Sergio Martínez: “El futbol està sent molt injust amb el nostre equip”

15.01.2015 18:14

Barcelona (T.Martínez).- Sergio Martínez, entrenador de l’equip femení del Sant Andreu després de la destitució de Xavier Peris, va atendre els micròfons del Paraules d’Esport de Ràdio Trinitat Vella. El tècnic quadribarrat va fer balanç de les seves primeres setmanes al càrrec i la manera com afronta la segona meitat de temporada per tal de treure l’equip de la zona de descens.

A la darrera jornada, el Sant Andreu ha perdut per 1-2 contra l’Espanyol B. Quina és la valoració d’aquest últim partit?

Hem obert el marcador i se’ns ha posat de cara després d’una molt bona primera part. Malgrat tot, ens enfrontàvem a un bon equip. Les sensacions són bones.

L’equip porta diversos partits a prop de puntuar o guanyar. Quina és la dinàmica actual?

Des que estem al capdavant de l’equip, la cosa és molt diferent. La competitivitat i les sensacions després dels partits són diferents. Però se’ns escapen al final i fa ràbia. Hem tingut molt mala sort amb els resultats i al final acabem vivint dels punts. El futbol està sent molt injust amb elles.

Fa més mal perdre punts per poc o que la derrota sigui clara?

Quan t’enfrontes a un equip que és millor que tu i et dona la sensació que t’han ballat i ets inferior, ho assimiles més ràpid. Si el Levante Las Planas et marquen 4, doncs són millors que nosaltres. Però si et poses per davant en el marcador, com contra l’Espanyol B o Sant Gabriel, i són punts que se t’escapen al final: en aquest darrer partit hem fallat un penal al 85’, etc.

Quina explicació trobeu a aquests finals de partit tan llargs?

Les jugadores venien d’un ritme competitiu que els està costant. Ens costa en l’aspecte físic i també hem tingut partits complicats. El dia de l’AEM se’ns escapen punts al final, el Sant Gabriel és un filial d’un Superlliga, etc. Les jugadores rivals tenen molt nivell i al final decideixen els duels.

Com s’aixeca un equip que està en mala dinàmica i és cuer?

Insistim en què les jugadores vegin quina és la realitat dels partits. L’acta et dóna els punts, però són 90 minuts competint de tu a tu amb el rival. No és el mateix mirar el resultat a la pàgina web que anar al camp i veure el què passa. El dia del Sant Gabriel, per exemple, ens fan el gol de la victòria al minut 94 amb un xut de falta directa. Si la noia la posa a l’escaire, no hi podem fer res.

El treball és més psicològic que futbolístic?

Totalment. El costum de perdre t’obliga a intentar fer una lectura positiva. Però tots vivim dels resultats.

La propera setmana toca jugar contra l’Estartit, equip de la zona alta. Quina expectativa hi teniu?

Som molt optimistes. Un dels partits que hem guanyat aquesta temporada va ser contra l’Estartit. Això psicològicament és molt important. Possible és tot, però també hi ha un factor sort que ens està acompanyant. Només podem felicitar les jugadores per la feina que estan fent, pel seu rendiment i la feina als entrenaments. No tenim cap dubte que ens en sortirem. Les sensacions són molt bones i hem de treballar pensant que el futbol els tornarà tot el que elles els hi donin.