Objectiu: salvar la Segona B

05.03.2014 14:42

Barcelona (G.Pérez).- Fer sostenible la Segona B. Aquest és l’objectiu de les reunions que diferents clubs de la categoria estan mantenint els darrers dies. Es vol consensuar una sèrie de propostes i canvis que, posteriorment, es defensaran davant la Federació per aconseguir que la categoria millori la seva fins ara inexistent viabilitat econòmica.

Qualsevol aficionat al futbol modest espanyol haurà sentit alguna vegada aquella frase de “la Segona B és insostenible”. Sense anar més lluny, i en el nostre àmbit, el propi president del Sant Andreu, Manuel Camino, l’ha repetit diversos cops. De fet, fa anys, gairebé dos o tres dècades que se sent. Fins ara, però, ningú havia pres cartes en l’assumpte. No canviava res. Tot seguia igual tot i que, temporada rere temporada es vivien problemes com impagaments, desaparició de clubs o, fins i tot, abandonaments a mitja lliga. Ara, per fi, sembla que sí que hi ha una voluntat real de cerca solucions.

En les trobades hi estan representants la gran majoria dels equips actuals dels quatre grups de Segona B. De fet, tots menys els filials. I s’ha creat una comissió específica d’onze clubs, entre ells els catalans L’Hospitalet i Llagostera, per buscar fórmules per fer-la categoria “més atractiva”.

I aquestes inclouen des d’un possible canvi de format –ampliació a sis grups de 16 equips que permetria menys desplaçaments i, a priori, més curts- fins a fórmules per millorar el que històricament s’ha conegut com ingressos atípics. Una de les peticions que té més números d’acabar arribant a la Federació és la reclamació d’una franja horària exclusiva, quelcom que ha desaparegut des que, per exigència dels operadors televisius de Primera Divisió, la màxima categoria del futbol espanyol esglaona tots els seus partits per poder oferir-los gairebé tots. En aquest sentit, es parla dels divendres al vespre o dels diumenges al migdia.

Si això s’aconseguís, es facilitaria una segona voluntat: la de trobar un operador televisiu que comprés els drets conjuntament i oferís varis encontres amb desconnexions territorials. A la vegada, s’entén que es podrien aconseguir, al menys en aquest horari exclusiu, millors entrades als estadis.

Una altra idea que s’ha posat sobre la taula és demanar a la Federació que busqui un patrocinador per a la categoria, a l’estil del que ja existeix a la Primera Divisió (Liga BBVA) i a Segona (Liga Adelante).

La llista de propostes concretes s’haurà d’acabar de tancar les properes setmanes. L’objectiu és, posteriorment, presentar-les a la Federació per veure quines són realment viables i es poden tirar endavant.