Santboià 1 - 1 Sant Andreu, posada en escena

30.07.2011 00:16

 

Després d'una primera presa de contacte sobre la gespa del Narcís Sala, el Sant Andreu de la nova era s'estrenava en competició a Sant Boi. Una prova complicada, contra un rival que tot i perdre la categoria la passada temporada va complicar la vida a molts equips. De fet, en moltes fases del partit el domini el van dur els locals, un grup més conjuntat que no pas el Sant Andreu, que provava per primera vegada l'encaix de tantes cares noves en un mateix onze. El projecte de Piti Belmonte a la banqueta i Manuel Camino a la presidència es va estrenar amb empat a un gol (1-1), resultat d'un amistós amb flaire d'entrenament, però on s'hi van poder veure els primers detalls interessants de la temporada.

El Sant Andreu va sortir amb un 4-2-3-1, que en ocasions es convertia en 4-4-2 amb Quim Araujo fent més de parella d'atac de Marcos que no de punta d'enllaç entre mig del camp i davantera. Els andreuencs van començar forts, especialment Lluís Blanco, amb ganes d'agradar, especialment hàbil en el dribbling. Del seu desequilibri en van néixer les primeres aproximacions, i el primer gol, anotat pel migcampista Carroza, primer golejador de la pretemporada, no va tardar en arribar. Al minut 10 de partit, després d'una passada tallada per la defensa local, l'ex del Badalona va lluir capacitat d'arribada per xutar amb cama esquerra i batre al porter Eric. El gol matiner va conduir a una primera meitat de treball més tàctic del conjunt quadribarrat, sense pilota, ja que el Santboià es va fer amb el domini gràcies al bon treball d'Heredia al mig del camp i les ajudes de Jordi Martinez a la mitjapunta. Els de Paco Clos van inquietar l'eix format per Dídac i Borja a base de pilotes a les seves esquenes, i també a Pau Nuñez en diverses accions on el porter del Sant Andreu es va mostrar un pèl insegur.

Només començar la segona meitat va arribar l'igualada en una jugada desafortunada, amb Dídac Navarro com autor i protagonista involuntari del gol de l'empat. Tanmateix, a diferència dels primers quaranta-cinc minuts, es van girar les tornes pel que fa a protagonisme en la posessió. L'entrada de Ismael Moyano i Marc Martínez en la segona alineació (excepte Dídac Navarro i Borja, que van jugar 67 minuts cada un, la resta en va fer 45), va afavorir la sortida des del darrere amb pilota controlada. Però mai es va acabar de connectar amb la davantera, formada per Eloi Fontanella i David Llobet, en una posició nova pel cambrilenc, que es va mantenir a la referència central mentre Eloi queia a les bandes a despenjar pilotes. Menció especial mereix l'actuació de Fran Grima al lateral dret, veloç en la projecció ofensiva i precís en la centrada. A més, Piti va fer debutar a dos juvenils, Jilmar i Victor, de 16 i 17 anys. Tots dos van ocupar la posició de migcampista per la banda esquerra.

El Santboià, que també va canviar tot l'onze a la segona meitat, es va anar fent petit mica a mica i no va causar problemes a la defensa andreuenca, tret d'alguna escapada de Marc Masip. El partit va morir com ho fan els amistosos, sense noticies a l'últim tram.

 

Sant Andreu (1ªpart): Pau, Melo, Borja, Dídac, Arnau, Carroza, Héctor, Blanco, Angel, Quim, Marcos

Sant Andreu (2ªpart): Morales, Grima, Dídac (Borja 67'), Moyano, Canaleda, Nando, Marc, X.Jimenez, Gilmar, Eloi, Llobet.

Gols: 1-0 Carroza (min 10); 1-1 Dídac (propia porta, min 48)