Tocant fons... o no?

22.03.2015 20:07

Reus (J.R.González).- El Sant Andreu ha perdut el quart partit consecutiu a Reus (2-0). resultat que fa caure els quadribarrats a la penúltima posició, la pitjor de tota la temporada, quan només falten vuit partits. Un altre cop la falta de tensió als primers minuts li ha costat molt car a l'equip de Miguel Álvarez, que ha hagut de remar a contracorrent durant tot el duel.

El guió al començament del partit ha anat igual que el que va succeir dues setmanes enrere a Lleida. Visitant a un dels equips de dalt, el Sant Andreu ha sortit amb idees clares i buscant la porteria del rival. Fruit d’això, Ton Alcover ja ha provat des de la frontal la seguretat de Édgar Badia. Però ben d’hora s’ha torçat tot, quan una jugada per banda dreta dels reusencs ha acabat amb una centrada rasa del lateral Cassamà perquè Marc Sellarés s’anticipés a la defensa quatribarrada i fes el primer als cinc minuts de joc.

La situació es complicava molt en un camp ja per sí mateix difícil. Al darrera al marcador i amb tot el partit pel davant. Però la sangria d’una defensa tova no ha acabat aquí. La banda dreta de l'atac local era una autovia per homes de qualitat com Óscar Rico o Cassamà, sempre creant superioritat numèrica davant Rubén Martínez. Fruit d’això, ha arribat la jugada del segon gol un quart d’hora després. En aquesta ocasió ha estat Óscar Rico qui ha guanyat la línea de fons. L’extrem del Reus ha posat una pilota al cor de l’àrea, on sense oposició, Marc Sellarés ha fet de cap el segon gol de la matinal a la capital del Baix Camp.

El Sant Andreu ha intentat reaccionar buscant les jugades de banda per centrar la pilota cap a Manteca. Els laterals Rubén i Llamas aconseguien arribar en ocasions a zones d’atac, però mai trobaven el remat del davanter. Ni pels extrems ni pel centre ha aconseguit progressar el Sant Andreu, on Ton Alcover intentava manegar la jugada, però sense opcions de combinar amb superioritat amb els homes d’atac. D'altra banda, el Reus sabia perfectament com portar el partit i treia la pilota tocant des de el darrere. Fruit d’això, els centrals han pogut obrir espais que han aprofitat els homes de banda per buscar l’àrea. Així ha estat com Edgar Hernández ha pogut rematar una bona centrada. La pilota, però, ha marxat molt desviada gràcies en part a que, aquest cop sí, els centrals han pressionat bé. Minuts després, el propi exquadribarrat ha estat a punt de sorprendre Morales després d’una gran combinació en atac. El xut des de la frontal del davanter s’ha trobat amb una bona intervenció de meta andreuenc.

Miguel Álvarez ha intentat reaccionar des de la banqueta després del descans. Ha donat entrada tant a Nuha com a Chaco, i ha fet passar a Guzmán a la posició de lateral. Al Sant Andreu li han anat molt bé els canvis i s’ha bolcat en busca d’un gol que li fiqués al partit aprofitant els homes de refresc de davant i una elevada pressió. El joc en general s’ha tornat més vertical, premiant l’espectacle al control. Fruit d’això, Ton Alcover ha caçat una pilota a la frontal, i ha fet intervenir Edgar Badia després d’un xut mossegat.

Bruno també ha aparegut en aquests moments de joc més ràpid per aprofitar els espais. Així, ha gaudit de dues ocasions. En la primera ha xutat molt desviat i en la segona s'ha topat amb un imperiós Rubén Semedo, que s'ha anticipat.

Patia menys la defensa andreuenca, tot i que l’equip de Natxo González gràcies a les basculacions en atac aconseguia arribar amb molts d’espais per banda dreta. Cassamá sempre es trobava amb opcions per davant però en aquesta segona meitat Iván Guzmán ha estat molt més expeditiu i ha aconseguit frenar els atacs locals.

A falta d’un quart d’hora per la finalització del partit, el central Azparren ha tingut la millor ocasió per anotar el primer del Sant Andreu. La seva rematada després d’una pilota desde la cantonada, ha fregat un defensor enviant l'esfèrica un altre cop a córner. El partit s'ha anat dormint gràcies a un gran control del Reus que ha sabut jugar amb les circumstàncies. A més, les sortides amb velocitat sempre han estat perilloses, amb un incorporat Fran Càrbia que ha aconseguit entrar a l'àrea de Morales sempre amb molt perill, tot i que sense arribar aquest cop les rematades roig-i-negres.

El partit s'ha anat morint, com els ànims dels jugadors del Sant Andreu, que poc a poc han baixat els braços. Per acabar de completar una altra jornada nefasta, Juanma Viale s'ha hagut de retirar lesionat. El xiulet final ha confirmat un panorama, ara sí, molt i molt negre per als quadribarrats. La salvació passa, ja no hi ha cap altra opció, per un autèntic miracle esportiu.

Camp: Estadi Municipal de Reus. 2.000 espectadors.

Reus: Edgar Badia, Cassamà, Marín, Rubén Semedo, Moyano, Jaume, Vitor (Sergi Masqué, 76’), Ramón Folch, Édgar Hernández (Álex Colorado, 76’), Óscar Rico (Fran Càrbia, 46’) i Sellarés

Sant Andreu: Morales, Llamas, Iván Guzmán, Manu Viale (Xavi Jiménez, 85’), Azparren, Ibón, Puerto (Nuha, 46’), Bruno, Manteca (Chaco, 46’), Ton Alcover i Rubén Martínez

Àrbitre: Hernández Lorenzo (La Rioja). T.G.: Ramón Folch, Vitor, Rubén Semedo / Chaco.

Gols: 1-0 Sellarés (05’). 2-0 Marc Sellarés (22’).