Partit vital davant el cuer

21.11.2014 17:08

Barcelona (J.R.González).- Nova jornada de lliga, i nova possibilitat per a intentar trencar la mala ratxa golejadora que porta el Sant Andreu. Després d’un nou empat sense gols el diumenge passat, la xifra ha augmentat fins als 520 minuts en lliga sense veure porta, i si hi sumem la Copa Federació, la sequera puja fins als 610 minuts. Això vol dir que els homes de Piti Belmonte acumulen ja més de deu hores de futbol sense celebrar un gol.

Preocupant dinàmica amb la que arriba el Sant Andreu a una visita molt important com és la de Saragossa. El filial que entrena l’ex porter César Lainez són cuers a la classificació, tot i que només es troben a tres punts dels quadribarrats. Això parla molt bé de la situació actual de l’equip, ja que durant l’últim mes i mig només ha pogut sumar dos empats en aquestes dues jornades, i tots dos amb dos empats sense gols. A més, aquesta jornada el Sant Andreu es troba amb una baixa important. Després de veure la cinquena groga al finalitzar el partit, Ibon Guitiérrez es perdrà el primer partit d’aquesta temporada. A la convocatòria també són baixa Jefferson Arroz després de l’expedient que li va posar l’equip i que hagi estat apartat de l’equip. Per lesió, Piti perd Lucas Viale i José Antonio Llamas, i Manu Viale arrossega molèsties. Així, el juvenil Joel Armengol completa la convocatòria.

Situació molt compromesa la de la dinàmica golejadora, i és que l’equip ha entrar en aquell punt d’obsessió que fa que el desencert vagi creixent. Tot i les paraules de Piti a la roda de premsa posterior al darrer partit sobre que s’intenta entrenar situacions que generin ocasions de gol, la realitat és que durant el partit, tot i que troben alguns minuts bons dels andreuencs, ni es marca ni es generen clares ocasions de gol. Això provoca la sensació que Piti Belmonte encara no ha donat amb la tecla que pugui fer superar aquesta dinàmica de resultats.

Parlant de dinàmiques, el rival d’aquest dissabte tampoc acumula una de bona. No guanya un partit des del passat cinc d’octubre en la seva visita a Vila-real, justament el primer cap de setmana que el filial es trobava sense Emilio Larraz a la banqueta. Des que César Lainez agafés el relleu oficialment, el filial aragonès no ha sumat els tres punts en cap partit. Com a local, per a poder veure la última victòria del filial ens hem de remuntar fins a principis del mes de setembre, tot i que acumula dos empats en els últims dos partits com a local. César només tindrà la baixa del migcampista Tarsi després d’haver estat operat fa dues setmanes.

A priori el Sant Andreu es trobarà davant un rival propici per a trencar la negativa dinàmica golejadora. Tot i ser un equip bastant golejador, amb divuit gols anotats en el que va de lliga, és un equip que encaixa molt. De fet, és l’equip que més gols rep al grup tercer amb 28 gols. Això s’ha vist traduït a la porteria, ja que en les tretze jornades disputades fins ara, hi ha hagut tres porters diferents. El tercer en discòrdia, i teòric titular dissabte, Víctor Ibañez, ha sigut una incorporació d’última hora per a intentar frenar aquesta sangria golejadora, tot i que ja ha encaixat sis gols en els tres partits jugats.

Amb tot, no valen confiances en aquesta sortida. No només perquè el Sant Andreu no està en la seva millor situació, sinó que a punt va estar el Saragossa B d’emportar-se els tres punts de Tarragona fa set dies, on va veure com li empataven en el descompte. Així, dissabte a l’horari poc habitual de les 16h, el Sant Andreu tindrà una prova de foc a la carretera de València, on es troba la ciutat esportiva del Saragossa. Una derrota portaria l'equip, quasi segur, a caure en les temudes posicions de descens.

La prèvia

Les dades del rival

Zaragoza b 2014-15.doc (67,5 kB)
ZARAGOZA B 2014-15.pdf (3,2 MB)