Ratxes negatives de caràcter històric

25.02.2014 23:15

Barcelona (G.Pérez).- Quatre derrotes consecutives. Reus, Llagostera, Llevant B i Elx Il·licità. I cinc partits seguits, si se suma el del Nàstic, sense marcar. La mala ratxa del Sant Andreu és evident. De fet, gairebé històrica. Cal remuntar-se moltes temporades enrere per trobar una ratxa tant negativa de resultats.

Pel que fa a les derrotes, la màquina del temps ha d’anar cap a inicis de la temporada 2001-02. Des de llavors, els aficionats del Sant Andreu no sumaven tantes setmanes consecutives veient perdre el seu equip de l’ànima. Aquella campanya,a Tercera Divisió, va començar de la pitjor forma possible. Amb Xavi Torrijos a la banqueta es van encadenar fins a cinc desfetes.

Es va començar caient al camp del Vilassar (2-1) i encara pitjor va anar amb el debut al Narcís Sala, on es va perdre 0-4 amb el Gavà. La ratxa negativa va continuar a Manlleu (2-1) i enfront el Palamós (1-3). La cinquena derrota consecutiva va arribar al camp del Cornellà (3-2). No és estrany, doncs, que en la sisena jornada, els aficionats celebressin amb gran eufòria el triomf al derbi contra l’Europa (2-1).

Malgrat aquella victòria, els mals resultats van continuar i van provocar la destitució de Torrijos i la seva substitució per Xavi Agustí. El tècnic gironí no va ser el revulsiu esperat. Al contrari, sota les seves ordres l’equip encara va rebre resultats més dolorosos com ara la golejada encaixada a Palafrugell (7-1). L’arribada de Roberto Puerto a la banqueta ho va canviar tot. A les seves mans, l’equip va passar de ser cuer al final de la primera volta a quedar quart i disputar la promoció d’ascens. La derrota a Oriola va evitar el retorn a Segona B.

Per tant, feia més de dotze anys que el Sant Andreu no perdia quatre partits seguits en lliga. Per recordar cinc duels sense marcar, encara cal tirar més enrere. De fet, al segle passat. A la temporada 1998-99. Llavors, entre les jornades 10 i la 15 de la lliga de Tercera Divisió, l’equip va quedar-se sense anotar. Va perdre 3-0 contra el Reus, resultat que li va costar la destitució al llavors entrenador, Jaume Oliver, i la seva substitució per Jaume Creixell. L’arribada del nou tècnic no va canviar la dinàmica negativa. Va debutar amb un empat a zero al Narcís Sala contra l’Horta i el següent desplaçament, a Vilobí, va caure per la mínima (1-0). En el retorn a l’estadi andreuenc, nou partit, aquesta vegada contra el Vilassar sense celebrar cap gol (0-0) i, després, viatge també infructuós a Vic (2-0). Va ser en la següent jornada, contra el Vilafranca quan es va trencar la sequera: 1-1 al Narcís Sala. Aquella temporada va acabar amb el descens a Primera Catalana.

Per tant, si contra el Villarreal B no es marca, es trencarà un rècord negatiu que, afortunadament pel Sant Andreu, dura gairebé 25 anys.