Sense més alternativa que la victòria

05.04.2014 18:04

Barcelona (G.Pérez).- Guanyar, guanyar o guanyar. No hi ha cap altra més opció. El Sant Andreu necessita sumar aquest diumenge els tres punts en la seva visita a Inca. Qualsevol altre resultat davant el Constància, cuer del grup, seria un pas enrere molt i molt perillós en la lluita per la permanència. No hi ha cap altra possibilitat. La ratxa sense guanyar a domicili s’ha de trencar ja a terres balears.

I és que el marge d’error, després de les derrotes enfront Prat i Espanyol B, ha desaparegut. El Valencia Mestalla, en zona de promoció per eludir el descens, està ja a només un punt. I el Levante B, en zona de descens, a quatre. Tot el que no sigui la victòria a Inca seria donar una oportunitat d’or als dos filials per apropar-se a la salvació en detriment, lògicament, de les opcions de permanència dels quadribarrats que, a més, cal recordar, afrontaran la setmana vinent un altre desplaçament, i en aquest cas d’autèntic risc, com la Feixa Llarga.

El Sant Andreu, per tant, no pot deixar passar més temps per tornar a guanyar fora de casa. Un cop més s’ha de donar la dada: gener del 2013. La darrera victòria com a visitant va ser al Prat. Des de llavors, sequera total en lliga. Amb quatre desplaçaments i només dos partits al Narcís Sala en el que resta de campionat, posar fi a aquesta mala ratxa serà imperiós si es vol continuar l’any vinent a Segona B.

Per afrontar el partit, l’entrenador andreuenc, Martí Cifuentes, haurà de trobar la solució a la baixa d’Ibon Gutiérrez. El migcampista basc, peça clau en els plans tant de l’actual tècnic com de Patxi Salinas, es perdrà el duel per sanció ja que davant l’Espanyol B va veure la desena targeta groga de la temporada. Per tant, haurà de complir el segon cicle d’amonestacions. El migcampista s’afegeix, per tant, a les absències ja conegudes del central Didac Navarro i de l’interior Xavi Jiménez. En canvi, torna a la llista el gallec Adrián Mouriño, després de complir davant el filial blanc-i-blau un partit de suspensió. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Jilmar i Josu.

De la seva banda, els malllorquins també afronten el duel amb moltes urgències. Acumulen setze jornades sense conèixer la victòria i, per ara, el canvi d’entrenador (Ignasi Llompart va substituir fa unes setmanes el català Joan Esteva) no sembla haver actuat com a revulsiu. Els inquers es troben a vuit punts de la plaça de promoció i, per tant, saben que només els serveix sumar de tres en tres per mantenir esperances. Són baixes segures Gurri, Forteza i el porter Gaspar, tots per poblemes físics.

La prèvia

Camp: Nou Camp d’Inca. 12.00 h.

Constància: Perales; Óscar, Calonge, Joel, Connor; Jaime, David, Alberto, Rubén; Nico i Mateu.

Banqueta: Gaspar (ps), Campoy, Alfons, Víctor i Tito.

Sant Andreu: Morales; Xapi Arnau, Mozó, Azparren, Rubén; Melo, Alcover; Aarón, Mouriño, Araujo i Ander.

Banqueta: Èric (ps), Albarrán, Carroza, Matas i Guzmán.

Àrbitre: Arroyo Cortés (andalús).

Les dades del rival:

Constancia 2013-14.doc (73 kB)

CONSTANCIA 20113-141.pdf (5,1 MB)