Piti: “El que em vam proposar és molt interessant”

11.07.2014 16:30

Barcelona (G.Pérez/X.Rodríguez).- No han passat ni 24 hores des que es va fer oficial el seu retorn al Narcís Sala, però Pere Belmonte ‘Piti’ ja treballa a contrarellotge per enllestir la nova plantilla del Sant Andreu. Ha trobat, però, una estona per parlar amb RTV Esports i, malgrat la prudència perquè encara hi ha moltes coses a concretar, ha donar a conèixer les primeres impressions d’aquesta segona etapa quadribarrada.

Fa dos dies, t’haguessis imaginat que tornaries a ser l’entrenador del Sant Andreu?

No. El futbol és una muntanya russa. Canvia no en dies sinó inclús en hores. El millor que pots fer és tenir el cap una mica endreçadet perquè sinó les emocions són molt fortes.

Com va anar tot?

Es van posar en contacte amb mi, vam tenir la reunió i vam arribar a un acord. Tot va ser terriblement ràpid. Tant el que va passar ahir com el que passarà els propers dies. S’han de prendre moltes decisions i el que cal és que siguin també encertades.

T’havies fet a la idea que no entrenaves aquesta temporada...

Lògicament. A aquestes alçades de la temporada és evident que era molt complicat a Catalunya i fora havia sortit alguna possibilitat però no era interessant.

Què és el que et convenç a dir sí?

El que condiciona molt la meva resposta és el fet de ser el Sant Andreu. El primer record que em ve és de molta feina, moltes hores emprades aquí, però quan és la teva passió semblen moltes menys que les que realment dediques. I els records són molts positius i les experiències van ser moltes. A partir d’aquí, a la reunió, el que em proposen i les intencions que tenen són molts interessants i això m’ajuda a prendre la decisió. Són temes que encara no han pogut explicar però que ho faran en el seu moment. Quan ho facin tots estarem més tranquils.

I què es pot explicar?

Jo, temes esportius i poques coses. Estic gestionant el tema jugadors i el de col·laboradors.

Esportivament, quin és l’objectiu que t’han demanat?

Encara no el sé. Primer hem de formar l’equip. Ells saben la importància del club però els objectius s’han de marcar més endavant.

S’ha parlat de pressupost?

L’entrevista pot quedar fluixa o curta de contingut. Puc donar molt poca informació per ara. Hem de fer un plànol de situació i veure quines són les prioritats a resoldre per gestionar-ho el més aviat possible.

Els nou jugadors que estaven renovats, comptes amb ells?

Hem d’esperar. La intenció és crear la menor incertesa però sempre pensant en el bé pel Sant Andreu. No vull donar informació errònia i prefereixo ser prudent.

El cas d’Adrià Borreda, pots dir res?

Temes jugadors encara ho hem de quadrar però entenc que és un futbolista interessant de la Tercera Divisió.

Quan es començarà?

En principi, volem endreçar una mica tot, tenir una plantilla mínima per començar a entrenar. La idea és fer-ho dimecres o dijous.

Fitxar al juliol, és més complicat?

Entenc que el mercat aquest any, en general, hi ha molts equips per confeccionar. Hi ha molts encara oberts potser perquè no es tanquen els pressupostos. Això ens beneficia perquè hi ha molts jugadors encara al mercat.

I quin tipus de jugadors buscaràs?

Hem de saber de quants diners disposarem per poder confeccionar la plantilla.

Potser s’ha donat la baixa a algun jugador que tu voldries?

Els criteris cadascú en té un. Però és un passat i no s’ha de tenir en compte. Volem resoldre de la millor forma possible el que tenim sobre la taula.

Què diries a l’afició per treure’ls la inquietud que poden tenir?

És natural que la tinguin. Si no, no es preocuparien pel Sant Andreu. Estic segur que els qui han adquirit el Sant Andreu ho haurien volgut resoldre al juny pel bé del qui surt com del que entra, però el moment en que ha succeït ha estat ara i el que cal és gestionar-ho i que la gent entengui que la informació es donarà quan sigui el moment per generar aquesta tranquil·litat. Una persona que ve a fer un projecte voldrà el bé del projecte i el del Sant Andreu. Hem de transmetre tranquil·litat. La poca informació més que tinc jo em fa ser optimista. Al final es farà un bon equip, l’afició en podrà gaudir i serem ambiciosos dins les possibilitats que tinguem.

El Sant Andreu de Pere Belmonte segona etapa serà molt diferent al del a primera?

No sé encara com serà en quant a pressupost i confecció. T’ho diré quan tingui més informació.

Quin grup preferiries?

Entenc que serà amb valencians, catalans i balears i ens faltaria un. Serà un dels més forts dels darrers anys, amb set o vuit favorits i amb l’objectiu de la promoció.