Sant Andreu-Gandía. Objectiu: victòria

21.04.2012 16:51

El Sant Andreu no perd al Narcís Sala des del Novembre (0-1 Llagostera) i en les últimes quatre jornades de lliga té tres compromisos com a local. L'sprint final comença demà contra el Gandía(a les 12:00 en directe per Ràdio Trinitat Vella). Els valencians es van endur el duel de la primera volta i venen més necessitats que mai al Narcís Sala. Per la seva banda, els de Piti Belmonte aspiren aconseguir tots els punts que queden en joc a casa per poder donar la campanada a final de temporada.

La remuntada com a objectiu en plena crisi

El Gandía és dissetè amb 35 punts i arriba en un moment crític a Sant Andreu. Un canvi de directiva sembla haver calmat els ànims de jugadors i afició, però l'entitat continua immersa en una crisi econòmica i institucional, que recorda la que han viscut aquest darrer any altres equips del País Valencià com Alacant, Castelló o Benidorm. En la parcel·la esportiva, la situació del Gandía a la classificació és una arma de doble fil. Aparentment un equip assequible que només ha guanyat tres partits a domicili en tota la temporada. A la pràctica, un conjunt que ha estat endolladíssim en molts moments de la temporada, capaç de guanyar fora de casa rivals directes com Saragossa B o Manacor i d'imposar-se a casa al Llagostera. Piti Belmonte, considera que és un equip "perillós" i que fins i tot en aquestes circumstàncies pot fer mal. 

La falta d'un objectiu proper podria fer que el Sant Andreu perdés tensió, però Belmonte insisteix en el compromís dels seus jugadors: "Volem lluitar fins al final, i al cap i a la fi el jugador sempre vol competir i guanyar".

Perills del Gandía

L'estrella del Gandía, almenys sobe el paper, és el davanter Rafa Belda. El valencià, però, ha perdut la titularitat, i Óscar Fernández basa les opcions de permanència en un equip veterà, experimentat i sobretot molt dur. És un quip que ha vist 129 targetes grogues i 11 vermelles en 34 partits, i que fa de la duresa i l'agressivitat un amanera d'entendre el futbol. Més enllà d'aquesta dada, les opcions dels valencians al Narcís Sala passen per ser un equip sòlid defesivament i esperar que Toledo, Tito o Denis tinguin el dia en atac.

A l'hora de crear opcions de gol, el Sant Andreu haurà de carregar-se de paciència i no abusar de pilotades llargues. L'absència de Marc Martínez donarà, a priori, l'alternativa a Toni Vela. Sens dubte una bona oportunitat per reivindicar-se. Juntament amb Marc Martínez cauen de la convocatòria Melo i Eloi per lesió i Dídac per sanció.

Encara és possible el playoff?

La promoció d'ascens ha estat un tema gairebé tabú al llarg de la temporada, i això no canviarà ara. El vestidor respira la tranquil·litat d'aquell que sap que ha aconseguit l'objectiu. Però encara que de portes enfora es digui que la feina està feta, l'equip és conscient que dels 12 punts que queden per disputar, 9 es lluitaran al Narcís Sala. L'objectiu dels quadribarrats és fe el ple a casa, sumar a fora i esperar que els resultats acompanyin per poder donar guerra fins l'últim instant.