Punt positiu després d’una polèmica expulsió

07.09.2014 22:23

Barcelona (L.Espallargas).- El Sant Andreu es manté invicte en la categoria després d'empatar (1-1) contra L'Hospitalet en el Narcís Sala. Els homes de Pere Belmonte ‘Piti’, una jornada més, han aprofitat la seva eficàcia ofensiva per avançar-se en el marcador gràcies al gol de Xavi Puerto en una de les poques arribades de la primera part. La polèmica expulsió de Nuha a la represa per doble amonestació quan millor imatge donaven els quadribarrats ha condicionat el seu joc i ha permès reaccionar el quadre visitant gràcies a Nano, que ha establert la igualada.

No ha passat ni un minut des que el col·legiat ha xiulat l'inici del partit que ja s'ha produït la primera ocasió clara del partit fruit d'una badada defensiva del Sant Andreu. El davanter de l'Hospitalet Nano ha aprofitat el mal control del central Juanma Viale per robar-li la cartera i llençar un xut creuat que ha anat directe al pal. La reacció del Sant Andreu ha estat immediata i això ha provocat que ni un conjunt ni l'altre tinguessin el control del partit i que tots dos juguessin amb puntades llargues.

Aprofitant una d'aquestes pilotades, David Haro, que ha liderat l'atac dels visitants sent molt murri i participatiu, s'ha colat entre els dos centrals del Sant Andreu i ha pogut rematar a porteria, pilota que ha tret Morales. Poc després, ha sigut el mateix David Haro el que ha assistit a Nano que ha rematat per sobre del travesser.

La inactivitat del Sant Andreu, després de l'única arribada dels quadribarrats al minut 8 amb un xut desviat de Nuha, s’ha trencat quan Ton Alcover ha aprofitat un rebot d'un córner per posar la pilota al segona pal on Xavi Puerto l’ha introduït al fons de la xarxa pocs minuts abans del descans.

A la segona meitat, el Sant Andreu ha pressionat més a dalt i això li ha permès més arribades a la porteria de Craviotto. El partit semblava més controlat, però tot ha canviat completament quan l’àrbitre, Varón Aceitón, ha expulsat Nuha al minut 57 per doble amonestació després que aquest hagués tocat la pilota amb la mà. El davanter quadribarrat ja havia vist al primer temps una groga molt rigorosa però la segona és totalment injusta ja que, com s’ha pogut apreciar en les repeticions ofertes per Esports 3, el jugador en cap cas ha fet una acció voluntària ja que es trobava totalment desequilibrat després d’una empenta del seu marcador.

‘Piti’, al veure’s amb un jugador menys, ha optat per sacrificar Xavi Jiménez i donar entrada a Lucas Viale per tal de donar equilibri a l'equip. A partir d'aquest moment, s’ha tornat a veure el partit de la primera meitat, en el que l’únic que generava ocasions de perill era l’Hospitalet. En una d'aquestes, Nano ha empatat. El davanter canari ha controlat amb gran qualitat una pilota llarga, ha fet dos retalls sobre els centrals andreuencs i ha superat Morales amb un xut ras, fort i ajustat al pal dret de la porteria.

L'Hospitalet ho ha continuat intentant però sense sort pels seus interessos davant un Sant Andreu que, malgrat la inferioritat numèrica s’ha defensat amb ordre i no ha cedit més opcions. El punt permet als quadribarrats mantenir-se a la zona alta de la taula, tot i que el lideratge, per diferència de gols, l’ocupa ara l’Espanyol B.

Camp: Narcís Sala. 800 espectadors.

Sant Andreu: Morales, Llamas, Jefferson, Juanma Viale, Azparren, Ton Alcover, Ibon (Guzmán, 72’), Calderón (Bruno Vinicius, 81’), Xavi Jiménez (Lucas, 68’), Xavi Puerto (Bruno Vinicius 46') i Nuha.

L’Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agustín (Iván Carril, 60’), R. Alcáraz, David Haro, Canario (Joel 73'), Nano, Luque (Barrera, 30') i Carreras.

Àrbitre: Varón Aceitón (balear). T.G.: Ton Alcover, Guzmán i Nuha (2, 58’) / Agustín, Peque, Ivan Carril i Nano.

Gols: 1-0 Xavi Puerto (43’), 1-1 Nano (65’).