Rosa Maria Laguna, la nova Mireia Tapiador

06.03.2014 19:14

Barcelona  (G.Adalid).- L’Institut Barcelona Esports ha atorgat el premí de la Dona i Esport Mireia Tapiador  a l'entrenadora de la secció de patinatge artístic del Club Patí Congrés, Rosa Maria Laguna. El guardó vol reconèixer el seu compromís per ensenyar durant tants anys aquest esport a les noves generacions.

La Rosa Maria Laguna va començar la seva carrera esportiva fent salt de llargada, però poc després es va iniciar en el patinatge artístic, perquè des del balcó de casa seva veia com altres patinadors entrenaven a l’antiga pista del club, al barri del Congrés. L’esportista va tenir èxits destacables en la seva carrera: Campiona de Barcelona, de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.  Fins i tot va arribar a ser cinquena del món. Un cop retirada va decidir seguir vinculada aquest esport com entrenadora al mateix club on va competir. Per si amb aquest pas no quedava clar que el patinatge artístic era la seva gran passió, l’any 1980 va obrir Tot Patí, una botiga dedicada a la venda d’articles per a practicar aquest esport.

Aquest no és l’únic premi que ha rebut la barcelonina. Al 2012, durant el campionat d’Espanya que se celebrava a Mollet del Vallès, la Reial Federació espanyola de Patinatge la va homenatjar amb el Diploma de l’Ordre del Mèrit Esportiu.