Rando, or i mundial als 100 esquena

01.04.2015 00:55

Barcelona (G.Pérez).- Juanmi Rando ha estat el gran protagonista andreuenc en la jornada final dels campionats d’Espanya de natació que s’han celebrat aquests dies a Màlaga. El nedador del Sant Andreu s’ha penjat l’or en la prova dels 100 metres esquena i, a més a més, ha fet la mínima necessària per poder estar al Mundial de Kazan.

Rando ha nedat la final de la modalitat amb una marca de 54’’51. D’aquesta forma, ha demostrat que és dels millors esportistes del país en aquest estil. Cal recordar que diumenge ja havia assolit la plata en la prova dels 50 metres.

Els èxits andreuencs en aquesta jornada final, però, no s’han quedat aquí. Jéssica Vall ha aconseguit el tercer metall dels campionats en ser segona en la prova dels 200 metres braça amb una marca de 2’24’’88, només superada per la turca Zeynep Gunes. La marca també li serveix per nedar a Kazan en aquesta distància, després que dissabte ja es classifiqués també als 100 metres. En la mateixa prova, la també nedadora del Sant Andreu Sandra García ha estat sisena, amb un cronòmetre de 2’34’’65, rebaixant la seva marca personal.

El tercer metall de la jornada amb segell andreuenc l’ha aconseguit Arnau Rovira. Ha estat tercer, i per tant bronze, en la prova dels 400 metres lliures. La marca assolida ha estat de 3’54’’51, només superat per Miguel Durán i per Marc Sánchez. Marc Calzada ha estat sisè a la final B i desè de la prova.

Molt a prop del podi s’ha quedat Juan José Mesa. En concret, a catorze centèsimes. Amb una marca de 2’16’’80 el nedador del Sant Andreu ha estat quart als 200 metres braça.

Més discret ha estat el paper de Atlas Guerrero, dinovè als 50 papallona; i d’África Zamorano, setzena als 100 esquena. Per últim, a la prova dels 50 papallona femenins, han participat Marta González (31ena), Laura Gálvez (33ena) i Alba Guillamón (46ena).