Reaccionar, sí o sí

08.11.2014 13:23

Barcelona (G.Pérez).- Tres derrotes consecutives i totes tres per la mínima i sense poder marcar cap gol. El Sant Andreu travessa una mala ratxa preocupant tant pels resultats com per la manca d’efectivitat ofensiva i necessita trencar-la el més aviat possible. Aquest diumenge arriba la primera oportunitat al camp del Cornellà, un recent ascendit i debutant a la categoria que, però, s’ha adaptat la perfecció a Segona B.

El 0 de 9 de les darreres tres jornades ha encès totes les alarmes al Narcís Sala. I, per apagar-les, no hi ha millor recepta que guanyar a Cornellà. A més, aquesta necessitat ve donada també per la proximitat a la zona perillosa de la taula. De fet, una nova ensopegada podria situar el conjunt andreuenc  en posicions de descens o de promoció.

L’equip, per tant, necessita recuperar la seva millor cara. La mostrada, per exemple, a Alcoi en la darrera victòria sumada. Davant seu tindrà un Cornellà que, després d’unes primeres jornades de titubeigs ha millorat les seves prestacions i s’està mostrant sòlid, especialment al seu camp. Malgrat això, el tècnic andreuenc, Pere Belmonte ‘Piti’, entén que, més que fixar-se en les virtuts del rival, el que cal és fer autocrítica. “Ens hem de mirar a nosaltres per millorar aspectes que necessitem guanyar”, apunta, per després recordar que rival “vindrà moralment reforçat” per la seva bona trajectòria a la Copa del Rei, on ha assolit els setzens i on s’enfronta amb el Reial Madrid.

Per afrontar el desplaçament, el tècnic no podrà comptar amb Lucas Viale. El central argentí va rebre un fort cop a la cara durant el partit enfront el Reus i pateix lesions òssies a la regió orbitària i malar que aconsellen repòs. També són baixa per lesió Adrià Borreda i Guzmán. En canvi, torna a estar disponible Ton Alcover.

El Cornellà compta amb les seves files amb un nombre importants de jugador que han militat al Sant Andreu. Alguns, de fet, sota les ordres del propi ‘Piti’ com és el cas de Xavier Boniquet o Sergi Gómez. D’altres, de temporades més antigues com Pelegrí o Dani Martí. Aquest darrer, que en les darreres temporades ha endarrerit la seva posició de migcampista fins a l’eix de la defensa, és l’única baixa de l’equip entrenat per Jordi Roger ja que ha de complir un partit de sanció per acumulacions d’amonestacions.

Roger no vol confiances malgrat la mala ratxa andreuenca ja que veu el rival com “un molt bon equip que ha confeccionat una gran plantilla amb una barreja de jugadors joves i futbolistes més experimentats a la categoria”. Avisa que les tres derrotes consecutives són “una arma de doble tall perquè vindran amb moltes ganes de revertir la situació” i, per tant, “és molt més perillós del que reflecteix la classificació”.

La prèvia

Les dades del rival

Cornella 2014-15.doc (68,5 kB)

Cornellà PDF