sis d'aquest nou punts semblen, a primeva vista, factibles de sumar. El gran problema estriba en la jornada 36, la del proper dissabte. Els homes de Miguel Álvarez visiten l'Huracán, rival que per potencial i per història, és el menys indicat per jugar-se la vida.

Els valencians es troben actualment en la segona posició. No tenen opcions ja al campionat, en mans del Nàstic des del passat diumenge, però encara han d'assegurar la promoció i, també, la segona plaça que dóna, a priori, opcions a aparellaments més assequibles. Per tant, l'Huracán també s'hi juga molt en el duel enfront els quadribarrats. Històricament, a més, es tracta d'un equip que se li ha atragantat en nombroses ocasions. Ara, si se sumen els tres punts, les possibilitats d'evitar el descens directe creixerien.

Sobretot, en funció del que facin els dos rivals. L'Eldenc, quart per la cua, juga a casa i ho fa contra L'Hospitalet. Els riberencs han perdut pistonada en les darreres jornades i al Pepico Amat es jugaran les darreres opcions d'enganxar-se a la lluita per la promoció. Com al Sant Andreu a Valencia només els hi va la victòria. Pel que fa al Cornellà també juga davant la seva afició. Rep un Valencia Mestalla que, en cas de perdre, es complicaria la vida ja que s'acostarien perillosament a la plaça de promoció que, justament, ocupen els del Baix Llobregat. Per tant, el filial viatjarà a terres catalanes conscient que necessita com a mínim un punt per assegurar-se la permanència.

En la jornada 37, l'Eldenc visitarà el camp del Badalona. Els escapulats no es jugaran res però sempre s'han mostrat com un rival sòlid al seu terreny de joc, molt petit i difícil per als equips visitants. De la seva banda, complicat serà el desplaçament del Cornellà. L'espera El Collao amb un Alcoià que no es rendeix en la seva lluita per la promoció.

I a la jornada 38, per acabar la lliga, els dos rivals del Sant Andreu jugaran davant la seva afició. Ara bé, amb paperetes que, ara per ara, semblen força diferents en quant a dificultat. Els alacantins reben un Atlètic Balears ja salvat. En canvi, el Cornellà ha de jugar contra un Lleida que podria estar jugant-se entrar o no a la fase d'ascens.

Poden perdre 4 i 5 punts respectivament l'Eldenc i el Cornellà? Vist el calendari, no sembla quelcom impossible. I, si això succeeix, en pot sumar tots el Sant Andreu? Una bona part de la resposta a aquesta darrera qüestió depén del que passi dissabte vinent a València.