Punt… d’inflexió?

13.04.2014 15:42

L’Hospitalet (G.Pérez).- A nivell pràctic, un punt insuficient. Perquè el triomf del Valencia Mestalla fica al Sant Andreu en promoció per la permanència. A nivell més profund, qui sap, l’empat al camp de L’Hospitalet pot tenir un valor molt més enllà del que quantitativament suposa a la classificació. Els quadribarrats han plantat cara davant un equip en estat de gràcia i que està lluitant, malgrat el seu nefast inici de lliga, pel campionat. De fet, es podrien haver sumat els tres perquè, al darrer sospir, Josu ha tingut al seu cap el gol de la victòria però Craviotto ho ha evitat.

Pocs partits es presentaven amb un pronòstic tant clar com aquest L’Hospitalet-Sant Andreu. La delicada situació a la taula dels andreuencs, la gran decepció viscuda a Inca i el pèssim balanç com a visitant combinat tot amb l’excel·lent trajectòria dels riberencs a la segona volta feien presagiar poc menys que un funeral a la Feixa Llarg. El futbol, però, té aquestes coses. A l’hora de la veritat, la igualtat ha estat la tònica d’un duel on, clarament, les defenses s’han imposat als atacs i on la diferència de punts a la taula no s’ha vist per enlloc.

De fet, els primers instants han estat de tímid domini quadribarrat. Amb un joc, tot s’ha de dir, poc elaborat. Puntades llargues per Ander i Matas i lluita en segones accions d’Alcover, Ibón, Carroza i Guzmán. Així, el Sant Andreu s’ha aproximat a l’àrea, però sense culminar en ocasions. Guzmán, amb una voleia desviada des de la frontal, i Ander, amb una acció on ha trigat massa a xuta i ha donat temps a reaccionar a la defensa,han fet avisos però poca cosa més.

I dels locals? Tampoc gaires notícies en atac. Ho han intentat per banda Aridai, Bebo i Canario, però tant Rubén com Xapi han estat atents. De fet, el perill ha arribat més pel centre i en accions des del propi camp riberenc. En dues ocasions, una passada llarga ha deixat al davanter local sol davant Morales. En la primera, Mozó ha reaccionat bé i en una càrrega fregant el reglament ha evitat que pogués xutar. En la segona, ha aparegut Morales. Sempre Morales, que també havia tret una rematada de Juanma Viale a la sortida d’un servei de cantonada.

També a pilota aturada ha tingut la seva ocasió el Sant Andreu. Superada la mitja hora, Ander ha força una perillosa falta a la frontal que Ibon ha estat a punt de transformar. La pilota ha superat la tanca a la perfecció però el vol de Craviotto ha evitat el gol.

Al segon temps, el quadre riberenc ha agafat més la pilota, però sense trobar el camí del gol. La bona defensa andreuenca ho ha evitat. Per banda, apareixien Xapi o Rubén. Pel mig, el suport d’Ibon i Carroza primer i després Melo amb un Mozó i un Azparren atents també ha donat resultat. Els locals insistien, però no trobaven forat. De la seva banda, el Sant Andreu buscava la seva contra. N’ha tingut varies opcions, però aquí és on ha faltat més encert, sobretot per part d’un Aarón que, tot i jugar, ha notat en excés els problemes físics que el feien ser dubte.

El L’Hospitalet ha tingut la seva millor opció en un xut de Quintillá des de la frontal. Entre Morales i el pal han tret la pilota. L’acció posterior de Carreño, salvada, tot s’ha de dir, espectacularment pel veterà porter andreuenc, ja estava invalidada.

I, al descompte, el Sant Andreu ha tingut la seva oportunitat. A la contra. La que estava esperant. Aarón l’ha conduït, ara sí amb encert, per l’esquerra. Ha centrat cap al segon pal i, allà, Ander l’ha tocat de cap en direcció la frontal de la petita on arribava Josu. El davanter ha rematat però s’ha trobat amb un Craviotto àgil que ha sortit a taponar. En l’acció, els andreuencs han reclamat un possible penal del meta local ja que, a banda de refusar la pilota, també s’ha emportat per davant l’ex del Vilafranca. L’àrbitre, però, no ha apreciat cap acció punible.

Així, el partit ha finalitzat amb empat a zero, el cinquè de la temporada fora de casa –tots ells, per cert, contra equips de la part mitja alta amb l’excepció de l’aconseguit a Badalona. Un punt que no serveix per mantenir-se a la zona segura, però que ha demostrat que, si hi ha actitud, intensitat i voluntat, aquest equip està capacitat per sortir del pou i salvar-se. Cal, això sí, jugar com avui, no com al Sagnier o a Inca.

Camp: Municipal de la Feixa Llarga. 400 espectadors.

L’Hospitalet: Craviotto; Peque, Juanma Viale (Quintillá, 74’), Moyano, Valentín, Lucas Viale, Provencio (Moussa, 84’), Aridai, Canario, Bebo Akinsola (Carreño, 65’) i Salvador.

Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Rubén, Mozó, Azparren, Ibon, Carroza (Melo, 62’), Alcover, Guzmán (Josu, 70’), Ander i Matas (Aarón, 57’).

Àrbitre: Azpilikueta Saldías (basc). T.G.: Salvador, Peque / Melo, Azparren i Alcover.