Toni Gil, un exandreuenc líder a Hongria

09.09.2014 12:21

Barcelona (T.Martínez).- En una època en què molts futbolistes emigren a l’estranger en busca de clubs amb cert potencial econòmic que els garanteixin estabilitat, aquest fenomen no és aliè d’entrenadors i membres dels equips tècnics. Toni Gil, expreparador físic del Sant Andreu a l’etapa de Piti Belmonte, acompanya des d’aquest estiu el català Joan Carrillo, entrenador del Videoton hongarès.

Carrillo, que ja formava part de l’organigrama tècnic del Videoton des de 2011, va cridar Toni Gil un cop es va confirmar la notícia que es convertiria en el primer entrenador del mític club hongarès, que l’any 1985 va jugar la final de la Copa de la UEFA contra el Reial Madrid. Gil, que l’any passat formava part de l’staff tècnic de Belmonte al Badalona, va acceptar l’oferta i va viatjar a Hongria a finals de juny per incorporar-se al seu nou equip.

En un moment en què l’estat de les categories inferiors del futbol espanyol és força precari, amb pressupostos cada vegada menors i clubs amb dificultats per portar els pagaments al dia, la possibilitat de marxar al país magiar va atreure l’atenció de Toni Gil. L’exandreuenc viu a Budapest tot i que treballa a la ciutat de Szekesfehervar, situada a prop d’una hora en cotxe de la capital hongaresa, que és on juga el Videoton.

D’aquesta manera, l’adaptació al nou país és una mica més fàcil. Hi ajuda també la presència de l’entrenador Carrillo, amb qui comparteix nacionalitat, i també la del preparador de porters, Francisco José Ruiz Rojas. A més, al Videoton també ha atret a futbolistes amb passat a la península, com el porter Calatayud, el defensa Brachi o l’exfutbolista marroquí del Betis B, Sofian Chakla.

L’inici del Videoton de Toni Gil a la lliga local ha estat immillorable: ha sumat els 18 primers punts possibles després de guanyar els sis partits inaugurals de la competició hongaresa. Si el Videoton guanya la lliga, que és el veritable objectiu de la temporada, aspirarà a participar en la propera edició de la Champions League. Un canvi notable per una persona que la passada temporada va patir per la permanència a la Segona B.