Sense gols en un amistós de retrobaments

02.08.2014 23:03

Sabadell (T.Martínez).- Arribava el Sant Andreu a la Nova Creu Alta amb Azparren a l’alineació inicial, titular a Ipurua el dia de l’ascens a la Liga Adelante, i amb Albert Puidollers, també part d’aquell mític onze pel club arlequinat, acompanyant a Piti Belmonte a la banqueta com a segon entrenador. Piti que, per cert, es va formar al Sabadell. Per aquest motiu, l’empat a zero entre Sant Andreu i Sabadell a l’estadi vallesà destaca pel punt emotiu del duel per part del públic local.

A més, l’amistós també ha servit per posar a prova la solidesa defensiva del nou Sant Andreu davant un rival de major entitat. El Sabadell ha portat la iniciativa durant gran part del partit, cosa que ha obligat al club quadribarrat a tancar-se bé, amb les línies molt juntes, i a esperar l’oportunitat de sortir amb perill al contraatac. La parella titular a l’eix de la defensa, formada per Juanma Viale i Azparren, s’ha mostrat molt segura a la primera meitat. Tot i així, la qualitat dels atacants arlequinats s’imposava i acabava generant ocasions de gol. Sobretot als 20 minuts inicials, tan Aridai com Sotan han pogut obrir la llauna.

No obstant, els problemes andreuencs han arribat a l’hora de generar perill. A mesura que avançava la primera meitat el conjunt de Piti Belmonte ha anat creixent fins el punt d’acumular bons minuts de possessió, però mai ha aconseguit inquietar la porteria rival. Ivan Guzmán ha començat el partit com a davanter centre, amb Felipe per darrere, i ha alternat la punta de llança amb Xavi Jiménez. És evident que falta una referència ofensiva a falta de tres setmanes per l’inici del campionat de lliga.

Així doncs, les millors ocasions del partit han estat arlequinades. Tamudo ha pogut marcar el primer gol abans del descans, però el seu xut després d’una gran jugada individual s’ha marxat fora. El Sabadell, tot i gaudir d’una major possessió, també ha tingut dificultats per a superar la sòlida defensa andreuenca, ja que només Eguaras i Aridai eren capaços de superar de forma individual els rivals. El migcentre navarrès era qui portava el joc arlequinat, però li faltava imprimir una mica més de velocitat al joc, tasca de la qual s’ocupava el vertical Aridai.

Però no ha estat fins el tram final quan ha arribat el patiment andreuenc, que ha vist com Ernest xutava al pal al minut 88 i com Lucas Viale treia la pilota sota pals al temps de descompte després d’una segona part més avorrida entre substitucions i fatiga dels futbolistes. Els millors detalls dels quadribarrats després del descans han arribat per part de Xavi Puerto, força actiu a la posició de mitjapunta. Després de la represa també ha entrat Edgar per part del Sabadell, que s’enfrontava a diversos excompanys amb qui va coincidir en la seva etapa al club andreuenc.

Falta millorar en l’apartat ofensiu, ja que al Sant Andreu li ha costat molt sortir a l’atac, però la lectura de l’empat a Sabadell és positiva. S’ha aconseguit un bon resultat a un camp de grans dimensions, davant un rival de millor qualitat, i s’ha deixat la porteria a zero en un partit complicat en què el conjunt andreuenc gairebé no ha pogut fer-se amb el control de la pilota. Poc a poc es van polint detalls per la temporada que aviat comença.

Fitxa Tècnica

Camp: Nova Creu Alta

Sabadell: Nauzet, Cristian, Espasandín, Kiko Olivas, Estellés; Eguaras, Hervás, Sotan, Aridai, Collantes; Tamudo

També han jugat: De Navas, Sandro, Agus Medina, Pol Moreno, Oriol González, Edgar, David Jiménez, Ernest, Riau

Sant Andreu: Manu, Llamas, Juanma Viale, Azparren, Jilmar; Ton Alcover, Carroza, Xavi Jiménez, Felipe, Calderón, Guzmán

També han jugat:  Franc, Morales, Lucas Viale, Jefferson, Joel, Víctor, Puerto, Sergio, Jonathan i Arthur.

Targetes grogues: Carroza (34')