Rando, a la final dels 100 metres esquena

18.08.2014 19:50

Barcelona (G.Pérez).- El nedador del Club Natació Sant Andreu Juan Miguel Rando ha aconseguit aquest dilluns la classificació per a la final dels 100 metres esquena, la primera de les dues proves individuals en les que participa als Europeus de Berlín. Rando ha assolit la vuitena millor marca a les semifinals i disputarà aquest dimarts la ronda definitiva. Menys sort ha tingut l’altre andreuenc en competició, Melquiades Álvarez ha quedat fora de les semifinals dels 100 metres braça.

Rando ha nedat primer la cursa preliminar i ha assolit la classificació per a semifinals amb una marca de 54’’99, el novè millor de tots els participants. A la tarda, ha millorat la marca fins als 54’’80, fet que li ha servit per quedar el vuitè millor cronòmetre i, per tant, guanyar el dret a disputar la final.

No ha estat, però, l’única cursa que ha disputat aquest dilluns Rando. L’andreuenc també ha quallat un bon paper amb l’equip espanyol dels 4x100 metres lliures. Acompanyat de Markel Alberdi i dels germans Bruno i Miguel Ortiz-Cañavate han quedat tercers en la seva sèrie, per darrera Polònia i Itàlia, amb una marca de 3’17’’47, la sisena millor i, a més, rècord nacional de la modalitat. A banda, Alberdi, en el seu relleu, ha trencat el rècord d’Espanya dels 100 metres lliures.

En la final, la sort no ha acompanyat, però, l’equip espanyol. En la prova han quedat sisens però, posteriorment, els jutges l’han desqualificat, probablement per un relleu incorrecte.

L’altre andreuenc que s’ha llençat avui a la piscina, Melquiades Álvarez, ha quedat cinquè en la seva sèrie preliminar dels 100 metres braça. El seu temps, 1’02’’30, ha quedat per sota del que es necessitava per arribar a semifinals i, per tant, ha quedat eliminat. Álvarez tindrà una nova oportunitat aquest dimecres als 200 braça.