Torna el millor waterpolo estatal, torna la Divisió d’Honor

03.10.2014 13:39

Barcelona (P.Mitjans).- Dissabte. Dotze del matí. Ciutat Esportiva d’Amaya, Navarra. Tres circumstancies i un únic punt en comú: el partit inaugural de la Divisió d’Honor 2014-2015. El Waterpolo Navarra i el Concepción-Ciudad Lineal seran els equips que donaran el tret de sortida a la primera jornada de la lliga regular de waterpolo. El torn del Club Natació Sant Andreu haurà d’esperar a la tarda. Els nois de Xavier Julià s’iniciaran a la competició amb un històric d’aquest esport, el Club Natació Barcelona.

La temporada arrenca amb una clara novetat respecte la passada edició: per al playoff de lliga es classificaran vuit equips i no quatre. Una ampliació que beneficia els conjunts de la zona mitja de la taula, com ara el Sant Andreu. Després de la petició conjunta de diversos equips, la Federació Espanyola de Natació ha cregut oportú modificar el sistema classificatori. Una variació que el propi Xavier Julià ja va reclamar la temporada passada.

Tot i les modificacions, l’Atlètic Barceloneta – vigent campió de la Divisió d’Honor – parteix com clar favorit per revalidar el títol. No obstant, com apuntava l’entrenador mariner, Nani Guiu, en l’acte de presentació de les lligues de waterpolo, tornar-la a guanyar serà complicat: “Els equips que no van entrar l’any passat a la fase final s’han reforçat molt bé i posaran les coses difícils en una lliga que es preveu molt disputada”.

Després d’una pretemporada més que notable amb la disputa de la final de la Copa Catalunya i la consecució de la Supercopa d’Espanya davant el totpoderós Atlètic Barceloneta, el Sant Andreu intentarà millorar els bons registres aconseguits la temporada anterior. Una setena posició i una final de Copa del Rei són unes fites difícils d’assolir, però l’ambició i les ganes de continuar creixent del andreuencs els assegura aquest grau d’inconformitat.  

El repte comença dissabte a les quatre de la tarda. El Sant Andreu rep la visita del C.N Barcelona en el primer partit de la fase regular. Els del barri de la Barceloneta, igual que el Sant Andreu, també han reforçat el seu conjunt. Una de les seves incorporacions estrella ha estat l’ex-andreuenc, Joel Esteller. Una garantia atacant que la passada temporada ja va demostrar el seu potencial essent el màxim golejador del Sant Andreu amb 31 gols.

Un altre jugador que es retrobarà amb els seus ex-companys serà Eric Fernàndez. El nedador català, fins l’any passat al C.N Barcelona, ha estat una de les cinc cares noves que ha incorporat Xavier Julià a la plantilla. Aleix Badia, Jaime Peiró i els dos eslovacs Samuel Balaz i Lukas Durick han estat les altres incorporacions de l’estiu.

En l’últim precedent a la Pere Serrat, els de Xavier Julià van superar el Barcelona per un ajustat 8-7. Tot i així, en les últimes nou visites a la piscina andreuenca, el Natació Barcelona s’ha endut la victòria en cinc ocasions. Per la seva banda, el Sant Andreu només ha guanyat dues vegades; en la passada campanya i en la 2011-2012.

L’Atlètic Barceloneta ha estat el rei del waterpolo estatal en l’última dècada. Suma catorze títols de lliga, nou dels quals guanyats de forma consecutiva entre 2006 i 2014. L’autèntic rei d’aquest esport però, és C.N Barcelona. Amb 59 lligues espanyoles a les seves vitrines està molt per sobre de la resta de clubs, tot i que els últims anys hagi quedat lluny d’ampliar els registres.

El C.N Montjuïc en suma vuit, el C.N Catalunya en té set i el Real Canoe dos. El conjunt madrileny és l’únic club de fora de Catalunya que ha aconseguit alçar-se amb la Divisió d’Honor masculina. Ens trobem doncs, davant d’un clar domini català que a dia d’avui continua. Dels dotze equips que conformen la lliga, únicament tres no són catalans.

El duel que enfrontarà el C.N Sant Andreu i el C.N Barcelona es disputarà dissabte 4 d’octubre, a les 16h de la tarda, i a la piscina Pere Serrat. El partit es podrà seguir en directe per Ràdio Trinitat Vella.