Nuha dóna el tercer Històrics pel Sant Andreu

10.08.2014 01:45

Barcelona (G.Adalid).- El Sant Andreu s’ha proclamat campió de la XXIX edició del Torneig dels Històrics del futbol català després de superar al Badalona (2-1). Poc menys de 24 hores després de confirmar el seu fitxatge pels quadribarrats, el davanter Nuha ha estat decisiu fent el gol de la victòria en l’últim minut del partit.

El Sant Andreu ha sortit molt concentrat des de els primers compassos de l’enfrontament. La primera  acció de perill ha estat pels homes de Pere Belmonte ‘Piti’. Guzmán, després d’una jugada per la banda, l’ha finalitzat amb un xut creuat que no ha trobat porteria i s’ha anat lleugerament desviat. En el minut 7, la parròquia andreuenca ha quedat glaçada quan Abraham ha fet una bona assistència a Manu Balda i posteriorment el jugador escapulat ha superat a Morales, inaugurant l’electrònic pels badalonins.

A partir d’aquest moment, els escapulats han portat el pes del partit, creant més sensació de perill que els quadribarrats. Morales, una vegada més, ha estat molt atent i ha evitat en més d’una ocasió que el Badalona fes la segona diana.

Però en el 36’ la situació s’ha capgirat. L’àrbitre Oliva Bueno ha expulsat Oscar Sierra per una dura entrada sobre Felipe. Això ha fet que, per primera vegada en aquesta edició del torneig el Sant Andreu hagi jugat amb superioritat numèrica. Vuit minuts després, s’ha començat a notar aquesta situació d’avantatge i els quadribarrats han passat a tenir el control del partit. Guzmán ha buscat el gol fent una diagonal i efectuant un xut potent des de la frontal de l’àrea però la pilota ha marxat per sobre del travesser.

En la segona meitat, el Sant Andreu ha tingut més possessió i ha creat perill a la porteria defensada per Sergio. L’ocasió més clara fins aleshores l’ha tingut Jefferson Arroz, amb un xut creuat que el porter ha aconseguit desviar. L’acció, però, li ha costat cara ja que el meta ha topat amb el pal i s’ha fet mal. Tant que ha hagut de ser substituït per Marcos.

El Sant Andreu demostrava arguments suficients per fer l’empat, però el gol no arribava. Tot ha canviat al minut 67. Els aficionats andreuencs han esclatat d’alegria quan Ton Alcover ha igualat el partit gràcies a un bon llançament de falta des de la frontal de l’àrea.

I, quan faltava un minut pel final de l’enfrontament i tot feia indicar que els penals tornarien a ser decisius, Llamas ha posat una bona centrada dins l’àrea que Nuha ha rematat entre dos defensors, marcant així el gol que donava el tercer històrics pel Sant Andreu. La primera diana de l’ex del Llagostera amb els quadribarrats ha significat un títol que, malgrat no tenir caràcter oficial, acostuma a ser el pròleg de bones temporades per als andreuencs.

Fitxa tècnica

Sant Andreu: Morales,  Llamas,  Fran (Azparren, 46′), Manu Viale, Jefferson, Ton Alcover, Joel (Jonathan, 46’), Víctor (Xavi Jiménez, 46′), Guzmán (Artur, 92′), Felipe (Sergio, 91′) i Nuha.

Badalona: Sergio (Marcos, 66′), Òscar Sierra, Toni Lao, Amantini, Bermudo (Fran Fuentes, 68′), Prior, Carracedo (Mario, 75′), Esteve (Fran Grima, 65′), Manu Balda (Álex Fernández, 60′), Fran Bea i Abraham (Jordi, 53′).

Àrbitre:  Oliva Bueno. T.G Felipe, Manu Balda, Fran Grima, Prior.  T.V Oscar Sierra (min 36) i Abraham (90’).

Gols: 0-1, Manu Balda (7’). 1-1, Ton Alcover (67’) 1-2, Nuha (89’).